Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 МК мастика з маршмеллоу, тут показано покрокове приготування мастики з маршмеллоу
мари4ка
7 листопада 2010 23:57
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
Привіт усім хто завітав у МАСТЕР КЛАСИ!!!
Тут будемо вчитися робити мастику з маршмеллоу(жувальний зефір)Тут ви зможите дати будь-яке запитання щодо приготування мастики,чи їївикористання.А також дізнатися,як зберігати матику,і ще багато запитань які їїстосуються! Просимо не встидатись,питатись,бо тільки так ви зможете навчитись!
А також на тій сторіночці можете не тільки давати запитання,а й корисні поради!!!
Перейти на початок сторінки
Alona S
8 листопада 2010 00:07
Повідомлення #2


Молода господинька
  • 34

Репутація: 322
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 261
Реєстрація: 15.01.2010

ICQ:--

Бали: 627
І я маю відразу запитання. У мене мастіка з маршмелоу чогось погано сохне.Навіть буває,що виріб вже нібито добре підсох,а постоїть ніч у холодильнику-і все,знову втрачає форму.У холодильнику велика вологість,але якщо торт з-відти витягнути,то сам пляцок може потекти...
А у вас,дівчата,скільки часу займає сушіння виробів?І,взагалі,можна це якось прискорити?Я читала,що хтось домішує до мастіки з маршмелоу білий шоколад.Як це робиться і що це дає,може від нього вона краще підсохне?
Перейти на початок сторінки
мари4ка
8 листопада 2010 00:37
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
Маршмеллоу-це жувальний зефір,у складі якого входить,цукор,желатин крохмаль і глюкоза.Тому він і підходить добре на основу до мастики!!!Мастика з нього еластична,гарно розкачується і смачна!
РЕЦЕПТ
100 гр жувального зефіру
2 чайні ложки води розведеноі з лимонною кислотою(на кінчику ножа)
250 гр цукрової пудри

зефір висипати в миску,влити воду з лим. к-тою і відправити в мікрохвильовку.Зефір має збільшитись в обємі і змязкнути(навіть зріднути).На різних форумах пишуть різний час розігрівання,то залежить від мікри,я розігріваю 1 хв.

коли зефір розігрітий,добре перемішати його до однорідної масси.В цей момент можна також додавати барвники!

по трохи підсипати пудру і добре вимішувати.Пудра має бути пересіяна через сито!!!

коли стане важко місити ложкою,продовжувати вимішувати руками

коли мастика вже тримає форму,виложити її на дошку посипаною пудрою і добре вимішувати,при тому пудри підсипати не багато,тільки для того ,щоб мастика не чіпалась рук.Мастика хоче добре виміситись!!!
загорнути мастику в плівку чи салофан і відправити в холодильник на 1-2 години!


Коли мастика в холодильнику затвердне,її можна пару секунд розігріти в мікро(але не багато,тільки трошечки!!!

Якщо сталось так,що ви перегріли мастику,то почекайте нехай вона підстигне і,підсипаючи пудрою чи крохмалем(щоб не липла до рук),вимісіть її знову,і можна з нею пацювати!!!

Мастику можна зберігати в холодильнику до 2 місяців,потім вона пересихає.А в морозилці-до 6 місяців!!!Тільки її важче розігріти,краще попередньо(1 день перед) вийняти її з морозилки!!!

В кого виникають ще запитання,то питайте!!!


Перейти на початок сторінки
oksenya75
9 листопада 2010 09:52
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Марічко, МК чудовий. Все докладно і зрозуміло. Маю запитання: чи користувався хто-небудь купованою мастикою, що можете про неї сказати. У нас в Москві є магазини, де вона продається. Думаю, чи варто починати свої експерименти з мастикою з неї, чи все-таки робити самій. Що порадите, майстрині?
Перейти на початок сторінки
мари4ка
9 листопада 2010 14:04
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
Оксана(вибач не можу процитувати,кидає на головну) я пробувала готову мастику,вона еластична,гарно розкачується,з нею добре працювати...такщо можеш спробувати з нею попрацювати))) Саморобна,в початківців не завжди гарна виходить)))В мене десь на пятий раз вийшла єластична ))))але можеш пробувати свою і для порівняння купити магазинну,побачиш з якою краще працювати!)
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
9 листопада 2010 14:15
Повідомлення #6


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
Марічко! де можна придбати у Львові мастику? Я напевно зважусь зробити торбу з грошима

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
мари4ка
9 листопада 2010 14:21
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
Lilu ,у Львові напевно нема,я не зняю,я в інтернеті замовляла
http://hlebopechka.ru/index.php?option=com_smf&Itemid=126&topic=31266.0
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
9 листопада 2010 15:13
Повідомлення #8


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
Блін ,не можу найти, там одні хлібопічки і пару тортів з мастики . І ще одне , а можна з сухого молока рецепт мастики?

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
10 листопада 2010 17:05
Повідомлення #9


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
ОО!вже найшла ,Марічко!а скільки приблизно треба на тортик мастики!а то я уявлення не маю

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
наталія3105
14 листопада 2010 15:19
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 232
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 543
Реєстрація: 15.10.2010

ICQ:--

Бали: 701
Я робила мастику приблизно за таким же рецептом,і як не дивно у мене вийшла з першого разу.Квіти не ламалися взагалі,трішки рвалася мастика,коли покривала нею торт(напевно,затонко розкачала).Дякую за МК.Чекаю наступного.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 квітня 2024 15:42

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 30
Гостей: 15
Користувачі: anielflope
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100