Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Фізаліс маринований
KASYA
4 березня 2013 21:59
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
Фізаліс маринований

На прохання ole4ka

Фізаліс мариную по рецепту маринованих помідорів:

3 літри води
4 ст. ложки солі
3 ст.ложки цукру
1 скл. (200 г) оцту.

Воду нагріваю, щоб розчинились сіль і цукор.
В 1 л банки на дно кладу листя смородини, вишні, хрону, петрушки і кріп, по 1 шт. лаврового листя і 2-3 шт. духмяного перцю.
Заливаю маринадом і ставлю стерелізувати. Після закипання - 5 хв.
Закатую.



--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
Tatiana
6 березня 2013 13:02
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 557
Група: Кондитер
Повідомлень: 963
Реєстрація: 9.07.2011

ICQ:--

Бали: 2747
Фізаліс маринований дуже смачний. Нещодавно пригощала співробтниця, то мені дуже сподобався. KASYA, дякую за рецепт :3fb:
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
6 березня 2013 13:30
Повідомлення #3


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
[attachment=594930]
Перейти на початок сторінки
Кіра
7 березня 2013 14:14
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 254
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 855
Реєстрація: 13.04.2010

ICQ:--

Бали: 2452
перший раз чую про фізаліс......в дитинстві ми його любили лопати))))
Перейти на початок сторінки
Кіра
7 березня 2013 14:22
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 254
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 855
Реєстрація: 13.04.2010

ICQ:--

Бали: 2452

За будовою фізаліс - це ягода. Шкірка його тонка, масляниста, блискуча, жовтогарячого кольору. М'якоть плодів желеподібна, прозора, світло-жовтого чи жовтогарячого кольору. Численне дрібне, м'яке насіння білого кольору розташоване в м'якоті і вживається разом з нею в їжу Смак плодів освіжаючий солодкий, солодко-кислий або солодко-терпкий, нагадує ананас і маракуйю. Вживають фізаліс у свіжому вигляді як десертний плід.

Цінність рослини в тому, що її плоди містять вітамін C, дубильні речовини, кавову кислоту, пектин, цукри, каротин.

Плоди фізалісу дуже приємні на смак, їх вживають як в сирому, так і в переробленому вигляді. В сирому вигляді використовують в салатах, вінегретах, супах, для приготування овочевої ікри. З фізалісу готують компоти, варення, джеми, мармелад, желейні цукерки, цукати, начинки пирогів, киселі, пюре, солять і маринують як помідори, соуси, а також висушують як ізюм. Сушений фізаліс має солодкий смак, що нагадує смак родзинок, може бути використаний для компотів[2].

Дуже важливо й те, що плоди фізалісу мають цінні лікарські властивості. Дозрілі плоди без чашечок використовують у харчуванні як дієтичний продукт, з них готують кондитерські вироби. Зелені плоди разом з чашечками солять і маринують.
Перейти на початок сторінки
ole4ka
7 березня 2013 14:28
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 241
Група: Кондитер
Повідомлень: 669
Реєстрація: 20.11.2010

ICQ:--

Бали: 1247
чудово! цього року вже не буду його так висапувати,бо маринуватиму

--------------------
у вас і у нас все буде гаразд!
Перейти на початок сторінки
ole4ka
7 березня 2013 14:32
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 241
Група: Кондитер
Повідомлень: 669
Реєстрація: 20.11.2010

ICQ:--

Бали: 1247
а ще напишіть коли його збирати? маринувати тільки серединку чи разом з корзинками?

--------------------
у вас і у нас все буде гаразд!
Перейти на початок сторінки
KASYA
8 березня 2013 19:25
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
Збирати, як дозріє: кінець серпня-вересень, він починає опадати на землю. Не знаю, чи так правильно, але я збираю тоді. Коли зривати з куща, то як на мене, він тоді ще надто кислий, а той що опадає, вже смачненький. Я навіть просто так його полюбляю їсти, як яблуко :lol: . І використовую самі плоди, без "кожушків" чи "корзинок".

--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
ole4ka
8 березня 2013 20:55
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 241
Група: Кондитер
Повідомлень: 669
Реєстрація: 20.11.2010

ICQ:--

Бали: 1247
Вдячна за рецепт і поради,бо я його до цього часу використовувала лиш в декорі :1f7:

--------------------
у вас і у нас все буде гаразд!
Перейти на початок сторінки
Кіра
29 березня 2013 08:46
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 254
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 855
Реєстрація: 13.04.2010

ICQ:--

Бали: 2452
я на днях побачила в прордажу серед сухофруктів і фізаліс...треба пробувати
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 28 березня 2024 16:56

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 19
Гостей: 18
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100