|  | 
 
Для паляниці-
 300 мл кефіру
 1 яйце
 1 ст.л. цукру
 1 неповна ч.л. соди, гашеної оцтом
 борошна до м"якого тіста
 
 Додатково-
 
 1 скл.маку
 3-4 ст.л. цукру
 
 2-3 ст.л. меду
 
 1 скл. окропу
 
 
 
 З усіх інгрідієнтів замісити нетуге тісто (м"якше, ніж на вареники). Сформувати руками у формі 20 на 25 см корж. Випікати при 190 *С до золотистого кольору.
 Мак промити, запарити і втерти, додаючи цукор.
 
 Охолоджену паляницю порізати на невеликі шматочки ( приблизно 3 на 3 см), залити окропом і накрити кришкою, щоб впарилася ( кількість води може бути меншою чи більшою, паляниця не має бути дуже мокрою). Додати мед та мак і вимішати. Кількість меду (цукру) можна змінювати під свій смак.
 Смачного !
 Джерело: Сімейний рецепт. Паляницю з маком завжди вдома робили на Спаса , інколи на Маковея. |  |