Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Консервація » Яблучна пастила
 

Яблучна пастила

11 вересня, 2013  |  Коментів (7)  |  Рубрика: Консервація
 

Яблучна пастила

1 кг яблук
150 г цукру

Яблука почистити від шкірки і серцевинки, нарізати на маленькі дольки і пересипати цукром. Залишити на ніч.
Після цього варити на сковороді до пом'ягшення яблук, до утворення пюре. Це пюре перетерти через сито, на якому залишаться шкірка і кісточки.

Тепер пюре розмазуємо на фользі не вище як 1,5- 2 см і залишаємо сушитись - провітрюватись на кілька діб. (В мене сушилась на сонці на балконі 5 днів). Нарізаємо на квадратики, можна пересипати цукром-пудрою для зберігання. Зберігати в сухому місці.

P.S. Чесно вас скажу вона в мене не збереглась, бо моє найменше дітиско і я сама, так собі то вподобали, що їли його і до чаю і кави і просто так замість цукорків (так я найменшого дурила, а йому то подобалось).
Отже гарна смачна і корисна заміна цукоркам.

Джерело: Цей рецептик, я знайшла в неті ще навесні і вже так не могла дочекатись літа-осені, щоб приготувати і попробувати що то таке.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Магда (11 вересня 2013 10:16)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 71
Дуже цікавий рецепт. А як довго така пастила може зберігатися, якщо видавати її по великих святах smile . До зими не зіпсується?


--------------------
Дрібниць не буває
 



#2 написав: chajka (11 вересня 2013 12:54)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 94
А от і моя пастила, правда я її робила трошки по іншому рецепту smile
Там тільки яблука ,без цукру. Технологія приготування подібна. Але я в кінці то яблучне пюре подрібнила блендером, то трошки шкірку видно. Ну а на смак - смачна, солодка.
Сушила на балконі 4 дні.
 



#3 написав: galalviv (11 вересня 2013 13:00)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 17
А не можна одразу почистити яблука від шкірки і серцевинок, щоб потім не перетирати то? - страх як не люблю з тим бавитись )))
 



#4 написав: Канарейка (11 вересня 2013 15:09)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 143
Цитата: galalviv
А не можна одразу почистити яблука від шкірки і серцевинок

ясно, що тре так зробити. Я так мала на увазі. smile

Цитата: Магда
А як довго така пастила може зберігатися, якщо видавати її по великих святах . До зими не зіпсується?

Може довго зберігатись, тільки добретре висушити. Хоча її багатенько тре наготувати, щобаж до зими, моя малеча її простообожнює і з'їдає великими порціями.
Памятайте -пастила боїться вологості!
 



#5 написав: ОЛЕСЯ (13 вересня 2013 16:05)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
winked дуже смачно виходить
chajka
Канарейка
гарна пастила


--------------------
 



#6 написав: svet (19 вересня 2013 15:37)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 10
Зробила і я таку пастилу. Сохне вже четвертий день на балконі - і все як мармелад, хоча я розмазала по фользі у висоту приблизно 5 мм. Що я не так зробила? recourse
Може погода мене підвела, бо зараз сиро?
Може її в духовку? feel
У Вас на фото пастила така спокусливо суха belay
 



#7 написав: Канарейка (20 вересня 2013 14:14)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 143
Цитата: svet
Може погода мене підвела, бо зараз сиро? Може її в духовку?

Світланка, пастила дійсно зовсім не любить вологості, а зара дуже волого. Можете сміливо досушити в духовці , але при низькій температурі (50-70 градусів з привідкритою дверкою)
Попробуйте, а потім скажите як вийшло, ок?
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 10
Гостей: 2
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100