1,5 скл.  борошна
1,5 ч. л. розпушувача
3/4 скл. цукру
115 г. масла
 2 великих яйця
 потерта цедра з двох лимонів і 1 ст. л. лимонного соку
0,5 скл. кефіру, або кислої сметани
Лимонний крем:
150 г маскарпоне
150 г лимонного курду
200 мл вершків ( не менш ніж 30%)
Лимонний курд(смачний лимонний мус)
2 великих яйця
2 жовтки
 160 г цукру
80 г масла
цедра і сік з 2 лимонів 
Робимо тісто:
 Змішати муку з розпушувачем
 М'яке масло збити з цукром до пухкої консистенції. По одному додати яйця, після кожного збиваючи.... Потім ввести цедру і лимонний сік.
 Тоді м'яку масу акуратно з'єднати з мукою і сметаною. Додавати почергово, по ложці, сметану і муку.
Лимон курд
Яйця, жовтки і цукор виложити в каструлю. Поставити на малий вогонь і ручним вінчиком перетирати. Майже відразу ввести масло, цедру і сік. Варити до загустіння. Готову масу перетерти через сито.  В кінці додати ті залишки , що залишаться в ситі і перемішати. Виложити курд в банку і можна зберігати 2- 3 тижні. Використовувати по потребі.
Крем:
Маскарпоне перетерти з курдом. Окремо збити вершки в тугу консистенцію. Акуратно, ложкою поєднати два складники.
Виходить надзвичайно пухкий і смачний крем. В міру солодкий і в міру кислий!!!