Смакота,цікавинка,новинка! Іриночко,кожний Твій перепис -неповторний і оригінальний, всі господині можуть впевнено готувати за Твоїми рецептами і результат буде чудовим, страви вдалими і смачними ,а від гостей- тільки слова вдячності і захвату! Багато страв за рецептами Твоєї кухоньки стали моїми улюбленим ,вони записані у нотатнику "Золоті"-(((з м"яса,риби,а тепер-випічка!!!!)))!!! Швидка піца зробила у мене на роботі... фурор(готувала її на свій ДН-!!!!Був справжній фейєрверк прекрасних відгуків і гарних слів!Спочатку звернули увагу,що дуже тоненьке тісто, спробували на смак,-...купа питань..:"Що це за основа ,така ніжна,надзвичайно м"якенька.., і як ти його спекла,що майже одна начинка..?"Всім розказала секрет від Ірки Шкірки ,про її тему і де можна відкрити для себе чарівну країну смакоти і кулінарного мистецтва-Дрімфуд! Дякую,Тобі ,дорога Іриночко,за Твою творчість,фантазію і шедевральні переписи!!!
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 12 травня 2011 22:03
molesya13, завжди рада поділитися чимось смачненьким!!!
Natalyi, попереднє - то просто накопилося за час свят і не було як викласти, а потім все одним махом ...
oksenya75, Оксано, я сама намилювалася присісти на дієту, але у зв'язку з деякими обставинами прийшлось перенести. Хоча з іншої сторони мені подруга розказала про знайомство з Болотовим - дуже цікавим і мудрим дядьком та його рецептами лікування і харчування , то в мене тепер на полиці готується квас з чистотілу - скоро буду знімати пробу...
Майєчко, ти наш соловейку!!! Дуже дякую за теплі слова !!! Рецептів пробую, звичайно, більше, але тут показую те, що сподобалося... В мене ось рецепт Катіних рогаликів вже в двох екземплярах висить на дошці над столом на кухні, а ніяк руки не доходять - сьогодні про них думала, але часу не вистачило... - добре, що сирник Жираф встигла спекти від Ірусі.
Мій риболап привіз рибки, тому я вирішила спробувати приготувати щось інше:
Риба в сметані:
Рибу почистити, посолити-поперчити-підкислити. Перед запіканням сметану змішати з часником, витиснутим через часникодавку і порізаною зеленню петрушки (петрушки не жаліти). Щедро змастити з усіх сторін і всередині, викласти на деко, змащене жиром і викладене цибуулею, порізаною кільцями. Зверху рибу посипати сухарями. Запікати при темп-і спочатку 200градусів, потім зменшити до 170. Випікати до готовності.
Як варіант - до сметани можна додати ложку томатного соусу або порізати помідор без шкірки.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 15 травня 2011 19:02
Іриночко! Такі маффіни цікавенькі,новий рецепт з пудингом , форма оригінальна,суперрр !А пухкі,ніжні!!!Уявити можна,який надзвичайний смак,так гарно підійшли! !!Дуже апетитні,вже записала собі,тільки часу б мені трішечки більше..,все смачне хочу скуштувати,готувати ,пекти, смажити... ! А рибка-пальчики оближеш,як завжди У Іринки -приготовлена по особливому і неповторно! Дякую за Твою безмежну фантазію і хвала Твоїм невтомним чарівним ручкам!
Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 15 травня 2011 21:18
Майєчко, Ланочко, я дуже рада, що ви заходите до мене в гості !
Сьогодні ще з ранку (а точніше - з вечора) планувала вернутися до улюбленої східної кухні з її ласощами, але спочатку прийшлось сходити на базар, дещо прикупити, а під вечір швиденько закалатося :
Басбуса-маффіни а ще Басбуса або просто Арісе
Склянка - 200мл
Починаємо з сиропу - його треба зварити заздалегідь і охолодити. Для сиропу закип'ятити склянку води з 2 скл. цукру - проварити на маленькому вогні, щоб цукор розстав.
Продовжимо підготовкою форми до випічки, або чим змастити форму ... Для змащення форми у цьому рецепті використовується тханіє - масло чи паста з кунжуту. Якщо вона відсутня у вашій господарці, не рекомендую бігти в магазин, щоб купити пляшечку кунжутної олії - штука специфічна, хоч і дуже корисна. Тим паче, що для рецепту нам необхідно лише 3ст.л. тханіє. Краще приготувати пасту самому. Для цього необхідно півсклянки кунжутного насіння злегка підсмажити на розігрітій пательні до золотистого кольору, охолодити і змолоти в кавомолці на густу пасту білого кольору з різким запахом кунжуту. Можна розвести ложкою олії без запаху і змастити цим форму - це необхідно для надання нашій басбусі неповторного аромату. А далі - приступаємо до замішування...
Ліричний відступ: прочитавши рецепт вперше, я подумала, що він мені щось нагадує, якийсь рецепт. Згодом мені прийшло на думку, що це майже класичний манник, але під яким соусом ...
додати 1скл. топленого масла або олії (я розтопила масло в мікрохвильовці) 1скл. лябану, йогурту або густого кефіру (я спеціально вчора заквасила під рецепт склянку домашнього молока) 1 яйце - збити
Все гарно вимішати (можна міксером на невеликих обертах). Вилити у форму розміром 24*34см (у мене форма менша, тому я приготувала малу форму для маффінів і також змастила її кунжутною пастою. Виклала тісто у форми і посипала його мигдалевими пластівцями. В оригінальному рецепті на тісто викладаються горіхи таким чином, щоб після випічки, розрізавши тісто на квадрати чи прямокутники, горішки опинилися в центрі кожного шматочку. Поставити у духовку з вентиляцією, розігріту до 170 градусів. Маффіни випікаються швидше, готовність басбуси перевірити за допомогою сірника.
Витягнувши форму з духовки розрізати басбусу на квадрати і залити сиропом.
Маффіни я також полила сиропом, не витягаючи з форми.
Почекати, поки охолоне - це важко, повірте на слово...
Рецепт знайшла на сайті musulmanka-dnevnik.net.ru.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 12 листопада 2022 05:20
Іриночка, я з захопленням роздивляюсь фото і перечитую рецепти Твоїх страв - настільки вони заворожуючі, цікаві і оригінальні! Смакота неймовірна!
--------------------
I am a chef, baby, I can cook even a dinosaur, if I find some fresh Запрошую у свій блог homemadebakery-recipes.blogspot.com :) ♥ ♥ (:
Під час минулих гостин приготувала вперше такі канапе, але вони моментально зникли і фото не було, сьогодні встигла сфотографувати все :
Канапе з оселедцем
В оригінальному рецепті брали батон для приготування канапе, але мені більше подобається з чорним хлібом. 1. Хліб обрізати від скоринки і нарізати пластинами товщиною приблизно 0,7см, шириною 4см і довжиною скільки зможете (я робила цього разу із заварного хліба, тому пластини не дуже довгі.
2. Приготувати намазку: змішати масло з томатною пастою або густим соусом до однорідності - для цього викласти складники в горнятко і залишити приблизно на 30хв на столі - щоб були кімнатної температури. За смаком посолити.
3. Пластини хліба обсмажити на ложці олії до золотистого кольору з усіх боків.
4. Хліб змастити "червоним" маслом, викласти філе оселедцю, за бажанням оселедець обрізати з боків - щоб не дуже звисав.
5 Порізати на шматочки ширною 1 см і сколоти зубочисткою (це була моя інновація, тому що так зручніше брати його з тарілки).
Рецепт побачила в щоденнику Вікторії Берези з liveinternet.ru.
Повідомлення відредагував Ірка-Шкірка - 18 травня 2011 22:38