А тепер рецепт:
Гречані налисники на дріжджях
Надихнула розсилка зі сайту Subscribe.Ru.
30г дріжджів посипати 2ч.л. цукру і 1 неповною ч.л. солі - почеати, поки розпустяться. (Я люблю покалатати це вилкою, щоб розпустилось швидше
).
В миску налити 1скл. молока, додати 1-2 яйця і муки (пшеничної), щоб тісто стало, як рідка сметана. Потім домішати гречаного борошна - до густоти доброї сметани, поставити підходити.
Винахід з Інтернету: дріжджове тісто малих розмірів підходить у мене в мікрохвильовці (вона, правда, у мене велика - на 30л). Спочатку кип"ячу в ній пів банки 0,5л води - щоб покипіла десь хвилину (всередині, як у сауні - море пари), а потім ставлю туди тісто. І воно гарно і швидко росте без жодних перетягів.
Коли тісто підійде, вимішати його, при необхідності додати рідини (я розводила молоком), олії (щоб не приставало) і смажити.
Налисники виходять дуже дзюркасті
!
Вперше в житті змащувала налисники маслом - гаряче дріжджове тісто приставуче.
Підливка з печериць і болгарського перцю
Підсмажити на пательні одну цибулину, дрібно нарізану, додати грубо нарізані 2-3 жмені печериць і 1/4 дрібно нарізаного болгарського перцю. Протушити під кришкою. Заправити 1/2скл. вершків (для ніжного смаку) і 3сл.л сметани (для кислинки). Нехай протушкуться 1-2хв - і підлива готова. Вона дуже швидка у приготуванні і виручає мене часто.
(Для цього в морозильнику на крайній випадок завжди є 1 пакетик почищених і нарізаних печериць - тільки на пательню кинути
).