Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Що готуєте в піст?, Пісні страви,рецепти,поради
Орися
15 лютого 2010 22:04
Повідомлення #11



  • 0

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Хороша тема дівчата!
Я якраз над тим думала! Хоча у нас у сімї не дуже сторого дотримуються посту, але цього року мені захотілося попостити. Щей схудніти заодно! request Два в одном називається! Сьогодні склада список можливих страв. Перше прийшло у голову - це вареники! Голубці з рисом і грибами, налисники з грибною підливкою(мої улюблені no ), деруни, піца з крабовими палочками, палюшки, різні підливки до макарон з рибою та овочами (це я люблю готувати, маю фантазію до них) та ін. Короче як добре подумати вихід можна знайти! От тільки як мій чоловік це витримає, він без мяса не може lol !
Перейти на початок сторінки
Olenochka
15 лютого 2010 22:44
Повідомлення #12


Файна господиня
  • 51

Репутація: 278
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1196
Реєстрація: 16.10.2009

ICQ:--

Бали: 771
Коко Шанель а я все читаючи класиків думала ну що таке куліш і як воно виглядае feel тепер знаю дякую smile
Перейти на початок сторінки
gutka
15 лютого 2010 22:48
Повідомлення #13


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223


а ви пробували таку кашку - Арнаутка, різновид пшеничної крупи, доречі смачненька
Перейти на початок сторінки
gutka
15 лютого 2010 22:49
Повідомлення #14


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Olenochka
я все читаючи класиків думала ну що таке куліш і як воно виглядае

та ні класики не про такий куліш писали...
Перейти на початок сторінки
gutka
15 лютого 2010 22:53
Повідомлення #15


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
Коко Шанель,
супчик дуже цікавий, я спробую приготувати із ячмінної крупи та з арнаутки
Перейти на початок сторінки
Olenochka
15 лютого 2010 23:08
Повідомлення #16


Файна господиня
  • 51

Репутація: 278
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1196
Реєстрація: 16.10.2009

ICQ:--

Бали: 771
gutka
та ні класики не про такий куліш писали...

а про який ану просвітіть мене request
Перейти на початок сторінки
Irina
15 лютого 2010 23:13
Повідомлення #17


Файна господиня
  • 51

Репутація: 98
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 570
Реєстрація: 26.10.2009

ICQ:--

Бали: 230
Ми куліш варимо зазвичай на вилазках (коло річки, на природі). Це такий собі густий суп з пшоняною крупою. І багато масла там. Щей обвуглений дрючок у казанку тушимо під кінець. Посипаємо зеленню. Смачно!!!
Перейти на початок сторінки
marinka
16 лютого 2010 00:01
Повідомлення #18


Файна господиня
  • 51

Репутація: 266
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 895
Реєстрація: 7.12.2009

ICQ:--

Бали: 1584
Irina
Щей обвуглений дрючок у казанку тушимо під кінець

Іринко дуже цікаво, а можна детальніше і про дрючок тоже smile
Перейти на початок сторінки
Маруся
16 лютого 2010 03:20
Повідомлення #19


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Якщо хтось може пити лишень воду цілий день, то я перед ним знімаю капелюха.

В нас церква дала дуже багато облегшень на рахунок посту і каже що без мяса і молочного треба лишень в перший день посту і Велику П'ятницю, але я пощу строгіше і своїх домашніх відповідно так годую.

Сьогодні готувала Крупнік (тобто зупка з перловою крупою)



Вариться склянка крупи на воді, потім додається бараболька, морква, петрушка. Я додала морожену суміш. А ще перед тим як закидати крупу кинула кілька сушених грибочків, для смаку. Чоловік дуже хвалив.
Перейти на початок сторінки
Коко Шанель
16 лютого 2010 08:25
Повідомлення #20


Файна господиня
  • 51

Репутація: 358
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 724
Реєстрація: 19.09.2009

ICQ:--

Бали: 415
Насправді, Катя і Іринка мають рацію, класичний куліш - пшоняний....І густий....Та в нашій сім"ї він традиційно завжди варився зі ячмінної крупи, і називався ніжно - "кулешик".... smile ,загусає так само, як і пшоняний. І в тій місцевості Кіровоградщини , звідки родом мої батьки і баби, кулешем називають саме таку страву.

Адже в різних місцевостях кухня різна...Навіть в селах, які розташовані поряд - борщ варять по-різному... smile Знайшла ще в інеті, що куліш - це страва з крупи, крупник, яку подекуди варили навіть із гречки, хоча переважно звичайно застосовували пшоно. А от "кулешики" варили з різних крупів, і були вони протертими, "товченими", і поширені були в дитячому харчуванні. В книжці "Сучасна українська кухня " є навіть така тема, назва якої промовляє сама за себе: "Кулешики, кулеші". smile

А "арнауТка" - це крупа , яку виготовляють із ярої пшениці, тоді, як звичайну пшеничну , темнувату, із озимої. Вона дуже смачна, особливо каша з нею...хоча іноді варю і суп...в нас на півдні вона є у продажу, і крупнішого помолу, як у Каті на фото, і зовсім дрібного...А от на півночі Житомирщини, звідки мої свекри, її чомусь не буває...тому ми завжди як їдемо, закуповуємо разом з іншими подарунками і цю крупу... lol
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 квітня 2024 14:24

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 19
Гостей: 14
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100