|
100 г вершкового масла кімнатної температури 100 г цукру 2 яйця 1 ч. л. ванільного цукру (або екстракта) 100 г просіяного борошна 1 ч. л. розпушувача 75 г жирних вершків (33-35%)
Для крема:
100 г вершкового масла кімнатної температури 120 г цукрової пудри 80 г вершкового сиру ½ ч. л. ванільного екстракту пару капель гелевого барвника
Масло кімнатної температури збиваємо з цукром впродовж декількох хвилин (залежить від вашого міксера) до тих пір, поки цукор максимально не розтвориться. По одному додаємо два яйця і ванільний цукор. Добре збиваємо. Борошно просіюємо з розпушувачем і додаємо в тісто. Перемішуємо. Додаємо вершки, перемішуємо ще раз і готове тісто викладаємо в форму для кексів. Для зручності в форму викладаємо паперові капсули, а тісто в них кладемо на 2/3 форми. Ставимо основу для капкейків в розігріту до 180С духовку на 20-25 хвилин і печемо до готовності. Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою або зубочисткою. Готовим капкейкам потрібно повністю охолонути, перш ніж прикрашати їх кремом.
Приготування крему:
Масло збиваємо на великій швидкості міксера декілька хвилин. За цей час масло повинне стати світліше та пухкіше. Пудру добре просіюємо та додаємо її до масла. Збиваємо 3-4 хвилини на максимальній швидкості міксера. Чим довше будете збивати пудру с маслом, тим світліший буде ваш крем. Дуже важливо не спішити, щоб крем не був жовтуватого відтінку. Додаємо ванільний екстракт і вершковий сир та ще раз збиваємо, але в цей раз вже не так довго. Тільки до момента, як сир добре перемішався. Крем готовий. Тепер його потрібно перекласти в кондитерський мішок з насадкою та прикрасити капкейки.
P.S. В тісто можна можна додавати лимонну цедру, шоколадні крапельки, горіхи чи чорниці. Можна експериментувати. Я начинила їх чорницями та використовувала сир "Філадельфія" Вихід 8 штук.
|
|