Це мої перші маффіни рецепт обрала простий, але дуже вдалий (з блогу prostirecepty.blogspot.com) На 12 маффінів потрібно: 3 шт. яєць; 200 мл. цукру (я додавала 170, тому що для начинки використовувала шоколад); 3 ст. л. олії; 230 мл. борошна; 1 ч. л. порошку до печива; 1 скл. ягід (я обрала приблизно 40 г. крихт темного шоколаду); Приготування: 1. За допомогою міксеру збиваємо яйця, всипаємо по трохи цукор та збиваємо 2 хв. (до збільшення об'єму). Вливаємо олію, добре перемішуємо. Відразу додаємо борошно і порошок до печива та швидко змішуємо масу міксером; 2. Додаємо начинку та акуратно вимішуємо ложкою; 3. Розподіляємо масу по формочках для маффінів і ставимо у попередньо розігріту на 200 гр. духовку, на 25-30 хв.
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Шоколадні капкейки Рецепт від Lubany(Моя кухонька lubany-b.livejournal.com),велике дякую за те,що ділиться такими смачними рецептами 2 яйця,300 г муки,100 г олії,60 г какао,300 г цукру,150 г молока,10 г соди,10 г розпушувача. Все перемішати і влити киплячу каву ( 130 мл ),добре вимішати. Виложити у форми на 2/3 висоти і випікати при 175 град.Охолодити і прикрасити кремом. Крем: сир розтерти з цукром до кремоподібного стану за допомогою блендера,додати 4 ст.л вершків. Мої зміни в рецепті-для прикрашання використала сметанно-масляний крем.
* 250 г маргарину; * 4 яйця; * 1 склянка цукру; * 2 склянки борошна; * 2 ч. л. розпушувача; * 1 лимон (сік) * 1 склянка натeртої на дрібній тeрці моркви (приблизно три невеликі штуки) * цукрова пудра для посипання.
Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Міксером гарненько збити маргарин, цукор з жовтками, додати просіяне борошно, розпушувач, моркву і лимонний сік. Ще раз всe добре збити міксером. Окремо збити білки з щіпкою соди і акуратно ввести в загальну суміш. Форму для випікання змастити рослинною олією, посипати сухарями, або манкою, викласти суміш. Духовку нагріти до 175 градусів і випікати 1 годину 15 хвилин. Кекс вийняти з форми, остудити і посипати цукровою пудрою. Мої зміни та зауваження. Збивала спочатку жовтки з цукром, потім додала м’який серед ( його давала менше, десь 200 гр.) і далі збивала. Тоді додала всі інші складники. Соку лимону давала менше, втерла трошки цедри і додала ванільку, а ще - столову ложку горілки (можна рому, чи коньяку для аромату). В кінці дала зо дві жмені кокосової стружки. Непогано додати родзинків та горіхів. І ще – кекс спікся в мене скоріше, десь за годину.
Рецепт знайшла на сайті liveinternet.ru/, дуже вдячна за нього elena 110!
270 г борошна 10 г розпушувача для тіста 0,5 ч.л. солі 1 яйце 170 г цукру 70 г масла 200 мл молока 3-4 ст.л. цедри апельсино-лимонної засахареної
Крихта: 70г борошна 25 г цукру 1 ч.л. ваніліну 50 г холодного масла
Для приготування крихти змішайте борошно, цукор та натерте на тертці масло. Отримана маса повинна бути перемішана до стану мілкої крихти.
Для приготування тіста: змішайте у мисці борошно, розпушувач та сіль. В іншій мисці збийте яйце з цукром, додайте ванілін, молоко і цедру. Злехка перемішайте усі інгредієнти між собою. Не потрібно дуже довго змішувати. Розподіліть тісто по формочкам і посипте зверше приготовленою крихтою. Випікати у духовці при температупі 170 С протягом 30 хвилин.
PS: цедра в мене завжди є заготовлена наперед. Я її перекручую через м"ясорубку і посипаю цукром, і то так багацько та в банку. Але за бажанням можна просто натерти любої. Рецепт від Ангеліки Канг
Цукор збити з маслом і не перестаючи збивати додавати по одному яйця. Далі додати маскарпоне і борошно з розрихлювачем. Коли я додаю борошно, то тісто вимішую дерев"яною лопаткою, але вимішую не сильно, так щоб залишилися грудочки (так краще кексики піднімаються при випіканні). Тісто ділю на 2 частини, в одну додаю какао розведене в молоці. Викладаю у формочки і випікаю при т-рі 180*с, приблизно 40-45 хв.
225 г вершкового масла 225 г цукру 4яйця 300 г муки 1 чайна ложка порошку до печива (я дала 2) 1 великий апельсин 2 ст. ложки какао 3 ст. ложки гарячої води
Духовку розігріти до 180 градусів. Масло збити міксером поступово додаючи цукор до утворення крему. Частинами вливати яйця продовжуючи збивати, додати муку змішану з порошком до печива. Збите тісто розділити на 2 частини: - до одної додати цедру і сік з апельсина; - до другої какао розчинене в гарячій воді.
В форму кільця ложкою розкласти частину шоколадного тіста тоді частину апельсинового і т.д. поки не закінчиться все тісто. Виделкою тісто хаотично перемішати, щоб утворився мармуровий малюнок. Випікати в духовці 30-40 хв. до сухої дерев'янної палочки. Готовий кекс викласти на дошку для охолодження. Верх прикрасити розтопленим шоколадом (в мене з горішками).
Рецепт з журналу "Изысканная выпечка" №12.
--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Для таких маффінчиків потрібно: 2 ст.л вівсяних пластівців залити 0.5 ст.кип'ятка. Залишити їх на 10 хвилин, щоб отримати в'язку кашу. 1 банан розімнути виделкою и потерти 50 гр гіркого шоколаду на терці. Змішати все з кашею. Туди ж вбити 2 яйця. Насипати 0.5 ст.цукру, 3 ст.л жирної сметани і 4 ст.л олії. Насипати 1 ст.муки с 1 ч.л порошку до печива. Все добре перемішати і отримаємо тісто, як дуже густа сметана. Тісто вилити в формочки і поставити випікати 20 хв при 175* Маффіни сильно не піднімаються. Рецепт взятий з щоденника Аріни Яріги на liveinternet.ru, наша Ірка-Шкірка часто готує її страви, тому я вирішила спобувати теж, хочу сказати, що маффінчики получились ніжними і смачнющими. Спробуйте, не пошкодуєте! Смачного!