|
4 шт. яєць 0,5 л молока 100 г масла 200 г цукру 1/4 ч.л. солі 50 г дріжджів 3-4 ст.л. горілки (або 2 ст.л. спирту) 1 пакетик ванільного цукру цедра з 1 апельсина +/- до 1 кг борошна 1 л вишень у власному соці для начинки олія для смаження цукрова пудра для посипання
Кип'ячене молоко добре нагріти, якщо свіже - закип'ятити, чуть охолодити і в гаряче додати масло, щоб розчинилось. Дріжджі розтерти з цукром. Додати тепле молоко з маслом, збиті яйця, сіль, ванільний цукор, цедру з апельсина і горілку або спирт. Добре все перемішати. Додати борошно (може піти менше борошна, потрібно дивитись, щоб тісто залишалось м'яким, не забитим) місити хвилин 15, тісто має бути липким. Закрити зверху рушничком і залишити в теплому місці підростати 1 годину. До пампухів можна додати вишні у власному соці, попередньо відціджені. Коли тісто гарно підросло - формуємо пампушки. Відщіпуємо потрошку тіста, робимо паляничку, на середину викладаємо по 2-3 вишеньки, акуратно защіпнути, сформувавши пампух і покласти на дошку, притрушену борошном. Зробити всі пампухи і залишити на дошці ще трохи для підростання - від хвилин 40 до 1 год. Смажити пампушки в добре розігрітій олії на помірному вогні, щоб не пригоріли, а добре просмажились. Готові пампушки обкачати в цукровій пудрі, або залишити так, а посипати пудрою під час подавання до столу.
Джерело: Перепис домашній, родинний. Тільки в ньому була цедра лимона, яку я замінюю на цедру апельсина і замість вишень колись додавали перетерту з цукром рожу.
|
|