|
Тісто 1,5 скл. борошна 2 ст. л. цукру 5 ст. л. олії 6 ст. л. крижаної води 1 пакетик ванільного цукру сода на кінчику ножа щіпка солі Начинка 1 скл. замороженої чорної смородини 2-3 ст. л. цукру 1 ст. л. борошна
Ягоди розморозити. В миску просіяти склянку борошна, додати сіль, цукор, ванільний цукор, воду, олію, перемішати. Додати половину склянки борошна, перемішаного з содою та замісити еластичне тісто. Завернути в плівку та поставити в холодильник на одну годину. В ягоди додати борошно та цукор, перемішати. Духовку включити на 180 градусів, форму змастити олією. Тісто поділити на 2 частини, одну більшу, одну меншу. Розкатати більшу частину, викласти у форму та зробити бортики. Зверху викласти начинку.
Розкатати меншу частину, накрити пиріг зверху, акуратно защіпнути краї, змастити пиріг олією та посипати цукром, всередині зробити невеличку дірку, щоб виходила пара. Випікати пиріг 30-35 хвилин, він погано рум'яниться, тому не варто його перетримувати в духовці, перевірити тільки тісто на готовність зубочисткою. Якщо суха - пиріг готовий.
Остудити пиріг в формі, після чого викласти на тарілку.
P.S. Якщо у вас залишились заморожені ягоди це найкращий спосіб їх використати! Рецепт розрахований на маленьку форму, приблизно 19 см.
|
|