Рецепти
 
Отримуйте новини першими  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти з фото
 


Відповісти
 Аронія (чорноплідна горобина) , сік, компот, мармелад тощо
Натонька
прагну досконалості...
12 травня 2009 17:20
Повідомлення #1


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1671
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6132
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13530
Чорноплідна горобина




Кущі аронії особливо гарні восени, коли на тлі червоно-пурпурового листя темніють чорні ягоди. Плоди достигають майже одночасно. Їх сушать, в'ялять, заморожують. Із висушених плодів готують киселі, компоти, розмелюють їх на борошно і використовують у кондитерському виробництві. Сухі плоди аронії змішують із сухими плодами шипшини (1:1) і готують лікувальний антисклеротичний чай.

Свіжі плоди чорноплідної горобини використовують для виготовлення натурального харчового барвника (навіть після розведення водою в 100 разів сік аронії зберігає світло-рожевий колір і придатний для купажування зі світлими плодовими і ягідними соками). Із аронії готують варення, компоти, мармелад тощо.


КАТАЛОГ

Сік з чорноплідної горобини
Мармелад з чорноплідної горобини
Аронія перетерта
Аронія у цукрі
Варення з чорноплідної горобини
Компот

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
12 травня 2009 17:27
Повідомлення #2


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1671
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6132
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13530
Сік з чорноплідної горобини


Ягоди сортують, відривають плодоніжки, миють. Потім додають воду (10% від ваги ягід), нагрівають до температури 60 градусів і, помішуючи, тримають на вогні 20-30 хв. (до розм'якшення шкірки ягід), далі подрібнюють із допомогою дерев'яного товкача або ж пропускають через м'ясорубку. Сік без м'якуша одержують шляхом фільтрації. Розливають гарячим (температура 85 градусів) у банки і герметично закривають металевими кришками.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
12 травня 2009 17:46
Повідомлення #3


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1671
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6132
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13530
Мармелад з чорноплідної горобини


Пюре аронії змішують із яблучним у співвідношенні 1:3, додають у такій самій пропорції цукор.
На початку варіння кладуть 90% цукру. Тримають на малому вогні 20 хв. і одержують густу масу. Якщо її швидко (за 2-3 хв.) охолодити, то можна різати ножем. Мармелад готовий. Можна у зняту з вогню масу додати решту (10%) цукру, добре розмішати і при температурі не нижчій за 30 градусів розлити у форми. Якщо мармелад погано застигає, додати іще цукру.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
20 червня 2009 21:47
Повідомлення #4


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1671
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6132
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13530
Аронія перетерта


Це найдоцільніший спосіб переробки плодів аронії в домашніх умовах. Перебрані і промиті плоди розстеляють тонким шаром для просушування. Потім дерев'яним товкачем або з допомогою м'ясорубки їх подрібнюють, після цього змішують з цукром, ретельно все перетирають. Перетерту масу викладають у банки і закривають кришками. Якщо після цього банки пропастеризувати протягом 10-15 хвилин, то маса стане ніжнішою на смак і добре зберігатиметься при кімнатній температурі.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
20 червня 2009 21:55
Повідомлення #5


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1671
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6132
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13530
Аронія у цукрі


Плоди складають у скляний посуд і засипають цукром (1,5 кг на 1 кг ягід). Спочатку кладуть одну третину його, усе добре перемішують. Решту (дві третини) досипають зверху. Змішувати цей шар з плодами не слід. Він сам поступово розчиниться. Сік, що стікає на дно посудини, зливають. Він готовий до вживання і дуже корисний для хворих на гіпертонію.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
4 липня 2009 17:18
Повідомлення #6


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1671
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6132
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13530
Варення з чорноплідної горобини


Для приготування варення беруть 1,5 кг цукру на 1 кг плодів. Плоди бланшують 5 хв. у гарячій воді. Потім усипають цукор і плоди залишають остигати у сиропі, щоб вони добре просякли ним. Через добу ще раз кип'ятять 10-15 хв. до опускання ягід на дно. Для підкислення можна додати лимонної кислоти (5 г на 1 кг плодів). Готове варення розфасувати і щільно закрити.
Ложка варення з аронії забезпечую добову норму вітаміну Р.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
4 липня 2009 17:27
Повідомлення #7


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1671
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6132
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:251038

Бали: 13530
Компот


Очищені плоди ділять на 2 частини: 60% кладуть у банки, а з решти (40%) вичавлюють сік. На 1 кг соку кладуть 250 г цукру, підігрівають до 70 градусів. Ягоди в банках заливають гарячим сиропом, накривають кришками і пастеризують: півлітрові банки - 8-10 хв., літрові - 10-12 хв. і трилітрові - 15 -20 хв. Потім герметично закривають. У такому компоті зберігається 90-95% вітамінів С, Р.
Аналогічно готують компот для діабетиків - тільки без цукру.
Можна готувати компот і на воді. Для цього на 1 л води беруть 500 г цукру і заливають гарячим сиропом плоди в банках. Герметично закритий компот добре зберігається при кімнатній температурі.

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
idianka
4 жовтня 2011 21:19
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1305
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2010
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:11111

Бали: 4931





--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
gutka
5 жовтня 2011 09:48
Повідомлення #9


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1406
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4115
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7219
мені якось свекруха передала трохи аронії, раніше ніколи її не використовувала, хоча знала про її корисні властивості
а тепер бачу, що у нас тут є ціла тема присвячена цій рослині, особисто я додавала ягоди до ябучного компоту та коли запікала м"ясо, решту ягід висушила
Перейти на початок сторінки
 
« · Фрукти · »
Быстрый ответ Відповісти
1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 2 вересня 2014 02:13



НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Пісні рецепти
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Міні-радіо Дрімфуд
Нові коментарі
Оголошення
 
Чат :)
 
Galina_Nedomirko_
Galina_Nedomirko_
Сьогодні в17:50:41

Цитата: Lisa

Lisa

Вітаємо!!! 3fb
Відповісти
Lisa
Lisa
Сьогодні в13:12:15

Доброго всім сонячного дня! Сьогодні зареєструвалась на Вашому сайті, хоч і заглядала сюди до того частенько. Чудовий сайт, хороші рецепти і професійні чудові господині! Сподіваюсь здобути хороший кулінарний досвід і отримати поради досвідчених господинь. Всім наперед дякую!
Відповісти
Roksolana
Roksolana
Вчора в03:10:18

Вітаю всіх з Днем Незалежності! Хай Бог милує і благословить нашу Україну!
Відповісти
Яруська
Яруська
24 серпня 2014

Щиро вітаю всіх з Днем Незалежності! Щастя, добра і процвітання Україні!!! І миру всім нам!!! a0a
Відповісти
Pito4ka
Pito4ka
24 серпня 2014

Доброго дня усім!!! Зі святом!!!
Відповісти
Магда
Магда
24 серпня 2014

Вітаю всіх з Днем Незалежності нашої країни! Бажаю всім мирного блакитного неба, ясного соця та щедрої ниви! Слава Україні!
Відповісти
ginger
ginger
24 серпня 2014

Хто вміє готувати душенину до вареників? В інтернеті все якась з овочами чи картоплею... А то була просто з пересмаженим борошном- в моєму дитинстві у селі. Там вже запитати ні в кого...
Відповісти
Натонька
Натонька
22 серпня 2014

я щойно спробувала і воно мені додалось, так на хрестик натискала
Відповісти
Марія Митник
Марія Митник
21 серпня 2014

Дівчатка!Як зробити закладку з Головної. Натискаю на +. а воно не зберігається, хоч колись завжди закидалось...
Відповісти
mona liza
mona liza
21 серпня 2014

дівчата порадьте рецепт консервованої квасолі в томатному соусі(без помідорів ,баклажанів)
Відповісти

   
Ми в Соц.Мережах
 
Давайте дружити в соц. мережах!
Наші друзі >>
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 46
Гостей: 29
Користувачі: - відсутні
Роботи: spider Bot, crawl Bot, Yandex Bot, Google Bot, crawl Bot, robot Bot, Yandex Bot, Yandex Bot, Google Bot, robot Bot, crawl Bot, Google Bot, Yahoo Bot, Google Bot, Yandex Bot, Yandex Bot, spider Bot

Останні 20 відвідувачів на сайті: медузка, Astendaduts, galina27, ro_sa, ОЛЕСЯ, Natalia_K, Ірця, Марія Митник, julianna, Танічка, Машуня, Маруня, Ельвіра, манюня, fedya, Vajnrauh, pepysik, natalliyas, Oksana Ivasyuk, oljusja1981

Нове на форумі
 
Вітання для ОЛЕСІ
  Пише lilifigura (Учора, 20:36)
Вітання для Романа (сина Galina_Nedomirko) - 1 вересня
  Пише lilifigura (Учора, 20:33)
Дитячі тортики -6
  Пише idianka (Учора, 12:58)
Що в нас нині на столі - 7
  Пише ОЛЕСЯ (Учора, 11:01)
Весільні торти-2.
  Пише Galina_Nedomirko_ (31 серпня 2014 20:50)
Святкові пляцки
  Пише chajka (31 серпня 2014 14:59)
Кремове задоволення)))
  Пише LenaKostina (31 серпня 2014 14:45)
Вітаєм з днем народженням Оленку (доньку мари4ки)
  Пише idianka (31 серпня 2014 14:27)
Корисні поради - що і чим можна замінити
  Пише Светочка (30 серпня 2014 09:36)
Вітаємо Роксоланочку з днем народження!!!
  Пише Roksolana (30 серпня 2014 07:11)
 
   
  © 2009-2013 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100