Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти » Випічка » Пироги та пиріжки » Картопляно-гречаний пиріг
 

Картопляно-гречаний пиріг

18 червня, 2013  |  Коментів (6)  |  Рубрика: Випічка » Пироги та пиріжки
 

Картопляно-гречаний пиріг

Тісто:
500 г борошна
1 скл. теплого молока
1/2 скл. теплої води
4 ст. л. олії
50 г дріжджів
сіль до смаку
цукор

Начинка:
200 г вареної гречки
500 г вареної картоплі
1-2 цибулини
олія
часник
сіль
зелень

Молоко+вода, додати чайну ложку цукру, дріжджі - розмішати. Додати решту складників, замісити тісто. Залишити на 15 хв., щоб підросло.
Картоплю (краще всього тільки-но зварену відціджену) потовкти, додати гречку, смажену на олії цибулю, подрібнений часник, підроблену зелень, Все вимішати, посолити-поперчити за смаком.
Форму для пирога змастити жиром. Викласти 2/3 тіста, потім начинку, зверху - накрити рештою тіста. Змастити яйцем, пекти 1 год. при темп-і 200 градусів.
Смачніше буде, якщо цибульку підсмажити на смальці зі шкварками.
Дуже смачно!!!

P.S. P.S. Моя бабуся часто пекла пироги з гречкою овальної форми на тісті з кислого молока - ми їх дуже любили їсти, особливо теплими. Начинку бабуся готувала трошки інакше, і я тепер її готую:
шматок сирого сала чи шпондера (грам 300) порізати кубиками, підсмажити на вогні, додати цибулі дрібно нарізаної і засмажити до золотистого кольору. Потім вимішати зі щойно звареною і потовченою бульбою, гречкою, додати до смаку солі-перцю і під кінець додати пару зубців часнику дрібно нарізаного. Добре вимішати. Запах на кухні від начинки такий, що можна з'їсти саму без тіста.

Джерело: Рецепт від Дарії Матвіїв.

Сподобався рецепт? Поділись з ближніми:
 

Схожі рецепти:

 

#1 написав: Тереза (18 червня 2013 17:20)


Група: Кондитер
Коментарів: 626
Пиріг-смакота!смак дитинства,дякую за рецепт!!!
 



#2 написав: Марія Митник (18 червня 2013 17:34)


Група: Кондитер
Коментарів: 51
Це справді Смакота! Я ще даю до тіста одне яйце. І смечений пиріг(ще гарячий) зверха легенько обмащую маслом.
 



#3 написав: Іванка (20 червня 2013 12:45)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 139
Дякую за рецепт який давно шукала 1f7 Колись у гостях у Львові пробувала цей періг, давали до юшки,дуже сподобався взяла рецепт і десь загубила .тепер буду пекти бо у нас на Франківщині такого не печуть.
 



#4 написав: dinan78 (26 червня 2013 10:03)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 13
Дуже смачний пиріг, моя бабуся завжди пекла його на Зелені свята, в нашій місцевості
його називають лопатник .
 



#5 написав: PavliNa (25 липня 2015 20:29)


Група: Відвідувачі
Коментарів: 1
було б добре ще рецепт тіста додати до цієї нижньої начинки. моя бабуся це також пекла. а я не навчилася. теперка дуже шкодую.
 



#6 написав: ОЛЕСЯ (26 липня 2015 21:26)


Група: Vip-кухар
Коментарів: 397
wink


--------------------
 



Інформація
"Гості" не можуть коментувати дану новину.



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька ()
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ ()
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka ()
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ ()
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ ()
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська ()
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka ()
Запитання.
  Пише Натонька ()
Східниця
  Пише Чуня ()
Поможете голосами?
  Пише galalviv ()
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 20
Гостей: 9
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100