Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Хліб на заквасці, рецепти хліба, закваска і технологія приготування
Славочка
26 лютого 2011 17:19
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Я маю надію, що ця тема буде активно розвиватись, адже про корисність хліба на заквасці всім відомо. Будемо ділитись тут досвідом вирощування, зберігання закваски, випікання хліба.

Багато початкового матеріалу можна почитати у Аннушки з Say7
http://forum.say7.info/topic3949.html

я готувала житню закваску, яка є найбільш стабільною і непривередливою, за рекомендаціями Оксани http://oxana-sh.livejournal.com/7684.html
так:

ПЕРШИЙ ДЕНЬ

* 4 ст.л. житнього борошна (дрібного помолу)
* 4 ст.л. води кімнатної температури

* З'єднати воду з борошном, ретельно перемішати.
* Накрити закваску серветкою й поставити в тепле місце (24 - 26 С) на 48 годин

ТРЕТІЙ ДЕНЬ

* 2 ст.л. житнього борошна
* 2 ст.л. води кімнатної температури

* Додати борошно й воду в закваску, ретельно перемішати
* Накрити закваску серветкою й поставити в тепле місце ще на 24 години


** Бажано зробити ще кілька підкормів закваски у той же спосіб.

Готову закваску викласти в скляний посуд, щільно закрити й поставити в холодильник. Один раз у тиждень необхідно зробити підгодівлю закваски. Вилучити з банки 2 ст. л. закваски й додати 2 ст.л. борошна й 2 ст.л. води. Залишити закваску в теплом приміщенні на 24 години, потім накрити й поставити в холодильник.

Перший хліб я пекла з додаванням дріжджів, поки закваска ще молода, надалі вона набере сили і буде підіймати хліб, як на дріжджах.

В мене ще маса питань, я вчуся, щоразу відкриваючи щось нове.
Давайте вчитися разом!
Перейти на початок сторінки
lana
26 лютого 2011 17:25
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Славочка,
Хліб- мов сонечко!!!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
26 лютого 2011 17:43
Повідомлення #3


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Закваска на хмелі

1ст.л хмелю (купити в аптеці) залити 1скл. води, на маленькому вогні випарувати до половини об'єму. Відставити на 8 годин.
Додати 1/2скл. житньої муки, 1ст.л. цукру, вимішати все в однолітровій банці - щоб вийшло тісто, як на оладки, нещільно закрити. Настоювати 2 доби біля батареї. Час від часу перемішувати.
Через два дні додати 100г води і 100г муки. Настоювати ще добу.

Рецепт від Наталії Портнової з "Однокласників".
Перейти на початок сторінки
Славочка
26 лютого 2011 17:47
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Розміщу тут декілька хлібів, які я вже пекла на цій житній заквасці
Фермерський хліб на заквасці --мій перший хліб на заквасці. Обов'язково буду його повторювати.

Перейти на початок сторінки
Славочка
26 лютого 2011 19:03
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Картопляний хліб з прованськими травами та часником

%D5%EB%B3%E1+%ED%E0+%E7%E0%EA%E2%E0%F1%F6%B3
Перейти на початок сторінки
Славочка
26 лютого 2011 19:05
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Хліб з каструлі

%D5%EB%B3%E1+%ED%E0+%E7%E0%EA%E2%E0%F1%F6%B3
Перейти на початок сторінки
Славочка
27 лютого 2011 15:10
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Пшеничний хліб з цільнозерновим борошном

%D5%EB%B3%E1+%ED%E0+%E7%E0%EA%E2%E0%F1%F6%B3
Перейти на початок сторінки
Славочка
17 травня 2011 12:58
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Найсмачніший тостерний хліб на заквасці

%D5%EB%B3%E1+%ED%E0+%E7%E0%EA%E2%E0%F1%F6%B3
Перейти на початок сторінки
Фрезія
4 жовтня 2011 09:07
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Підкажіть, чи потрібна тісту на заквасці обминка?
Дуже люблю такий хліб. Маю закваску житню напівфабрикат
Перейти на початок сторінки
Фрезія
17 жовтня 2011 09:33
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 319
Група: Кондитер
Повідомлень: 444
Реєстрація: 24.09.2011

ICQ:--

Бали: 1632
Хліб Повсякденний на заквасці


Борошно пшеничне 1 сорту 200г
Борошно пшеничне цільнозернове 100г
Борошно житнє цільнозернове 100г
Закваска 100% гідратації-200г
Рідина (вода з йогуртом, кефіром чи сметаною 50/50, сироватка чи картопляний відвар) 300мл
Цукор 1ст.л
Сіль 2ч.л
Олія 2 ст.л.
Дріжджі пресовані 5г

Рецепт взяла на сайті Хлібопічка.ру в Ізюминки
Вона рекомендує інший спосіб закладки продуктів, я замішую все зразу за нехваткою часу і не побачила різниці в смаку.
Борошно житнє брала і сіяне, і обдирне, і цільнозернове, яке вдома буває

Заміс і випічка в ХП. В духовці ще кращий виходить.

Автор рекомендувала всі інгредієнти, крім солі, масла і дріжджів змішати до зникнення сухого борошна. А через 1 годину добавити дріжджі, сіль, олію. Далі як звичайно підйом і випічка.

Дуже часто випікаю, смачний !
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 березня 2024 15:12

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 21
Гостей: 20
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100