Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Посмакуємо?, Смачні рецепти, що подобаються мені!
marinka
8 березня 2010 08:02
Повідомлення #171


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Іруся, торт вийшов бездоганний, Ти великий молодець!!!!!!!!
А ковбаска - ням-ням!!!! Яйця оформлені і начинка смачна! Все таке апетитне, усьо іду поснідаю.....
З святом Тебе!!!!!!!

Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 березня 2010 17:50
Повідомлення #172


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Natasha, lana, Славочко, Марічко, дякую за гарні слова! Торт зник менше, ніж за 24год, питались, коли буде наступний smile .
Славочко, рецепт ковбаси напишу обов"язково - тато його вивів методом спроб і помилок bully .
Перейти на початок сторінки
Славочка
8 березня 2010 19:31
Повідомлення #173


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Такі випробувані рецепти найвдаліші.
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
8 березня 2010 20:43
Повідомлення #174


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Дуже смачно на твоїй сторінці! Давай рецептик ковбаски, приготуємо на Великдень! Яйця просто як тістечка - краса...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 березня 2010 07:34
Повідомлення #175


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Колись давним-давно виходив журнал - "Радянська жінка". Одного разу там надрукували статтю про відому грузинську жінку-кондитера Ізольду Хоперію. Ще додали пару рецептів, які стали для мене незмінними помічниками у випічці. Рецепти пам"ятаю, як абетку, але, переглядаючи папку з рецептами, знайшла роздруковані листочки (роздавала подругам), набрані ще в "Лексиконі" (може, хтось пам'ятає такий редактор - до ери Windows i Word lol ). Пропоную їх вам:
Пісочне тісто (на кошички)

300г борошна, 200г масла, 100г цукру-пудри (або цукру), 2-3 жовтки, дрібка солі і ванілі.
Змішати борошно з цукровою пудрою, всипати сіль та ваніль, розтерти масло з борошном, додати жовтки і швидко замісити тісто. Воно не повинно липнути до рук, але має бути м"яким. Перш, ніж виробляти кошички, тісто треба покласти на 30хв. у холодильник.
Змастити форми для кошичків жиром, тісто розтачати до 0,5см, витискати склянкою, розмір якої збігається (приблизно) з розміром кошичків, пальцями розтягнути- розпляцкати кружельце тіста у формочці, поколоти вилкою, насипати трошки гороху (або фасолі - в мене була спеціальна баночка з горохом для кошичків), пекти 15хв. при t180, витягнути, висипати горох, допікати ще 10-15хв. Дати охолонути.
Заварний крем

На 1л молока - 16ст.л. цукру, 8ст.л. борошна вищого гатунку.
Підігріте молоко вилити у перемішане з цукром борошно. Крем варити на маленькому вогні, помішуючи дерев"яною ложкою, щоб не було грудочок (тепер я його просто збиваю). Через 2хв. після того, як він закипить, зняти з вогню, охолодити і добре збити з міксером.
P.S. Крем виходить дуже густий - стоячий. Тепер зменшую кількість борошна і цукру в двоє. Масло часто додаю в крем (на 500мл молока 200г масла), коли ще він вариться, потім збиваю.
Вершковий крем

400г масла збити міксером, аж поки стане білим і пухким, а потім цівкою влити 200г сиропу, додати дрібку ванілі і столову ложку коньяку чи рому. Щоб приготувати сироп, треба 1кг цукру залити 500г води, закип"ятити, зняти піну і охолодити.
Дуже хороший крем для розмальовування тортів.
Кошички

Коли спечені кошички охолонуть, на дно кожного кошичка покласти трохи заварного крему, а потім вершковим кремом "розмалювати" зверху краї, на середину вкласти шматочки кольорового желе або свіжі ягоди.
Такі кошички дуже смачні!

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 березня 2010 11:29
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 березня 2010 07:36
Повідомлення #176


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Бажа

Соус Ізольди Хоперії

Пропустити через мясорубку 100г горіхів разом з 4 зубчиками часнику, посипати цю масу сіллю, двома дрібками хмелі-сунелі і пом'яти горіхи, щоб витекло масло – горіхи повинні склеїтися в грудочку, яку треба розвести 2скл. бульйону і розтерти.
Дуже смачний соус до м'яса.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 березня 2010 07:40
Повідомлення #177


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Вже весна - хоч і календарна lol , але знаєш точно, що ще трішки, і буде тепло... А там - Пасха, а після неї починається період шашликів-пікніків. Пропонуювам один з безвідмовних і улюблених рецептів.
Салата маринована пікнікова

Таку салату скуштувала вперше у кумів на шашликах, а потім вивідала рецепт у куми. Хто б не спробував її – усім дуже подобається. На столі не залишається…
Маринується в дорозі.
Заправка: взяти 0,5л банку, налити 100мл оцту (6%), 200мл олії, додати 1ст.л.солі, 2ст.л.цукру, видавити 1 головку часнику, долити до верху банки води – перемішати.
Взяти 2 (нові) кульки для сміття, вкласти один в один, викласти 8-12 головок зеленої салати (попередньо помивши та обрізавши зайве, дати стекти воді), залити заправкою,потрусити, добре завязати окремо кожен кульок, покласти в машину і виїжджати на шашлик – поки доїдете, салата промаринується. Акуратно викласти на блюдо. Брати і їсти руками!!!
Для домашього варіанту – потрусіть кульки руками (обережно: салата – рослина ніжна), потім час від часу перевертайте з боку на бік.

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 березня 2010 11:19
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 березня 2010 08:05
Повідомлення #178


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Нутелла домашня


Рецепт створився завдяки Наталі (Коко Шанель) та її рецепту згущеного молока – велике дякую їй wink !
Отож-бо, варимо згущене молоко по рецепту (2 порції), постійно збиваємо і не відходимо від каструльки, в кінці години від початку кипіння додаємо 2 ст.л. какао, 0,5-1ч.л. розчинної кави (або 100мл завареної) і 200г масла. Проварюємо ще 10хв. Охолоджуємо.
Навіть не очікувала на такий результат! Смакотиння! Дітей мусіла відганяти, усім бажаючим wink взяти зі собою видавала не більше 1скл. на руки.
Легко намазується на хліб, можна використовувати для приготування каштанчиків.
P.S. Коли наступного разу буду варити згущене молоко по рецепту Наталі для подальшого використання у кремі – варитиму не більше 40хв., тому що потім воно стає трошки загусте і крем виходить з бульками всередині lol .

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 березня 2010 09:31
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
12 березня 2010 08:13
Повідомлення #179


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ковбаса домашня печена


Рецепт татовий, кожного разу з'їджений до останнього хвостика lol !
Простий, як борщ.
Взяти 2 частини свинини, 2 частини телятини, 1 частину сала - усе разом перемолоти на м'ясорубці. Посолити, поперчити, приправити часником до смаку. Добре відбити фарш руками. Відставити в холодне місце на 5-6год.
Кишки (тато купляє свіжі на базарі) добре вичистити, вимити, наповнити фаршем (колись довго з тим мордувався, поки сам не зробив шприц), викласти кільцями на змащене жиром деко, сушити при темп. 180 1год.15хв. - щоб зарум'янилась.
Тримати в холоді (довго не тримається lol ).

Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 15 березня 2010 17:07
Перейти на початок сторінки
Natasha
12 березня 2010 09:44
Повідомлення #180


Молода господинька
  • 34

Репутація: 70
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 204
Реєстрація: 8.02.2010

ICQ:--

Бали: 233
Ірка-Шкірка, дуже гарні рецепти wink . Я впевнена, що хтось обовязково ними скористається.
Я коли роблю домашню ковбасу, то мясо ріжу на маленькі кусочки, багато часу займає. Треба буде теж собі спробувати мясо перекрутити на мясорубці.

Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 травня 2022 08:05

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Ноги до вибору, до кольору!
  Пише Натонька (12 липня 2021 21:00)
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 27
Гостей: 9
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100