Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Лікери, наливки, вино, самогон
Оля-ля
11 липня 2010 00:47
Повідомлення #21



  • 0

Репутація: 0
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 0
Реєстрація: 12.03.2014

ICQ:--

Бали: 50
lana
У мене тато також робить наливку чи настоянку з різних ягід по мірі достигання... А чому така назва - "Ратафія"???
Перейти на початок сторінки
lana
11 липня 2010 01:01
Повідомлення #22


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Цитата: Оля-ля
А чому така назва - "Ратафія"???

В 60-х роках XVIII ст. на основі спирту були створені солодкі, або підсолоджені горілки (так звані тафії, або ратафії). Ратафії не тільки підсолоджували, але й підфарбовували ягодними сиропами або рослинними екстрактами. Вважалася жіночим напоєм . Докладніше можна прочитати в інтернеті( в Google- через пошуковик)
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
11 липня 2010 01:06
Повідомлення #23


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
З Вікіпедії:
Ратафія - рід спиртних напоїв, що отримуються настоюванням стиглих плодів і ягід на 90° спирті і збільшенням до настою цукру.[1] Різновид лікеру (за даними енциклопедії "Британика"), що відрізняється меншим вмістом цукру і (відносно) більшою міцністю. Вважалася "жіночим" напоєм.
Перейти на початок сторінки
Люська
22 вересня 2010 13:32
Повідомлення #24


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Лікер “Бейліз”

Потрібно: 1 банка згущеного молока, 1 плитка гіркого шоколаду без добавок, ванільний цукор (1-2 ст.ложки), 300 мл жирних (питних) вершків і 0,5 л водки. Шоколад розтопити на водяній бані, остудити. Охолоджені вершки збити з ванільним цукром. Шоколад змішати з згущеним молоко і додати до збитих вершків. Потім влити в отриману масу водку. Розлити в бутилки, дати настоятись добу і охолодити. Перед вживанням бутилку встряхнути, так як може випасти осад.

Купувати "Бейліз" дорого, а домашнім можна себе побалувати!
(рецепт брала з журналу, не пригадую з якого саме)
Перейти на початок сторінки
Ластівка
22 вересня 2010 13:46
Повідомлення #25


Голова профкому
  • 51

Репутація: 916
Група: Модератор
Повідомлень: 1839
Реєстрація: 27.04.2010

ICQ:--

Бали: 2171
Люська,
а сама таке пробувала робити? і скільки виходить того продукту? яке воно на смак? тягнеться як сироп чи рідоньке?

--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
Перейти на початок сторінки
Люська
22 вересня 2010 14:14
Повідомлення #26


Голова профкому
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Мені дуже подобається "Бейліз", тому робила домашній не раз. Виходить 1 л. і ще трішки. Смак, напевно, все-таки вершково-шоколадний. І він виходить неріденький, такий як крем-лікер. Багато хто пробував казали, що схожий на справжній "Бейліз".
Перейти на початок сторінки
нетік
30 вересня 2010 15:15
Повідомлення #27


Модератор Галереї Тортів
  • 51

Репутація: 2252
Група: Модератор
Повідомлень: 2678
Реєстрація: 17.05.2010

ICQ:--

Бали: 8102
gutka,мені риємно що получилось. сподіваюсь сподобалось wink

--------------------
Ніколи не повертайся назад, там все залишилось без змін!!!

Скуштуйте, не сумуйте!!!
Перейти на початок сторінки
Іруся
13 листопада 2010 12:36
Повідомлення #28


Молода господинька
  • 34

Репутація: 95
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 162
Реєстрація: 2.09.2010

ICQ:--

Бали: 330
Лікер кавовий

1л.води
1л.цукру - воду і цукор закипятити.
(1л.води
2ст.л.розчинної кави
1п. ванільного цукру)- це все закипятити
Все охолодити, додати 1 літру спирту перемішати.
Я зажди роблю пів порції!Вибачте що без фото невстигла сфотографувати , згодом закину!
Перейти на початок сторінки
gutka
24 січня 2011 20:17
Повідомлення #29


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223

сьогодні на обід забігала до сестри у її крамничку(що неподалік від моєї роботи), почастували з подругами - смачно з кавою та цукерками
Перейти на початок сторінки
Канарейка
27 січня 2011 15:51
Повідомлення #30


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Дівчатонька в мене питання: згущенка сира чи варена в Бейлізі ?
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 березня 2024 03:51

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 16
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100