Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Майонез та інші соуси, а також заправки...
Славочка
12 червня 2010 14:48
Повідомлення #31


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Соус до салату:
сік 1/2 лимона
2 невеликі зубці часнику
1 ч.л. солі
перець
1ч.л. гірчиці
1 ч.л. цукру
олія
Я все збила в блендері, кількість олії можна регулювати до бажаної густоти соусу. В мене вийшов консистенції майонезу.
Перейти на початок сторінки
oksenya75
11 грудня 2010 20:46
Повідомлення #32


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Песто
Всі, думаю, песто вміють готувати, але на всяк випадок напишу, як я роблю. Ріжу 2 зубці часнику, кидаю в блендер, туди ж - свіже листя базиліка (все одно якого - фіолетового чи зеленого), кедрові горішки, тертий пармезан (в мене цього разу масдам був), і олія оливкова, трошки солі. Все блендером змішуємо у пасту, поливаю спагетті. Смакота!!!
Перейти на початок сторінки
Оксанка-львівянка
17 січня 2011 12:47
Повідомлення #33


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
як часто купуючи майонез,Ви читаєте складники?.... я колись давніше почитала,і жахнулась... краще робити самому... тож рецепт домашнього майонезу

в 600 гр води розводимо 4 столові ложки муки (не дуже чубаті),2 чайні ложки солі,4 чайні ложки цукру,і 3 столові ложки оцту... все це гарно перемішуємо і ставимо на вогонь (тільки не на вічний... там достатньо яєшні).... варимо до густини... охолоджуємо... додаємо 2 яйця (можна і одне якщо нема) 1 столову ложку гірчиці (якщо любите гостріше,то можна дві)... і починаємо збивати міксером доливаючи по трошки 1 літр олії... вихід 1700-1800....
заварена суміш

готовий майонез
Перейти на початок сторінки
sunnygirl
27 січня 2011 19:34
Повідомлення #34


Файна господиня
  • 51

Репутація: 103
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 908
Реєстрація: 27.04.2009

ICQ:--

Бали: 1551
Робила майонез по рецепту Натоньки вийшов смачний але чомусь з коричневим відтінком чи то гірчиця з барвниками чи причина в чомусь іншому не знаю.Дякую за рецепт.
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
28 січня 2011 09:11
Повідомлення #35


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
А я робила соус Особливий від Каті, дуже всім сподобався з картоплею по болгарське і з м'ясом казали шо добрий ,дякую Каті .Прованські трави додають йому витонченого смаку.

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
lana
7 травня 2011 07:07
Повідомлення #36


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Соус сибірський

Хто любить пельмені зі сметаною, хто -з кетчупом. А у мене пельмені з соусом сибірським. Власне, рецепту як такого, нема.
Змішуємо за смаком гірчицю з оцтом (чим лагідніша гірчиця, тим менше оцту, і - навпаки), щіпка солі, щіпка чорного меленого перцю.



Можна вживати як приправу до копченостей, до сала і навіть до оселедця.
Перейти на початок сторінки
gutka
7 травня 2011 09:31
Повідомлення #37


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Цитата: LiLu
А я робила соус Особливий від Каті, дуже всім сподобався з картоплею по болгарське і з м'ясом

цей соус Особливий вперше приготувала для нас моя старша сестра, і він відразу став улюбленим, ще дуже смачний він з відвареною цвітною капустою, а також зі свіжими овочами (сезон яких попереду)
Перейти на початок сторінки
Анелія
4 червня 2011 09:42
Повідомлення #38


Молода господинька
  • 34

Репутація: 71
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 154
Реєстрація: 27.05.2011

ICQ:--

Бали: 422
Десертний соус

Розмолоти в блендері на пюре свіжі полуниці, потім пропустити через сито, щоб позбутися насіння. Додати лимонний сік і цукрову пудру до смаку. Подають до морозива, млинців та налисників з сиром.

--------------------
Если жизнь преподносит мне лимоны,
Я прошу у нее соль и текилу!!
Перейти на початок сторінки
Канарейка
5 жовтня 2011 10:43
Повідомлення #39


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
[center][/center] Соус Ткемалі



1 кг слив,
80 г часнику,
250г томатної пасти,
1,5 ст. цукру,
2 ст.л. солі,
1 ч.л. чорного меленого перцю,
1/3 свіжого червоного гострого перцю,
по 3 ст.л. подрібненої зеленої петрушки,( селєри, кінзи - не давала) і базиліку,

P,S В неті гуляє багато рецептів соусу ткемалі, але мені прийшовся до душі ось цей, правда і зробила я його дуже лагідним. Якщо треба гострішого, то часнику можна дати 200 -250 г, томатної пасти 500-600 г . Зелень, сіль і цукор теж на ваш смак .

Вийшов дуже смачний соус до мяска :winked:
Перейти на початок сторінки
хрися
5 жовтня 2011 12:08
Повідомлення #40


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Я не знаю чи цей соус вже є на сайті, напишу рецепт, якщо є, тоді витру.
Соус до м'ясного
1 баночка хріну (продається на базарі 250 гр)
3 варені яйця
1-2ст.л гірчиці гострої
1 пачка майонезу рідкого (беру 30%)
сіль, перець
Жовтки в окремій посудині перетерти з гірчицею. Білки на дрібній терці потерти до хріну, додати сіль, перець, можна трошки лимонного соку. Додати до суміші майонез і жовтки. Соус готовий.
На празники розходиться моментально до м'ясного, заливного, холодцю, навіть фаршировану рибу їли з ним. Роблю завжди подвійну порцію. Хрін краще брати український, а не польський, бо він міцніший :winked:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 16 квітня 2024 18:11

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 25
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100