Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Страви з птиці » Курча тапака
 

Курча тапака

28 лютого, 2011  |  Коментів (14)  |  Рубрика: Страви з птиці
 

Курча тапака


Хіт-блюдо радянських ресторанів (хто старші віком - пам'ятають). Називалося "цыпленок табака". У мене назва оригінальна.
Саме тапака, а не табака (в дитинстві думала, до чого тут тютюн lol ), а, виявляється, грузинською "тапака" це пательня. А раніше смажили взагалі на кам'яних пательнях (щось типу сучасних з з рівномірним підігрівом усієї поверхні smile )...


Курчатко вагою 1кг (я шукала найменше - вийшло 1,350 кг) помити, почистити, розрізати грудку і добре відбити з двох сторін. Я відбивала через кульок гладкою стороною молотка - щоб не пошкодити шкіру. Замаринувати сіллю, перцем, часником (добре натерти з обох сторін).

Можна смажити, хоча я відставила його на пару годин - замаринуватись.
Викласти на велику (ну дуже велику - щоб весь лежав розпластаний) пательню, зверху покласти щось важке (у моєму випадку - велика каструля з водою) і смажити по 20хв. з кожної сторони.
Вийшло смачно.

Для соусу рідину, що залишилася після смаження вилити в соусник, видавити часник, можна додати кетчуп.

Фото самого процесу приготування можна подивитися тут.

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua

Рецепт - від Анастасії зі сайту say7.


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: LiLu (28 лютого 2011 21:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 147
Курка - смакота! winked !!Бачила в Арсені ,то зверху у неї купа сиру ще є!!


--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
 



#2 написав: Ірка-Шкірка (28 лютого 2011 21:55)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Цитата: LiLu
Бачила в Арсені ,то зверху у неї купа сиру ще є!!

Сиру зверху на неї не особливо насиплеш - на ній каструля 6-літрова стоїть під час готування...
 



#3 написав: uliana_y (1 березня 2011 08:48)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 42
Смакотіще!!!))Моя мама таку готувала!!!!) winked Я це люблю!))


--------------------
Життя, як велика непрочитана книга!
Так багато в ній ілюстрованих подій,
а ти, крутишся, вертишся, як дзига
і плекаєш в серціі сотні надій!
 



#4 написав: нетік (1 березня 2011 09:49)


Група: Модератор
Коментарів: 75
Смакота неперевершена, раз в гостях пробувала, так тепер той смак за мною ходить...а руки до приготування недоходять...


--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
 



#5 написав: sunnygirl (1 березня 2011 09:50)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 106
курочка дуже апетитна мабуть дуже смачно.
 



#6 написав: irunacom (1 березня 2011 11:37)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 18
смакота... вона схожа на метелика з вигляду.....))))) winked
 



#7 написав: Пушинка (1 березня 2011 22:52)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 46
під впливом тої качки поставила пекти кчку what
Завтра буде свято живота what
 



#8 написав: Ірка-Шкірка (2 березня 2011 00:24)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Справді незвичний смак звичайної курки!

Цитата: Пушинка
під впливом тої качки поставила пекти качку


Приємно бачити такий позитивний вплив рецепту smile !!!
 



#9 написав: Ластівка (2 березня 2011 07:36)


Група: Модератор
Коментарів: 40
чомусь завжди думала, що табака :) Це фото дитинство нагадало (мама таке готувала)


--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
 



#10 написав: оля73 (2 березня 2011 12:31)


Група: Гості
Коментарів: 0
СУПЕР!!!А баняк з водою, замість тягару, то класна ідея)))Дякую!!!
 



#11 написав: Natalyadiva (3 березня 2011 17:40)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 153
АААпетитнааа курочка! winked
 



#12 написав: Iryna (12 березня 2012 17:42)


Група: Гості
Коментарів: 0
І в мене спогади з дитинства, коли батько так готував курча. Мушу повторити. Дякую за ностальгічний смак дитинства winked
 



#13 написав: Darka (16 січня 2013 04:30)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 677
Дійсно смачно,готую часто для гостей.Після жарки кладу на протвінь,закриваю фольгою і в духовку.


--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
 



#14 написав: Ксенічка (24 лютого 2013 00:59)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Смачненька курочка!! Така скоринка гарна!! love
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 38
Гостей: 23
Користувачі: IsaacBiofs
 
 
  © 2009-2020 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100