 |
На 6 маффінів
160 г борошна 100 г цукру 1 ч. л. розпушувача 1/4 ч. л. солі 70 мл молока (це 1/3 склянки) 60 г розтопленого і охолодженого масла 1 яйце злегка збите 1/2 ванільного цукру (або якщо у вас екстракт ванілі, то додаєте його до рідких інгредієнтів) 100 г шоколадних капель
Духовку розігріваємо до 180С В великій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, цукор, ванільний цукор, розпушувач і сіль. Перемішуємо все вінчиком. В другій мисці змішуємо рідкі інгредієнти: молоко, розтоплене масло і яйце. Перемішуємо вінчиком. Рідку частину тіста додаємо до сухої і швидко перемішуємо до моменту, коли все борошно впитає всю рідину. Останнім додаємо шоколадні краплі і ще раз перемішуємо. В форму для маффінів викладаємо паперові формочки і наповнюємо їх тістом десь на 2/3. Ставимо в духовку на 20-25 хвилин - за цей час маффіни повинні піднятися і появиться рум'яна золотиста скоринка. Коли маффіни будуть готові, дати їм охолонути впродовж 7-10 хвилин.
P.S. Вони дуже-дуже смачні свіженькими, на наступний день вже не такі добрі. Так що печіть маленькою порцією, на один раз.
|
 |