Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Паски » Панеттоне (Panettone)
 

Панеттоне (Panettone)

22 квітня, 2011  |  Коментів (23)  |  Рубрика: Випічка » Паски
 

Панеттоне (Panettone)


Опара:

120 мл теплого молока
15 г свіжих дріжджів
1 ст. л. цукру
1 ст. л. борошна

Тісто:

100 г вершкового масла, кімнатної температури
2 яйця
2 жовтка
1/3 ст. цукру
3 ст. борошна
1/2 ч. л. солі
1 ст. родзинок та цукатів
1 жовток+1 ст. л. молока
цукрова пудра

Опара.
Розтворити дріжджі в теплому молоці. Всипати 1 ст. л. цукру та борошна, розмішати.
Накрити плівкою та залишити в теплому місці на 20-30 хв.
Тісто.
Просіяти все борошно з сіллю. Розтерти масло з цукром, добавити яйця, жовтки та опару. Поступово всипаючи борошно, замісити м'яке тісто. Воно не повинне буть дуже крутим, але в цей же час, вже не прилипати до рук. Вимісити на столі не менше 10 хвилин.
Положити в змащену маслом посудину, накрити та залишити підходити в теплому місці 1,5-2 години (тісто збільшиться більше, чим в 2 раза)
Підійшовше тісто обімнути та добавити в нього родзинки та цукати, попередньо обваляні в невеличкій кількості борошна. Злегка вимісити.
Промаслити і застелити дно та стінки 6" (15 см) форми пергаментним папером, залишаючи "комірець" паперу вище рівня форми на 10 см. Можна використовувати таким же способом, и 8" (20 см) форму, тоді Панеттоне просто буде ширше і нижче.
Викласти тісто в приготовану форму, накрити, і залишити підростати, як мінімум на 1 годину (воно заповнить всю форму і підніметься набагато вище краю).
Випічка.
Розігріти духовку до 190С. Змастити верх Панеттоне жовтком, змішаним з молоком. Випікати 15 хв, потім зменшити температуру до 165С і випікати ще 20-30 хв, провіряючи на готовність сірничком.
Готовий Панеттоне остудити 10 хв в формі, а потім на решітці. Присипати цукровою пудрою і подавати.

Пекла минулого року на Паску і цього року теж буду пекти по цьому рецепту.

Рецепт від Мішель Дуже сильно дякую!

Спеціально для відвідувачів http://dreamfood.ua


Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Маруся (31 березня 2010 00:32)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 83
Дуже гарний в тебе панетоне.
А якщо його зробити в іншому вигляді і полити глазурью то буде називатись Коломба. В нас їх багато продають в італійських магазинах. А є з карамеллю в середині. Одним словом воно просто ДУЖЕ смачне.
 



#2 написав: idianka (31 березня 2010 08:03)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
Ооооо,панетоне!Мені свекруха висилала з Італії.Смачний і м'якенький хлібчик.Я якраз хотіла шукати рецепт в Інтернеті.Дякую, Натонько, за оперативність!


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
 



#3 написав: лідуся (31 березня 2010 22:41)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 9
Я також куштувала панетоне. Дійсно дуже смачна італійська пасочка.
 



#4 написав: Olenka (1 квітня 2010 00:58)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 21
Панеттоне! Я з цукатами пасочку теж куштувала,але це- щось цікаве,одна назва чого варта.Дуже смачненьке фото.
 



#5 написав: gutka (1 квітня 2010 20:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 163
я вже замісила тісто, хочу спробувати також
 



#6 написав: Іванка (7 квітня 2010 18:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 139
Чудова пасочка!!!
 



#7 написав: marinka (15 травня 2010 15:13)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 236
Ніколи не куштувала панетоне....Рецепт мушу спробувати
 



#8 написав: Пушинка (22 квітня 2011 18:57)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 46
ооо, прикольно, я зроблю цього року щось інше - щоб всім цікаво було і мою пасочку скуштувати. Дякую
 



#9 написав: Славочка (18 квітня 2012 09:23)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 91
Наталочко! І я пекла цього року. Мої матусі печуть пасочки. А мені було дуже зручно спекти діткам панеттоне в одній формі і за один раз. Дякую за рецепт!
 



#10 написав: Ксенічка (20 лютого 2013 15:02)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 839
Дуже люблю цю італійську смачну випічку!!Дякую Натонько.
 



#11 написав: marisha22 (8 травня 2013 09:07)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 23
Дякую за пасочку. Пекла цього року. дужжжжже смачна.
 



#12 написав: galalviv (13 травня 2013 22:56)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 17
Сьогодні вирішила спробувати панетоне за цим рецептом (я італійські дууууже люблю), і готується набагато швидше ніж звичайна пасха (якщо пропустити той момент,що мої дріжджі виявилися не "екстра", як було зазаначено на упаковці, а якісь повільної дії))) і на весь процес пішло досить багато часу). Пекла у тортівниці малій 18 см. і ще одну манюню, але можна було і все тісто в цю тортівницю дати. Дітям сподобалась-це основне,бо для них і робила.На наступний раз я додам туди ще трішки алкоголю і цедру лимону та апельсину,ще можна ванільки трошки, щоб запашна була. Дякую за рецепт, він тепер у мене буде на підхваті,коли діти пасхи захочуть.
 



#13 написав: KASYA (14 травня 2013 20:24)


Група: Кондитер
Коментарів: 361
Вирішила цього року спробувати спекти Панеттоне за рецептом Натоньки.
Дуже хороший і не важкий в роботі рецепт в плані вимішування тіста, на відміну від паски, яку печу традиційно (там треба місити годину). Нам сподобалось, дуже дякую!





На Провідну неділю спечу ще раз, бо вже з'їли !


--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
 



#14 написав: Ірка-Шкірка (18 квітня 2014 23:57)


Група: Модератор
Коментарів: 194
Спекла сьогодні подвійну порцію - вийшло 7 пасочок ( від маленької - для найменшого кошичка) і до великої (для великого кошика). Файний і не важкий рецепт!!!
 



#15 написав: Натонька (19 квітня 2014 12:03)


Група: Адміністратор
Коментарів: 496
А я зараз замісила потрійну порцію, допечеться сирник, буду їх пекти smile Дала цього разу цедру лимона, шафран, за який дякую Канарейці))) і сік лимона.

Ірка-Шкірка,
планую ще замісити ту твою, що від Дарії Цвек, давно примітила smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#16 написав: Galina_Nedomirko_ (22 квітня 2014 20:48)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 177
Наталочко,вкотре хочу подякувати за чудо-пасочку.Також місила потрійну порцію.Додавала курагу,родзинки і кумкват.Пасочка вдалася на славу.Дякую!!!!!!! a0a
А другу пекла від KASYA Паска смачна Додала пів чайн. лож.шафрану,то така лимонно-жовта вийшла краса.
 



#17 написав: Натонька (22 квітня 2014 21:28)


Група: Адміністратор
Коментарів: 496
Galina_Nedomirko_,
На здоров'я, рада що подобається, це дуже популярний рецепт smile


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#18 написав: Христя (30 квітня 2014 12:07)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 16
Ната, вибач,що з таким запізненням feel

Того року і я доросла до паски))) Шукала рецепт, і щоб по душі прийшовся, і щоб не дуже заморочуватися, як на перший раз)) А то спогади з дитинства про бабину паску, яку вона вимішувала в 3 підходи по 2 години кожного року мене стримували взятись до тої святої справи. Вибрала панеттоне і дуже тому рада))) Трохи Наті набридла з своїми допитами, але мусила вона то витерпіти)))) Пасочки вдались дуже гарні і дуже смачні! Всі хвалили smile Ще раз дякую, Наталю!!!!! cd

А ще то дуже радувало мого малюка))) Ходив і подивлявся, піднялась паска чи ні))) Звідки він взагалі знав, що вона має піднятись - загадка для мене))) Мабуть. гени lol







--------------------
Очень!Очень рада за своего мужа - так удачно женился!
 



#19 написав: Галиночка (6 травня 2014 19:32)


Група: Кондитер
Коментарів: 20
Вже другий рік печу за цим рецептом. Але цього разу пекла в хлібопічці Philips у звичайному режимі хліб. Вийшло просто супер!!! Дякую за рецепт!!!
 



#20 написав: Натонька (7 травня 2014 09:02)


Група: Адміністратор
Коментарів: 496
Цитата: Христя
Трохи Наті набридла з своїми допитами, але мусила вона то витерпіти))))

ой перестань))) Мені тільки в радість те, що ти вибрала першу паску по цьому рецепту спекти, що я розмістила))

Дякую за відгуки дівчата! Цю пасочку цього року в газеті від нашої церкви надрукували. Ледве останню газету собі випросила. Хай буде в хаті, це перший рецепт від мене в газеті))


--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
 



#21 написав: olya-olya1978 (2 травня 2016 17:32)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 5
пекла цього року цю смачнючу пасочку! матуся казала, що можна всi iншi рецепти повикидати та пекти тiльки таку! дякую! Христос Воскрес! Миру нам! wink
 



#22 написав: marichka86 (14 квітня 2017 12:07)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 11
Дуже смачна. Печу вже роки 4.
 



#23 написав: marichka86 (17 квітня 2017 10:39)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 11
Розріз . Крім родзинок додала ще сушене клюква
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 18
Гостей: 11
Користувачі: jxswxjhgfph
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100