Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Прикрашаємо (декоруємо) торти - 3
Натонька
прагну досконалості...
25 жовтня 2010 14:39
Повідомлення #1


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14624
Нова тема...
В цій темі збираємо... рецепти мастік, поради різні. Тут йдуть загальні обговорення щодо прикрашання тортів. Ви можете попросити поради, ідей щодо прикрашання. В "галереях" виставляєте свої торти і там обговорюєте їх. Якщо хочете просто похвалити, то плюсуйте репутацію. Тут торти не ставимо, а ставимо в "галереях"

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
12 листопада 2012 17:38
Повідомлення #581


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
Знайшла цікаві варіанти венеціанських (театральних) масок. Можна використати як шаблони для мастики бо як трафарети для айсинга

[attachm
ent=52026][attachment=5203

1]

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
валентинка)))
13 листопада 2012 12:08
Повідомлення #582


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
дівчатка підкажіть мені чи може рватися мастика від того що в ній забагато пудри.бо почитавши ваші рецепти мастик з жувального зефіру розумію що пудри я давала забагато.і ще питаннячко як зробити насичений колір наприклад червоний чи навіть вишневий. в мене барвник квітень я беру трохи його і зовсім трохи води але колір не насичений.дякую якщо відповісте вибате за мої дурні питання але я дуже хочу навчитися виробляти таку красоту як у вас.
Перейти на початок сторінки
валентинка)))
13 листопада 2012 12:14
Повідомлення #583


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
oksana_k,
вам здасться що я дурна але що таке смс
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
13 листопада 2012 12:36
Повідомлення #584


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
валентинка))),
На жаль, наші сухі барвники не дають наиченого кольору мастиці, Я просто розводжу горілкою , і фарбую зверху.

Щодо СМС - Цитую з ХБ

Карбоксиметилцеллюлоза (СМС)

Используется как кондитерский клей и загуститель для изготовления всех видов мастик и сахарных паст.
Обладает эффектом отбеливания.
Дозировка: для изготовления мастики для лепки фигурок - 1ч.л. на 400-500г пасты;
для изготовления цветов 1ч.л. на 200-250г пасты;
для клея смешать 1 часть КМЦ и 25-30 частей воды.

Карбоксиметилцеллюлоза (КМЦ), или натриевая соль КМЦ, используется как стабилизатор консистенции.

Чистый продукт представляет собой белые или кремовые волокнистые гранулы или порошок, которые гигроскопичны, не имеют запаха, устойчивы, растворимы в воде и нерастворимы в кислоте, метиловом спирте, этаноле, бензоле, хлороформе и других органических растворителях.
КМЦ не подвержена воздействию животных или растительных масел яркого света.

Карбоксиметилцеллюлоза используется лишь в нескольких отраслях пищевой промышленности. Она применяется при производстве мороженого, кондитерских изделий (желе, мусс, мармелад, джемы, фруктово-ягодные начинки, крем, паста, выпечка, макаронные изделия), соусов и мясных продуктов, входит в состав средств для капсулирования и таблетирования.

Преимущества КМЦ перед другими стабилизаторами — это ее эффективность при незначительных концентрациях, способность значительно улучшить консистенцию, существенно снизить влияние термических перепадов, полная совместимость со всеми компонентами продуктов, в том числе и с другими гидроколлоидами.

КМЦ имеет следующие характеристики:
легко растворяется в воде, способствует загустению всех водных растворов;
вязкость не изменяется в течение длительного времени;
удерживает воду;
обладает устойчивыми стабилизирующими и связывающими свойствами;
проявляет эффект синергизма с биополимерами белковой природы (казеин, соевый протеин);
образует прозрачную и прочную пленку;
не растворяется в органических растворителях, маслах и жирах; не имеет запаха и вкуса, физиологически безвредна и признана безопасной пищевой добавкой.

Отечественной фирмой «Гиорд» производятся различные пищевые добавки с использованием КМЦ: «Бланоза», «Аквасорб А-500», «Стабилан СМ» — натриевая соль карбоксиметилцеллюлозы (Е 466).

Повышенной влагоудерживающей способностью обладает «Аквасорб»: одна его часть способна связать 100 частей воды. Эти добавки находят свое применение не только в составе тестовых заготовок, они также эффективно могут использоваться для загущения и термоустойчивости фруктовых начинок, для предотвращения засахаривания шоколадной глазури, для стабилизации меренг и зефира.

Использование «Стабилана» позволяет:
получить продукт с густой консистенцией, в том числе не содержащий сахара или с пониженным содержанием сахара;
сохранить структуру и внешний вид готового продукта при хранении;
избежать отделения влаги.

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
muzarom
13 листопада 2012 13:14
Повідомлення #585


Файна господиня
  • 51

Репутація: 413
Група: Кондитер
Повідомлень: 438
Реєстрація: 15.11.2010

ICQ:--

Бали: 998
Цитата: валентинка)))
чи може рватися мастика від того що в ній забагато пудри

може бути таке якщо в цукровій пудрі багато крохмалю, перш за все потрібно провірити якість Вашої пудри. Зробити це можна так, набрати в маленький стаканчик води і всипати трошки цукрової пудри , вона має розчинитись. Якщо після цього вода буде каламутна значить цукрова пудра з домішками крохмалю,а це має значення))
Перейти на початок сторінки
oksana_k
13 листопада 2012 15:48
Повідомлення #586


Файна господиня
  • 51

Репутація: 317
Група: Кондитер
Повідомлень: 371
Реєстрація: 1.07.2010

ICQ:--

Бали: 915
Цитата: валентинка)))
вам здасться що я дурна але що таке смс

Я теж така була, поки не начиталася.
Перейти на початок сторінки
валентинка)))
13 листопада 2012 16:04
Повідомлення #587


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
дякую вам що ви розяснили
Перейти на початок сторінки
Галиночка
13 листопада 2012 17:03
Повідомлення #588


Файна господиня
  • 51

Репутація: 719
Група: Кондитер
Повідомлень: 717
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 2470
Оце тепер мрію таку красу сотрворити)) Цікаво це айсинг чи шоколад?
Перейти на початок сторінки
Галиночка
13 листопада 2012 17:09
Повідомлення #589


Файна господиня
  • 51

Репутація: 719
Група: Кондитер
Повідомлень: 717
Реєстрація: 24.11.2011

ICQ:--

Бали: 2470
Цитата: Gorgy
а чи можна це зробити якось інакше - підручним методом
бачила якось в неті вирівнювали багаторазовою кришкою з банки (у ни вийшло). А мені не дуже цей метод сподобався - пробувала. Краще прасочку придбати.
Перейти на початок сторінки
валентинка)))
16 листопада 2012 19:38
Повідомлення #590


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
виникло питання в якій почередності прикрасити двоповерховий торт спочатку кожний окпемо а потім збираємо чи як
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 18 квітня 2024 11:08

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 11
Гостей: 7
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100