Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


 Посмакуємо?, Смачні рецепти, що подобаються мені!
gutka
12 лютого 2010 21:04
Повідомлення #71


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Ірка-Шкірка
Рибний делікатес

нажаль такого я б їсти незмогла (можливо через те що вперше бачу)
колись моя сусідка повернувшись з Франції (де гостювала у сестри) приготувала равликів та покликала мене на дегустацію, як я не намагалася спробувати, але так і непересилила себе....а от печену рибку - обожнюю, вона має апетитний вигляд і оладки з ікри, як на мене чудовий делікатес.

Іринка, у тебе багато цікавих рецептів, відчуваю, що ти чудова мама, жінка, господиня, я рада що ти приєдналася до нас та ділишся своїми рецептами, бажаю енергії та гарного настрою!
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
12 лютого 2010 22:01
Повідомлення #72


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Ірочко! Все в тебе незвичайне! Яка ти трудівничка - з малесеньким дитям, готуєш такі делікатеси.....Я хіба картоплі могла наварити , як малий був зовсім " в ніжному віці"... lol Рибку переписала. Молодець.!!
А можна запитання? Тільки не кидай у мене за невігластво капцями! lol Що таке ШПАРАГІВКА? Що то за звір?
Перейти на початок сторінки
marinka
12 лютого 2010 23:17
Повідомлення #73


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Ірка-Шкірка
З радістю пригощу вас ! Я і так на безалкогольній дієті - малу кормлю.

Я шуткую! Алкоголю не вживаю взагалі, хіба у десертах і в малих дозах wink .
Ірусік звертайся на Ти, бо я ше не кубіта в літах lol
Перейти на початок сторінки
marinka
12 лютого 2010 23:24
Повідомлення #74


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Коко Шанель
ШПАРАГІВКА? Що то за звір?

Коко Шанель, то в нас кажуть на кущову зелену або жовту спаржеву квасолю lol
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
13 лютого 2010 12:42
Повідомлення #75


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ти знаєш, Катруся, на смак це як печінка тріски, але смачніше і в більш натуральному вигляді. Також ця страва дуже жирна і ситна - багато не з'їж.
Дякую за гарні слова smile !
Наталю! Ти не дивуйся з приводу шпарагівки - у нас в сім"ї досі згадують веселу історію про те, як колись дуже давно (років під 30 тому), до нас на дачу приїхала наша старша двоюрідна сестра (вже студентка) і мама попросила її зібрати горох...... Ми залишились того року без фасолі lol . А горох ще трохи позеленів на грядці.
А мала вже давно сама бігає, має два набори посуду, дитячу кухню (Миколай приніс), а на великій кухні - свою збивачку і скалку для тіста - помічничка росте.
Марічко! feel Вибач, будь-ласка. А алкоголь в мене також в-основному використовується для приготування smile .
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
13 лютого 2010 13:05
Повідомлення #76


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Вчорашній день у нас завершився забавлянками з тістом. В результаті ми наліпили вареників на дріжджовому тісті і насмажили гречаних налисників на дріжджах(тісто починала замішувати в одній мисці, а потім розділила на дві).
Висновок: дріжджове тісто добре буде влітку використовувати для вареників з вишнями - воно грубше і міцніше, для ліплення не потребує муки і не прилипає до дошки (взагалі!). А ще дуже смішне wink - вареники не тонуть, їх треба помішувати, щоб зварились з усіх боків!
Гречані наличники мають специфічний смак - солодкуватий і гречаний ("Хто б сумнівався?" - як каже мій старший син).

Поки ліпила вареники і смажила налисники (одна з дуже небагатьох переваг малогабаритної кухні - для того, щоб дістатися від столу з варениками до газової плити, на якій смажаться налисники, достатньо розвернутися на 180 градусів lol ), думала, з чим же ж їх подавати.

Тим не менше, повечеряли варениками, а на сніданок до налисників приготувала підливку з печериць і болгарського перцю.
P.S. Мушу похвалитися, що вареники швидше мене кучерявить мій старший син - ще й лівою рукою. А фотограф по виклику на кухні - молодший.
Перейти на початок сторінки
marinka
13 лютого 2010 13:30
Повідомлення #77


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Ірочка в мене день закінчився вчора теж млинцями, і на ранок млинцями і всі побігли на роботу lol Скажу шо вечеря ситна і смачна!
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
13 лютого 2010 13:34
Повідомлення #78


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
А тепер рецепт:
Гречані налисники на дріжджях

Надихнула розсилка зі сайту Subscribe.Ru.
30г дріжджів посипати 2ч.л. цукру і 1 неповною ч.л. солі - почеати, поки розпустяться. (Я люблю покалатати це вилкою, щоб розпустилось швидше feel ).
В миску налити 1скл. молока, додати 1-2 яйця і муки (пшеничної), щоб тісто стало, як рідка сметана. Потім домішати гречаного борошна - до густоти доброї сметани, поставити підходити.
Винахід з Інтернету: дріжджове тісто малих розмірів підходить у мене в мікрохвильовці (вона, правда, у мене велика - на 30л). Спочатку кип"ячу в ній пів банки 0,5л води - щоб покипіла десь хвилину (всередині, як у сауні - море пари), а потім ставлю туди тісто. І воно гарно і швидко росте без жодних перетягів.
Коли тісто підійде, вимішати його, при необхідності додати рідини (я розводила молоком), олії (щоб не приставало) і смажити.
Налисники виходять дуже дзюркасті lol !
Вперше в житті змащувала налисники маслом - гаряче дріжджове тісто приставуче.
Підливка з печериць і болгарського перцю

Підсмажити на пательні одну цибулину, дрібно нарізану, додати грубо нарізані 2-3 жмені печериць і 1/4 дрібно нарізаного болгарського перцю. Протушити під кришкою. Заправити 1/2скл. вершків (для ніжного смаку) і 3сл.л сметани (для кислинки). Нехай протушкуться 1-2хв - і підлива готова. Вона дуже швидка у приготуванні і виручає мене часто.
(Для цього в морозильнику на крайній випадок завжди є 1 пакетик почищених і нарізаних печериць - тільки на пательню кинути smile ).

Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
13 лютого 2010 13:36
Повідомлення #79


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
marinka
Скажу шо вечеря ситна і смачна!

Привіт Марічка! Дуже ситна, ще й швидка!
В суботу на роботу fellow ???
Перейти на початок сторінки
marinka
13 лютого 2010 13:37
Повідомлення #80


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Як тут смачно! Слинка тече ... lol

Перейти на початок сторінки
Тема закрыта




9 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 9)
Користувачів: 0

  Зараз: 22 листопада 2024 14:14

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 93
Гостей: 91
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100