Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Аронія (чорноплідна горобина) , сік, компот, мармелад тощо
Натонька
прагну досконалості...
12 травня 2009 17:20
Повідомлення #1


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1681
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6173
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13709
Чорноплідна горобина




Кущі аронії особливо гарні восени, коли на тлі червоно-пурпурового листя темніють чорні ягоди. Плоди достигають майже одночасно. Їх сушать, в'ялять, заморожують. Із висушених плодів готують киселі, компоти, розмелюють їх на борошно і використовують у кондитерському виробництві. Сухі плоди аронії змішують із сухими плодами шипшини (1:1) і готують лікувальний антисклеротичний чай.

Свіжі плоди чорноплідної горобини використовують для виготовлення натурального харчового барвника (навіть після розведення водою в 100 разів сік аронії зберігає світло-рожевий колір і придатний для купажування зі світлими плодовими і ягідними соками). Із аронії готують варення, компоти, мармелад тощо.


КАТАЛОГ

Сік з чорноплідної горобини
Мармелад з чорноплідної горобини
Аронія перетерта
Аронія у цукрі
Варення з чорноплідної горобини
Компот

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
12 травня 2009 17:27
Повідомлення #2


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1681
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6173
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13709
Сік з чорноплідної горобини


Ягоди сортують, відривають плодоніжки, миють. Потім додають воду (10% від ваги ягід), нагрівають до температури 60 градусів і, помішуючи, тримають на вогні 20-30 хв. (до розм'якшення шкірки ягід), далі подрібнюють із допомогою дерев'яного товкача або ж пропускають через м'ясорубку. Сік без м'якуша одержують шляхом фільтрації. Розливають гарячим (температура 85 градусів) у банки і герметично закривають металевими кришками.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
12 травня 2009 17:46
Повідомлення #3


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1681
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6173
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13709
Мармелад з чорноплідної горобини


Пюре аронії змішують із яблучним у співвідношенні 1:3, додають у такій самій пропорції цукор.
На початку варіння кладуть 90% цукру. Тримають на малому вогні 20 хв. і одержують густу масу. Якщо її швидко (за 2-3 хв.) охолодити, то можна різати ножем. Мармелад готовий. Можна у зняту з вогню масу додати решту (10%) цукру, добре розмішати і при температурі не нижчій за 30 градусів розлити у форми. Якщо мармелад погано застигає, додати іще цукру.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
20 червня 2009 21:47
Повідомлення #4


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1681
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6173
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13709
Аронія перетерта


Це найдоцільніший спосіб переробки плодів аронії в домашніх умовах. Перебрані і промиті плоди розстеляють тонким шаром для просушування. Потім дерев'яним товкачем або з допомогою м'ясорубки їх подрібнюють, після цього змішують з цукром, ретельно все перетирають. Перетерту масу викладають у банки і закривають кришками. Якщо після цього банки пропастеризувати протягом 10-15 хвилин, то маса стане ніжнішою на смак і добре зберігатиметься при кімнатній температурі.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
20 червня 2009 21:55
Повідомлення #5


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1681
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6173
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13709
Аронія у цукрі


Плоди складають у скляний посуд і засипають цукром (1,5 кг на 1 кг ягід). Спочатку кладуть одну третину його, усе добре перемішують. Решту (дві третини) досипають зверху. Змішувати цей шар з плодами не слід. Він сам поступово розчиниться. Сік, що стікає на дно посудини, зливають. Він готовий до вживання і дуже корисний для хворих на гіпертонію.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
4 липня 2009 17:18
Повідомлення #6


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1681
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6173
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13709
Варення з чорноплідної горобини


Для приготування варення беруть 1,5 кг цукру на 1 кг плодів. Плоди бланшують 5 хв. у гарячій воді. Потім усипають цукор і плоди залишають остигати у сиропі, щоб вони добре просякли ним. Через добу ще раз кип'ятять 10-15 хв. до опускання ягід на дно. Для підкислення можна додати лимонної кислоти (5 г на 1 кг плодів). Готове варення розфасувати і щільно закрити.
Ложка варення з аронії забезпечую добову норму вітаміну Р.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
4 липня 2009 17:27
Повідомлення #7


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1681
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6173
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13709
Компот


Очищені плоди ділять на 2 частини: 60% кладуть у банки, а з решти (40%) вичавлюють сік. На 1 кг соку кладуть 250 г цукру, підігрівають до 70 градусів. Ягоди в банках заливають гарячим сиропом, накривають кришками і пастеризують: півлітрові банки - 8-10 хв., літрові - 10-12 хв. і трилітрові - 15 -20 хв. Потім герметично закривають. У такому компоті зберігається 90-95% вітамінів С, Р.
Аналогічно готують компот для діабетиків - тільки без цукру.
Можна готувати компот і на воді. Для цього на 1 л води беруть 500 г цукру і заливають гарячим сиропом плоди в банках. Герметично закритий компот добре зберігається при кімнатній температурі.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
idianka
4 жовтня 2011 21:19
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1320
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2060
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:11111

Бали: 5038





--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
gutka
5 жовтня 2011 09:48
Повідомлення #9


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1406
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4115
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7219
мені якось свекруха передала трохи аронії, раніше ніколи її не використовувала, хоча знала про її корисні властивості
а тепер бачу, що у нас тут є ціла тема присвячена цій рослині, особисто я додавала ягоди до ябучного компоту та коли запікала м"ясо, решту ягід висушила
Перейти на початок сторінки
 
« · Фрукти · »
Быстрый ответ Відповісти
2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 24 жовтня 2014 13:17



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 105
Гостей: 83
Користувачі: matskiv76, Aubreyrix, NELLAY
Роботи: Google AdSense, crawl Bot, crawl Bot, spider Bot, Yandex Bot, crawl Bot, robot Bot, spider Bot, Google Bot, spider Bot, Google AdSense, Google Bot, spider Bot, spider Bot, Google Bot, robot Bot, Google Bot, robot Bot, spider Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: matskiv76, Aubreyrix, NELLAY, Iv777, idianka, semerjak, wooom, KnohopsY, AvansLiab, sergikanter, barmost, Натонька, lieenka, mila, lyudmula, MaryanaChura, Amatokape, OMar(Olga), свєта76, Anesannew

Нове на форумі
 
Святкові пляцки
  Пише idianka (Сьогодні, 08:48)
Торти незвичайних форм - 4
  Пише idianka (Сьогодні, 08:45)
Весільні торти-2.
  Пише idianka (Сьогодні, 08:40)
Торти прикрашені шоколадом
  Пише Натонька (Учора, 16:56)
Вітання для Максимки ( синочка Наташки ) - 23 жовтня
  Пише idianka (Учора, 12:31)
Вітаєм з днем народженням Свєтік
  Пише Олюся (Учора, 08:47)
Пляцок польський з маком і яблуками
  Пише tani4ka (22 жовтня 2014 23:08)
"Гормон щастя" або життя без депресії.
  Пише Кіра (22 жовтня 2014 13:14)
Чим хата багата
  Пише chajka (22 жовтня 2014 11:45)
Кондитерські інструменти та барвники
  Пише anna 83 (21 жовтня 2014 23:16)
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100