Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Давайте посмакуємо, Мої маленькі кулінарні досягнення
Олесічка
25 квітня 2010 13:00
Повідомлення #1


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
Проводити час можна по-різному, а як би воно не було, гостя немає без господаря, а господаря - без гостя. І це - найбільший секрет гостювання з усіх, які коли-небудь були вимовлені вголос!


То ж запрошую усіх до себе на гостини!!!
Перейти на початок сторінки
Олесічка
25 квітня 2010 13:15
Повідомлення #2


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
І який же українець не любить смачно попоїсти? Хто відмовиться від смачної печені, запашної юшки, наваристих галушок, та ще й під чарочку?
Так, ми вміємо їсти і знаємося на кулінарії.
Українська кухня - це цілий пласт нашої культури. Вона поширилася далеко за межами України, а деякі її страви, наприклад борщі й вареники, ввійшли в меню світової кулінарії. Головною особливістю української кухні є регіональність. Так, західноукраїнська кухня помітно відрізняється від східноукраїнської; не підлягає сумніву вплив турецької кухні - на гуцульську, російської - на кухню Слобідської України.
Найбільш колоритною українська кухня (як, напевно, й будь-яка) була у святкові дні, коли вмілі господині, перевершуючи в кулінарному мистецтві самих себе, заставляли столи всім найкращим. Святковий стіл був багатий на їжу, про яку можна тільки мріяти: знамениті на весь світ українські борщі, не менш відомі вареники, пиріжки й вергуни, пампушки й галушки, потапці із салом і верещаки, завиванці й холодці, печеня з риби й карасі в сметані, спотикачі й наливки... На додаток до традиційних український трав сучасні господині готують і безліч інших, запозичених, що зайняли своє почесне місце на сучасному українському столі. Це й усілякі вишукані салати й закуски, і витончені напої, торти, тістечка, і багато інших ласощів з арсеналу нинішніх кулінарних чарівниць.
Як то мовиться, в Україні є все...
Перейти на початок сторінки
Олесічка
25 квітня 2010 13:49
Повідомлення #3


Молода господинька
  • 34

Репутація: 171
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 222
Реєстрація: 19.03.2010

ICQ:--

Бали: 185
Хочу написати вам рецепт паски, яку пече моя мама (я поки що їй тільки допомагаю пекти паску). Пасха правда вже пройшла, але рецепт завжди пригодиться.
Отже печемо ми завжди по рецепту Дарії Цвек

Тісто: 1 кг борошна
2 склянки молока
10 жовтків
100 г дріжджів
200 г вершкового масла або маргарину або олії (ми даємо олію)
200 г цукру
100 г ізюму
1/2 ч. ложки солі
цедра з 1/2 лимона

Дріжджі розводимо у теплому молоці з 1 ст. ложкою цукру і 3 ст. ложками борошна. У миску просіюємо борошно, коли розчина почне бродити, влити її у посуд з борошном, додаємо розтерті з цукром жовтки (я розтираю їх в мисці дерев'яною ложкою), солимо і замішуємо. Місимо до появи пухирців і тоді вливаємо по трохи олію і добре перемішуємо, щоб тісто ввібрало жир, тоді додаємо промитий і запарений ізюм, вимішуємо, накриваємо і ставимо в тепле місце, щоб підійшло. Коли тісто збільшиться в об'ємі вдвоє, відділяємо частинки і викладаємо в форму, застелену промащеним папером (я застеяю дно і боки, щоб паска потім легко вийшла з форми), заповнюємо форму на 1/3. Ставимо, щоб підійшло. Коли форма заповниться, змащуємо тісто яйцем, посипаємо фарбованим пшоном і печемо в гарячій духовці (190-200 градусів) протягом 45 хвилин.

Ось такі пасочки у нас вийшли цього року





Повідомлення відредагував Олесічка - 26 квітня 2010 00:33
Перейти на початок сторінки
Іванка
25 квітня 2010 16:42
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Олесічка, вітаю з відкриттям кулінарної теми !

Нехай твої сторінки завжди смачно виглядають smile
Перейти на початок сторінки
idianka
25 квітня 2010 16:52
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Олеся,вітаю з відкриттям темки!Бажаю смачних страв і вдячних прихильників твого хисту!


--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Славочка
25 квітня 2010 16:57
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Олеся, вітаю з відкриттям авторської темки!
Натхнення у творчій кулінарній справі!

Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
25 квітня 2010 20:54
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Олеся!
Щиро вітаю з відкриттям авторської сторінки!
Бажаю прекрасного настрою на кухоньці,творчого натхнення у приготуванні смачних страв і багато-багато прихильнтків Твого

таланту!



Повідомлення відредагував Майя Шутенко - 25 квітня 2010 22:04
Перейти на початок сторінки
gutka
25 квітня 2010 21:07
Повідомлення #8


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Вітаю у нашій дружній компанії, бажаю успіхів і натхнення!
Перейти на початок сторінки
lana
25 квітня 2010 21:15
Повідомлення #9


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Олесічка, Хай затишно буде в і на кухні, і в житті
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
25 квітня 2010 21:53
Повідомлення #10


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Олеся!
Вітаю з відкриттям теми wink !
Нехай твої страви смакують усім, хто їх скуштує smile !

Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 квітня 2024 03:17

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 24
Гостей: 20
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100