  |   
                         
 
 
1 кг борошна 100 г дріжджів 2 яйця  5 жовтків 1оо г масла 100 г цукру 0,5 л молока 2 ст. л. спирту чи горілки 1/2 ч. л. солі 1 п. ванільного цукру 
  
 
 У просіяне борошно кімнатної температури, вливаємо тепле молоко з розчиненими дріжджами, додаємо збиті з цукром  та сіллю яйця, тепле масло і добре вимішуємо. Тісто має бути пухке не забите, додаємо спирт, та вимі шуємо доливаючи олію, я борошно непідсипаю. Залишаємо в теплому місці на 1-1,5 год, перемішуємо ще раз, залишаємо на 15-20хв, формуємо пончики з довільними начинками, смажимо у фритюрі,  холодні обсипаємо цукровою пудрою. 
 
 
Джерело: записник бабусі  
 | 
                              |