Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з м`яса » Бограч
 

Бограч

27 серпня, 2012  |  Коментів (17)  |  Рубрика: Страви з м`яса
 

Бограч


сало сире - 200 гр
сало копчене - 100 гр
мясо свинне різне ( шия, шинка, ребра....), яке у вас є - 1 кг
мясо куряче різне ( стегна, крила і т. д. ) - 0,5 кг
різні копченості ( ковбаса різних видів, шпондер, мисливські ковбаски...) - 0,5 - 0,7 кг
картопля - 0,5 кг
помідори - 1 кг
перець солодкий червоний - 0,5 кг
перець гіркий гострий 1 шт
цибуля - 2 шт
морква - 1 шт
часник - 1 головка
зелень петрушки і кропу
сіль, перець, приправи ( лавровий лист, духмяний перець, паприка солодка мелена)


В розігрітому казанку топимо порізане сало сире і копчене.

Бограч


Коли воно добре стопиться + часник цілими зубцями, порізану цибулю

Бограч


потерту моркву.

Бограч


Як все втушиться + все мясо, яке потрібно добре протушити і постійно помішувати...

Бограч


Наступний етап - кидаємо помідори відділені від шкірки і порізані, а також порізаний соломкою перець. Ця вся суміш мяса, помідорів і перцю має добре протушитись.

Бограч


Взагалі-то на сильному вогні це тушиться дуже швидко, приблизно 10 хв. хіба-що , якщо ваші хлопці погано працюють і вогонь слабенький, то треба хоча б 20- 30 хв . У нас хлопці молодці, тож бограч ми зварити швиденько))) Далі даємо порізані різні копченості, тоді кидаємо картоплю і доливаємо води. Вода має тільки покрити все густе і не більше.

Бограч


Бограч має бути густий, тому що це ГУЛЯШ!!! Кидаємо гострий перець, сіль і приправи, нехай все наварюється... Коли картопля звариться - кидаємо зелень і бограч готовий!!!!

Смачного!!!!

За старовинним рецептом праугорських племен ми приготували БОГРАЧ-ГУЛЯШ "bogracs". В інтернет-мережі є безліч варіацій його рецептів, а ми спробували приготувати один із них! БУЛО ДУЖЕ СМАЧНО!!!!


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: lana (27 серпня 2012 23:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 45
Виглядає так, що й язика можна ковтнути!
 



#2 написав: мари4ка (28 серпня 2012 00:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 82
Ланочко, так само і смакує!))))
 



#3 написав: Русланочка (28 серпня 2012 20:22)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
Дуже смачний Бограч у вас дівчатка вийшов.Беру собі рецепт на замітку, ми дуже частенько виїжаємо на природу.
 



#4 написав: Яруська (28 серпня 2012 23:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 25
Марічко! Дуже апетитно той бограч виглядає! Нам пощастило спробувати цю страву минулого року в Рахові.
 



#5 написав: Ірка-Шкірка (29 серпня 2012 16:39)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Марічко!!! Як апетитно winked !!!
Ще один смачний рецепт для кумового казана(він дозволяє в ньому мені готувати lol )!!!
 



#6 написав: ssaazzoonn (29 серпня 2012 17:31)


Група: Кондитер
Коментарів: 160
СПРАВЖНЯ СМАКОТА !!! love
 



#7 написав: gutka (29 серпня 2012 20:33)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
пробувала бограч дорогою на фестиваль леквару, в "Мисливській чарді", до нього там додають ще домашню лапшу(тісто,) було смачно, ну а ваш на відкритому повітрі просто сама смакота
 



#8 написав: мари4ка (29 серпня 2012 23:28)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 82
Цитата: Ірка-Шкірка
Ще один смачний рецепт для кумового казана(він дозволяє в ньому мені готувати )!!!

Ірочко, як кум запробує той бограч, то тільки ти в тому казанку й будеш готувати)))))

Цитата: gutka
там додають ще домашню лапшу(тісто,)

Катю, то тісто давали колись пастухи замість картоплі. вони його сушили попередньо і брали на пасовисько, коли йшли на пару днів, бо картопля важка....То так і роблять, щоб зберегти традицію. Але варіацій цієї страви є багато....Ми спробували з картоплею)))) Будо Дууууже смачно!!!!
 



#9 написав: Кіра (7 вересня 2012 16:04)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 289
Аа-а-а-ааааа....бограч це ЩОСЬ!!!!! наїлась його в Мукачево, дуже поживний і смачний!!!!!!ДЯКУЮ за мастер клас
 



#10 написав: Містраль (27 жовтня 2012 14:36)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
О-ооо...! На вигляд так смачно! Часто їздимо на природу - це те, що треба! А як правильно казати - бОграч чи богрАч?????? feel
 



#11 написав: Містраль (20 листопада 2012 20:18)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 3
В минулу неділю в лісі був приготований саме по цьому рецепту! Вперше! Жаль фото не можна додати...Дуже смачно! Дякую! Що ще готуєте на вогнищі? 3fb
 



#12 написав: Натонька (21 листопада 2012 22:05)


Група: Адміністратор
Коментарів: 497
Містраль,
ще готували борщ, найшли білого великого гриба і борщ був просто надзвичайний)) Форель ще запікали..


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#13 написав: Darka (16 січня 2013 00:50)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Їздимо на озеро,тепер буде що приготовити(казан маємо)Дякую за рецепт.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#14 написав: ОЛЕСЯ (25 січня 2013 14:19)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
про цю страву ще не знають ваші друзі? Треба їм розповісти m05018 яка це смакота


--------------------
 



#15 написав: Ксенічка (18 лютого 2013 17:38)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Яка чудова страва!!!Закарпатська!!!Я так любю гостринку...перчинку та м"ясну підбірочку в ньому!!!
 



#16 написав: Soni (23 липня 2013 10:15)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 15
Їздили ми на природу, чоловіки готували Бограч, щоб сказати що це смачно це нічого не сказати. Правда сало ми використовували тільки копчене і різні ребра. Також знайомий привіз із Закарпаття спеціальну приправу до Бограчу. Всі з нетерпінням чекали на цю смакоту і казанок з 12 літрів тільки мелькнув.

Ось наш бограч:

 



#17 написав: Pito4ka (28 липня 2013 19:37)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 14
Неймовірно смачна страва!!!! Чоловік у захваті!! Готувала на газу))))) але можу уявити, як бограч на природі смакує!!!!


--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 3
Гостей: 2
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100