 |
100 г вівсяних висівок 50 гр пшеничних висівок дрібку солі (за смаком) 10 г розпушувача. 2 яйця 140 мл натурального йогурту без добавок 100-120 мл кефіру (якщо немає йогурту то можна додати замість нього густий кефір) 1 ст.л. олії (соняшникової або оливкової) 1 ст.л. кунжуту 1 ст.л. лляного насіння
Для приготування корисного хлібця, необхідно змішати в мисочці вівсяні та пшеничні висівки, дрібку солі (за смаком), розпушувач. Додати яйця, йогурт та кефіру (якщо немає йогурту то можна додати замість нього густий кефір), добре перемішати. Суміш як густа каша. Додати олію, знову перемішати і залишити на 30 хв, щоб висівки набухли. Висівки використовуйте дрібного помолу. Форму вистелити пергаментом, змастити її, викласти масу, посипати насінням льону і кунжутним насінням і випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 гр 30-40 хв. Пекла у формі великого діаметру, якщо пекти у формі меншого діаметру (20 см) хлібці вийдуть вищими.
Джерело: Рецепт від Ауріки
|
 |