Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти з фото
 


Відповісти
 Аронія (чорноплідна горобина) , сік, компот, мармелад тощо
Натонька
прагну досконалості...
12 травня 2009 17:20
Повідомлення #1


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1659
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6095
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13352
Чорноплідна горобина




Кущі аронії особливо гарні восени, коли на тлі червоно-пурпурового листя темніють чорні ягоди. Плоди достигають майже одночасно. Їх сушать, в'ялять, заморожують. Із висушених плодів готують киселі, компоти, розмелюють їх на борошно і використовують у кондитерському виробництві. Сухі плоди аронії змішують із сухими плодами шипшини (1:1) і готують лікувальний антисклеротичний чай.

Свіжі плоди чорноплідної горобини використовують для виготовлення натурального харчового барвника (навіть після розведення водою в 100 разів сік аронії зберігає світло-рожевий колір і придатний для купажування зі світлими плодовими і ягідними соками). Із аронії готують варення, компоти, мармелад тощо.


КАТАЛОГ

Сік з чорноплідної горобини
Мармелад з чорноплідної горобини
Аронія перетерта
Аронія у цукрі
Варення з чорноплідної горобини
Компот

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
12 травня 2009 17:27
Повідомлення #2


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1659
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6095
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13352
Сік з чорноплідної горобини


Ягоди сортують, відривають плодоніжки, миють. Потім додають воду (10% від ваги ягід), нагрівають до температури 60 градусів і, помішуючи, тримають на вогні 20-30 хв. (до розм'якшення шкірки ягід), далі подрібнюють із допомогою дерев'яного товкача або ж пропускають через м'ясорубку. Сік без м'якуша одержують шляхом фільтрації. Розливають гарячим (температура 85 градусів) у банки і герметично закривають металевими кришками.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
12 травня 2009 17:46
Повідомлення #3


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1659
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6095
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13352
Мармелад з чорноплідної горобини


Пюре аронії змішують із яблучним у співвідношенні 1:3, додають у такій самій пропорції цукор.
На початку варіння кладуть 90% цукру. Тримають на малому вогні 20 хв. і одержують густу масу. Якщо її швидко (за 2-3 хв.) охолодити, то можна різати ножем. Мармелад готовий. Можна у зняту з вогню масу додати решту (10%) цукру, добре розмішати і при температурі не нижчій за 30 градусів розлити у форми. Якщо мармелад погано застигає, додати іще цукру.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
20 червня 2009 21:47
Повідомлення #4


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1659
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6095
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13352
Аронія перетерта


Це найдоцільніший спосіб переробки плодів аронії в домашніх умовах. Перебрані і промиті плоди розстеляють тонким шаром для просушування. Потім дерев'яним товкачем або з допомогою м'ясорубки їх подрібнюють, після цього змішують з цукром, ретельно все перетирають. Перетерту масу викладають у банки і закривають кришками. Якщо після цього банки пропастеризувати протягом 10-15 хвилин, то маса стане ніжнішою на смак і добре зберігатиметься при кімнатній температурі.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
20 червня 2009 21:55
Повідомлення #5


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1659
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6095
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13352
Аронія у цукрі


Плоди складають у скляний посуд і засипають цукром (1,5 кг на 1 кг ягід). Спочатку кладуть одну третину його, усе добре перемішують. Решту (дві третини) досипають зверху. Змішувати цей шар з плодами не слід. Він сам поступово розчиниться. Сік, що стікає на дно посудини, зливають. Він готовий до вживання і дуже корисний для хворих на гіпертонію.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
4 липня 2009 17:18
Повідомлення #6


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1659
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6095
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13352
Варення з чорноплідної горобини


Для приготування варення беруть 1,5 кг цукру на 1 кг плодів. Плоди бланшують 5 хв. у гарячій воді. Потім усипають цукор і плоди залишають остигати у сиропі, щоб вони добре просякли ним. Через добу ще раз кип'ятять 10-15 хв. до опускання ягід на дно. Для підкислення можна додати лимонної кислоти (5 г на 1 кг плодів). Готове варення розфасувати і щільно закрити.
Ложка варення з аронії забезпечую добову норму вітаміну Р.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
4 липня 2009 17:27
Повідомлення #7


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1659
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6095
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13352
Компот


Очищені плоди ділять на 2 частини: 60% кладуть у банки, а з решти (40%) вичавлюють сік. На 1 кг соку кладуть 250 г цукру, підігрівають до 70 градусів. Ягоди в банках заливають гарячим сиропом, накривають кришками і пастеризують: півлітрові банки - 8-10 хв., літрові - 10-12 хв. і трилітрові - 15 -20 хв. Потім герметично закривають. У такому компоті зберігається 90-95% вітамінів С, Р.
Аналогічно готують компот для діабетиків - тільки без цукру.
Можна готувати компот і на воді. Для цього на 1 л води беруть 500 г цукру і заливають гарячим сиропом плоди в банках. Герметично закритий компот добре зберігається при кімнатній температурі.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
idianka
4 жовтня 2011 21:19
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1273
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1884
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:11111

Бали: 4665





--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
gutka
5 жовтня 2011 09:48
Повідомлення #9


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1406
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4115
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7219
мені якось свекруха передала трохи аронії, раніше ніколи її не використовувала, хоча знала про її корисні властивості
а тепер бачу, що у нас тут є ціла тема присвячена цій рослині, особисто я додавала ягоди до ябучного компоту та коли запікала м"ясо, решту ягід висушила
Перейти на початок сторінки
 
« · Фрукти · »
Быстрый ответ Відповісти
1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 квітня 2014 00:21



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
ginger
ginger
Сьогодні в19:19:55

Машуня,а коли набридне одне місце - то переходиш в інше, натиснувши на клямку вгорі зліва.
Відповісти
angelina
angelina
Сьогодні в18:55:32

Машуня,
треба натиснути мишкою на дверы,на того лева)))
Відповісти
Машуня
Машуня
Сьогодні в18:50:26

ginger,
я заходжу на сторінку з посиланням,а дальше двері не відкриваються...
Відповісти
Натонька
Натонька
Сьогодні в16:33:01

ginger,
о, така цікава штучка))
Відповісти
ginger
ginger
Сьогодні в13:26:46

Ото посилання для мандрів онлайн! Мене затягнуло на годину!
Відповісти
Натонька
Натонька
Вчора в18:05:03

Гляньте яке чудо
Відповісти
Натонька
Натонька
22 квітня 2014

та нема за шо, то дрібничка)
Відповісти
Natalyadiva
Natalyadiva
22 квітня 2014

нарешті пішло, дякую, Наталю!
Відповісти
Натонька
Натонька
22 квітня 2014

бачу ага
Відповісти
Natalyadiva
Natalyadiva
22 квітня 2014

Натонька, я закинула, але в іншу тему, бачиш?
Відповісти

   
Ми в Соц.Мережах
 
Давайте дружити в соц. мережах!
Наші друзі >>
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 8
Гостей: 1
Користувачі: Goonketa, bogdana, barvysta
Роботи: Google AdSense, Yandex Bot, Google Bot, crawl Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: Goonketa, barvysta, bogdana, fedya, dinan78, Lutik, Ельвіра, Ira_Zhovkva, Канарейка, ro_sa, бабуся Леся, Zhanetta, mila.suhowetska, Даша, Gala Galinka, muzarom, Natalyadiva, Марія Митник, оксана79, самбірчанка

Нове на форумі
 
Вітання для Богдана - сина muzarom
  Пише ssaazzoonn (Учора, 21:56)
20 квітня вітаємо Лєну ( Оленка я) з днем народження!!!!
  Пише Tatiana (Учора, 20:25)
Вiтання для Андріани Михайлини (Донi Марусі)
  Пише Tatiana (Учора, 20:24)
Вітання для maija23
  Пише Tatiana (Учора, 20:24)
Модная качественная одежда недорого - онлайн интернет магазин
  Пише sveta777 (Учора, 19:35)
Вітаємо донечок Марусі 22.04- Андріана Михайлина, 23.04 - Анна Марія
  Пише Тереза (Учора, 16:54)
Що в нас нині на столі - 7
  Пише chajka (Учора, 15:48)
Їстівні картинки для тортів. Підложки золото/срібло
  Пише Їстівні картинки (Учора, 15:25)
Рецепти паски
  Пише Натонька (Учора, 08:12)
Грядочка
  Пише lana (Учора, 07:46)
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100