Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Конкурс: Приготуй літо!
Канарейка
3 вересня 2013 12:18
Повідомлення #11


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Натонька
ніхто не хотів бути першим

хіба одна Канарейка, сама шустра
:wink:
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 вересня 2013 04:57
Повідомлення #12


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Канарейка

хіба одна Канарейка, сама шустра


То точно - ти молодець. Я не хотіла бути один у полі воїн, тому побачивши минулого тижня ввечері, що в темі пусто-порожньо, зі спокійною душею пішла спати...

Але ж я обіцяла Натоньці виставити рецепти :smile: , тому пишу...
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 вересня 2013 10:53
Повідомлення #13


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Ще наприкінці зими, коли ми потягуємось (немов прокинувшись від зимової сплячки), скинувши з себе важкі, але теплі зимові обладунки – куртки, шуби, шапки, зимові чоботи на особливо високих обцасах чи зимові черевики з глибокими протекторами – вже тоді починаємо мріяти про тепле сонечко, що гріє, а не лише світить, власноруч розведене вогнище і замариноване м’яско, що тихенько шкварчить-печеться на шампурах. А коли настає справжня літня спека – сидіти дома просто гріх, а гастрономічні фантазії від мінімальних (шашлик-кетчуп-хліб-свіжі овочі) сягають просто космічних висот (наслідуючи знаменитих гуру – Сталіка Ханкішиєва чи Джеймі Олівера та інших).

На моє щастя, пікнік для мене – це виїзд до сестрички в село, де від цивілізації (крану з гарячою-холодною водою та холодильника і морозильника з льодом) до мангалу якихось 15 метрів, завжди є умілі руки для допомоги (останнього разу нам так бракувало Лесі для нарізки сиру-м’яса-хліба на машинці :sad: – прийшлося кумові стати до станка), що для дальшого виїзду на природу мені бракувало би дуже багато (щоб приготувати те, що я хочу).
А яка там природа – глянеш в одну сторону – видніється ліс, в іншу сторону – сусідські городи (ми досі зі сміхом згадуємо, як минулого року весною вперше сиділи за столом на дворі і так приємно було дивитися на сусідів, які цілою родиною та з незліченною кількістю ящиків з картоплею саджали дружньо бульбу (як в тому анекдоті – «приємно дивитися, як хтось працює»).
Кожного разу ми з сестричкою складаємо меню, коректуємо його під кількість гостей і стараємося щось змінити, щоб було інтригуючи смачно. Тим не менше, кожного разу на початку забави, гості просять оголосити «весь список», тобто меню, щоб правильно розподілити місце в шлунку і не плакати над шматочком торту чи десерту, бо нема як з’їсти. Меню складаємо за наступним принципом:


Гаряча страва в казані
(на вибір) – куліш, рибна юшка чи бограч-гуйяш;

Рибна юшка готується найшвидше і найпростіше (якщо не починати її з приготування курячого бульйону і поетапного приготування декількох видів риби (від найдрібнішої до великої (для наваристого бульйону), яку акуратно вкладають наприкінці і подають порційно на тарілках з юшкою – це буде особливий смак). Куліш готується трохи довше, ну а бограч-гуйяш – це особлива історія – повірте, що також смачно.







Холодні закуски
сирна тарілка, м’ясна тарілка, слабо солена червона рибка, також нам дуже смакував маринований язик – зникав дуже швидко;



Помічено, що залежно від швидкості подавання гарячого м’яса з мангалу залежить, чи потрібна м’ясна тарілка взагалі – якщо сідати за стіл і подавати одразу гарячу страву, копченості можна сміливо ховати в холодильник (у нас таке було). А якщо затриматися (як було з бограчем) – то ще дорізали м’ясне.
- салати (влітку без м’яса і, по можливості, без майонезу) – єдиний майонезний салат, що допускається влітку до столу – «салат алкоголіка» (як ми його ніжно називаємо :lol: ) – з плавлених сирочків, варених яєць, часнику та домашнього майонезу;
- маринована салата – 100% готується до шашлику і завжди має успіх – одного разу велику миску зїли ще до того, як посмажили шашлик



- салат капрезе – обов’язковий атрибут з різною подачею





- овочеві страви – тарілка зі свіжими овочами, оливки, мені засмакували також моцарелла з лимонною цедрою та перцем чілі та помідори чері, фаршировані бринзою



Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
8 вересня 2013 11:07
Повідомлення #14


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Гарячі закуски на мангалі – цього року я відвела душу і спробувала багато нового:
- шашлик – класика жанру, відрізняється лише м’ясом та способом маринування



- Кустуріца-кебаб – навіть не думала, що він так швидко зникне – поки мій менший десь ходив-блукав – не залишилося ні шматочка



- чорнослив в шпондері – готується елементарно просто: чорнослив без кісточок на 10 хвилин залити кип’ятком, тим часом нарізати тонкі пластинки шпондеру – бажано вибрати високий шпондер або нарізати довгими боковими пасочками – щоб було зручно обгорнути чорнослив. Сколоти зубочистками – щоб не розпадалися, проколювали зубочистками навхрест. Викласти на подвійну фольгу, згорнути конвертом, запікати на решітці з обох сторін.



- гаряча закуска з лавашу – до м’яса найбільше смакує з овочами або з сиром та зеленню



- мариновані шампіньйони, запечені на шпажках – ідею з печерицями підказала Наталя, коли ми влітку вивозили дітей після закінчення навчання в «Чарівну долину» - печериці на сухо почистити, скласти в ємність, зверху полити соусом, добре закрити, добре потрусити – щоб все гарно перемішалося, поставити в холодильник (можна на годину, а можна і на ніч). Потім лише залишається нанизати на дерев’яні шпажки та підсмажити на решітці. Перший раз я їх готувала у фользі – довго пеклися і не мали запеченої скоринки. Для соусу можна використати все, що забажаєте – у мене це було: соєвий соус (замість солі), сметана, майонез, томатний соус, діжонська гірчиця, паприка. Вегетаріанський варіант – олія, соєвий соус, суміш спецій за смаком (гарам-масала, карі, паприка, суміш перців…), подрібнений часник. Фото є лише з процесу приготування, бо потім не встигла :feel: клацнути.



Соуси до шашлику – особлива тема
У нас їх завжди декілька готових, на початку сезону пікніків добре пасує лечо або аджика з минулорічної консервації, завжди можна швидко приготувати один-два свіжі соуси: червоний соус до м'яса, соус зі свіжими овочами, зелений соус до м’яса, або соус-салат з печених овочів.



Десерт

На десерт завжди смакують сезонні ягоди та фрукти. Фруктову тарілку можна подавати після першого столу – особливо якщо є діти – ці невгамовні моторчики гасають без упину, лише деколи зупиняючись на мить щось випити або кусьнути – полуниця, виноград, яблука, кавуни, дині – пасують завжди. Деколи, як виключення, можна дозволити дітиськами на дерев’яних шпажках підсмажити трошки «хімії» – машмеллоу – запечений він мені дуже подобається (обгорілу скоринку зчистити).
Зазвичай для мене літо – пора чізкейків – найрізноманітніших. Це, звичайно, не відноситься до швидкого приготування на природі, але факт залишається фактом – холодні сметанкові, сирні, фруктові тортики в спеку смакують як ніколи.



Найпростіший десерт, який я дуже люблю влітку - збиті вершки, полуниця, тертий шоколад:



Останнього разу спробувала на грилі банани з шоколадом - банани надзрізати вздовж як лодочки, не розрізаючи до кінця, всередину вкласти шматочки шоколаду – діти їли мені також засмакувало, хоча я не любитель бананів :smile: ...

Перейти на початок сторінки
Канарейка
8 вересня 2013 21:29
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Ірка-Шкірка
Сталіка Ханкішиєва

теж його дуже люблю!!!!!!!!!
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
9 вересня 2013 19:07
Повідомлення #16


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14624
В зв'язку з тим, що в нас було тільки два учасника в конкурсі, ми прийняли рішення розділити призовий фонд порівну, і не робити ніяких голосувань. Так що виграли обидвоє!

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
galalviv
9 вересня 2013 19:35
Повідомлення #17


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1670
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1187
Реєстрація: 10.11.2011

ICQ:--

Бали: 4853
Канарейка,
Ірка-Шкірка,
Вітаю, дівчата !!!! Ви це заслужили - молодці, трудівниці. Все у вас дуже гарне і апетитне!
Перейти на початок сторінки
LiLu
Живу...Готую... Люблю ...)
9 вересня 2013 19:45
Повідомлення #18


Одна така...
  • 51

Репутація: 730
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1225
Реєстрація: 19.08.2010

ICQ:--

Бали: 1275
Во так! Вітаю дівчата, меню суперові!!

--------------------
Я сильна, а значить, я зумію Пройти по життю тисячу шляхів. Я смілива, а значить здолаю Своїх ворогів і підступи злих людей!
Перейти на початок сторінки
Darka
9 вересня 2013 21:29
Повідомлення #19


Файна господиня
  • 51

Репутація: 621
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1319
Реєстрація: 12.11.2012

ICQ:--

Бали: 712
Дівчата вітаю,молодці.Ваші меню,розповіді і фотографії чудові. БРАВО :a0a:

--------------------
Коли береш наповняються руки,коли віддаєш наповняється серце.
Перейти на початок сторінки
Канарейка
9 вересня 2013 22:57
Повідомлення #20


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
galalviv,
LiLu,
Darka,

дякую, дякую дівчата, я дуже рада!!!!!!!! :wink: Вітаю також
Ірка-Шкірка, з перемогою!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 березня 2024 15:22

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 22
Гостей: 20
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100