Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 На кухні у Христини
Христя
26 жовтня 2011 11:22
Повідомлення #181


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Пропоную рецепт нашого улюбленого в сім"ї супу. Спробуйте,не пожалієте!

Суп з грибами та квасолею




Нам потрібно:
на 3-літрову каструлю
-300г. печериць
-0.5ст. квасолі або баночку консервованої
- декілька картоплин
-1 велика цибуля
-1 велика морква
-1плавлений сирок(хорошої якості)
-стакан молока або 0.5ст. вершків
-3ст.л. сметани
-3-4 зубці часнику
-зелень
-приправи


Якщо квасоля свіжа,з вечора потрібно її замочити, зранку відварити до майже готовності.Якщо консервована,просто добре промити

Ріжемо картоплю,кладемо в каструлю з водою,ставимо варити. Тим часом на сковороді обсмажуємо цибулю з морквою,потертою на грубій терці та порізані печериці.Висипаємо все це до каструлі і в той же момент додаємо туди і квасолю. Даємо поваритись хвилин 15. Потім додаємо молоко або вершки,сметану та подрібнений часник. На терці тремо плавлений сирок і теж висипаємо в каструлю,приправляємо.Даємо покипіти 5-7хв.,щоб сирок розплавився.Додаємо зелень і смакуємо,смакуємо,смакуємо!!!!!!!
Смачного!!!!!!!
P.S.Сирочок обов"язково!!!!!! потрібно брати хороший,інакше він не розплавиться і абсолютно не дасть вам того смаку,якого потрібно добитися

Повідомлення відредагував Христя - 26 жовтня 2011 11:24
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
Христя
26 жовтня 2011 11:52
Повідомлення #182


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Булочки з маслинами та розмарином




Нам потрібно:
-240мл. теплої води
-20г. сирих дріжджів
-2ч.л. солі
-3ст.л. оливкової олії
-500-550г.просіяного борошна
-100гр. маслин без кісточки
-80гр. твердого сиру
-1ст.л. сухого розмарину
-олія для змазування


У теплу воду дрібнимо дріжджі,додаємо сіль,олію,просіяне борошно та замішуємо м"яке елестичне тісто.Залишаємо його в теплому місці на 1-1.5год,щоб підійшло.
Поки тісто підходить,змішуємо 3ст. л. оливкової олії та розмарин,щоб настоялося

Тісто,викладуємо на робочу поверхню та розкатуємо в квадрат.Змазуємо олією з розмарином.На одну половину викладаємо порізані маслини,на іншу - тертий сир.



Ту половинку,що з сиром,накриваємо іншу половину,що з маслинами і розрізаємо на полоски



Кожну полоску скручуємо джгутом і скручуємо у вузлик(на жаль,фото немає).Викладаємо на змазаний протвень та випікаємо у розігрітій до 200 духовці близько 30хв.
Смачного!!!!!

Рецепт з форуму say7.info

--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
Христя
26 жовтня 2011 12:05
Повідомлення #183


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Коли побачила цей рецепт,сказати,що він мене зацікавив - то нічого не сказати :smile: По-перше,млинців з картоплею я в житті не їла, а по-друге, соус.......Тим паче,авторка рецепту так смачно його описала,що я просто не могла не спробувати..ви зараз все самі зрозумієте :smile:

Млинці з картоплею під "чарівним" соусом




Нам потрібно:
- солені млинці по вашому улюбленому рецепту
- смачне картопляне пюре( картопля+масло+молоко)
- 1 велика цибуля
- сметана
- оселедець
- зелена цибулька

Цибулю спасерувати та додати у пюре.Начинку викласти на млинець та згорнути.
Для соусу: в блендері збиваємо оселедець та сметану. Пропорції собі мусите вибрати свої: тут вже справа смаку- хочете гостріше - більше оселедця,більш пікантне - сметани ( в мене пішло десь 1 філе і 200гр. сметани).
Млинці обсмажуємо на олії,поливаємо щедро соусом та посипаємо зеленою цибулькою.( в мене не булр,тому присипала кримською:)
На мій подив,це виявилось суперсмачно та незвично!!!!! Спробуйте!
Смачного!!!!!!

Дякую за рецепт авторці Заюха з форуму say7.info

Повідомлення відредагував Христя - 26 жовтня 2011 12:07
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
Христя
26 жовтня 2011 12:37
Повідомлення #184


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Мафіни "Кава з вершками"




Нам потрібно:

Для тіста:
-150мл. вершків 10-15%
-50гр. масла
-2ч.л. з гіркою розчинної кави
-150гр. цукру
-1 яйце
-75г.сметани
-0.5ст.крохмалю
-1.5ст. борошна
-1ч.л.розпушувачу
-шоколад( темний виходить найсмачніше)


Для верху:
-2 жовтки
-150мл. сметани
-1.5ст.л.борошна
-5ст.л.згущеного молока
-ванілін
-1ст.л.соку лимону


Вершки з цукром довести до кипіння,зняти з вогню.Додати( у гаряче) каву та добре вінчиком розчинити.Дати охолонути до кімнатної температури.

мяке масло почати взбивати,додати яйце,продовжуючи взбивати( не дуже сильно),додати сметани 75гр. і ще разом трішки збити. Потім влити наш кавово-вершковий сироп і ще декілька секунд збити,щоб добре перемішалось...Міксер відкладуємо в сторону і беремо лопатку або ручний вінчик.Зверху просіюємо борошно,крохмаль та розрихлювач.Вимішати до однорідності.Але тут важливий момент!!!!!!!!!!!Щоб тісто вийшло ніжним,пухким та мяким,вимішувати довго не можна!!!! тісто стане як сухий бесквіт.Разок швиденько вимісили і все. Тісто в результаті має вийти досить густим, блискучим,гладким і має туго литися...
В кожну формочку виложити повну столову ложку тіста.В середину кладемо кусок шоколаду,злегка його вдавивши в тісто.


P.S.Я використовувала і білий шоколад,але раджу цього не робити,він зовсім не відчувається та некрасиво під час випікання здувається..

Ставимо в розігріту до 180 духовку та випікаємо близько 25хв,практично до готовності.

Поки мафіни печутся,готуємо верх. Сметану(150гр.),згущене молоко,жовтки,ванілін,лимонний сік та борошно змішуємо вінчиком.
Головне!!!!!!!!! Щоб усі інгредієнти були кімнатної температури,бо в результаті через перепад температури,тісто осяде та злипнеться!!!!
Через 25хв. достаєм наші мафінки.Вони мають бити практично готові.Паличка має виходити сухою.В кожну формочку по 2ст.л. заливаємо нашу помадку та відправляємо у духовку ще на хв. 5-7хв.,щоб верх схопився добре.Якщо вам здасться,що верх рідкий ще,то можна і довше потримати,але головне не перетримати,бо потім воно не буде,ні смачно,ні красиво.Тут головне,щоб воно повністю схопилося,а коли вистигне,то ще більш застигне.В результаті має получитись досить ніжним.Мафіни вийняти з духовки та залишити охолонути у формочках,потім акуратно вийняти та насолоджуватися!
З порції виходить 15-17 мафінок.


Смачного!!!!!!!!

P.S. Скажу вам чесно,смачніших мафін я не їла.Я взагалі подібну випічку не дуже люблю,але ці мене просто причарували.Часто їх печу

Повідомлення відредагував Христя - 28 жовтня 2011 15:11
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
Христя
26 жовтня 2011 13:03
Повідомлення #185


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Цей десерт просто геніальний!!!!! Смакота з мінімальними затратами продуктів,а головне часу!!! Це палочка-виручалочка,коли приходять в гості, а в холодильнику "миш повісилась" :smile: або ж коли серед ночі закортіло солоденького!
Рецепт з форуму say7.info

Десерт за 20 секунд





Нам потрібно:

-1 білок достатнього розміру
-3-4ст.л. цукру(наскільки любите солодке)
-шоколад(бажано чорний)


Склад геніальний, а приготування ще геніальніше :smile: Білок акуратно відокремлюємо від жовтка та додаємо цукор,збиваємо до густих піків.Тобто, в нас має вийти практично те ж що і на безе. До наших білків додаємо подрібнений шоколад( на 1 білок,радила б не більше 3-4 кубиків) та акуратно вимішуємо.Масу викладаємо в порційну форму( чашку або малесеньку салатничку) Проводимо ножем по стінці форми!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! та ставимо в мікрохвильову на 20-30секунд(залежно від об"єму) Маса має піднятися.Десерт перевернути на блюдце або прямо з чашки і їсти :smile:
з 1 великого білки виходить 1.5 а то і 2 порції
Смачного!!!!!!!!!!!!!




P.S.Деякі поради:
-головне,щоб білок був свіжим - бо добре не зіб"ється
-важливо білок збити саме до потрібної консистенції,інакше нічого не вийде
-важливо не перетримати його у мікрохвильовій,бо отримаєте смак смаженого білка.
-обов"язково ножем провести по стінках, бо не зможете десертик легко вийняти з формочки
-якщо ви робите велику порцію ,то обов"язково всю білкову масу використати одразу,не давати їй довго стояти без діла,бо збиті білки втрачають свою структуру і кіцевий результат не получиться.Краще все "спекти" одразу,десерт чудово можна зберігати готовим у холодильнику!

Насправді готувати його в 100разів швидше,аніж описувати :smile:

Повідомлення відредагував Христя - 26 жовтня 2011 18:30
--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
26 жовтня 2011 13:07
Повідомлення #186


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Христя
Десерт за 20 секунд


Бачила цей рецепт в неті під назвою "Плаваючий острів". Гарно виглядав.
Перейти на початок сторінки
Христя
26 жовтня 2011 13:45
Повідомлення #187


Файна господиня
  • 51

Репутація: 476
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 736
Реєстрація: 15.07.2011

ICQ:--

Бали: 1951
Цитата: Ірка-Шкірка
Бачила цей рецепт в неті під назвою "Плаваючий острів". Гарно виглядав.

Іруська,то і є він! :smile: Вже давно його готую,дуже подобається.Нагадує смак цукерок"пташине молоко"

--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
Перейти на початок сторінки
zhanetka
26 жовтня 2011 16:02
Повідомлення #188


Файна господиня
  • 51

Репутація: 618
Група: Кондитер
Повідомлень: 538
Реєстрація: 13.05.2011

ICQ:--

Бали: 1690
Христя,Христиночка, яка ти чудова господинька стільки всього наготувала!!! Хочу всього покуштувати :tongue:
Перейти на початок сторінки
gutka
26 жовтня 2011 16:53
Повідомлення #189


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: Христя
Масу викладаємо в порційну форму( чашку або малесеньку салатничку)

то ти використовуєш одну чи дві чашечки? чи формочки?
Перейти на початок сторінки
Наталочка
26 жовтня 2011 21:02
Повідомлення #190


Файна господиня
  • 51

Репутація: 389
Група: Кондитер
Повідомлень: 317
Реєстрація: 3.09.2011

ICQ:--

Бали: 1341
Христя, у вас так затишно на кухні. Стільки різної смакоти приготовлено! Буду і собі щось таке готувати. :amam:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 травня 2022 08:08

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Ноги до вибору, до кольору!
  Пише Натонька (12 липня 2021 21:00)
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 33
Гостей: 9
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100