Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Шукаю перепис
Натонька
прагну досконалості...
11 лютого 2010 14:32
Повідомлення #51


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14624
Розкажіть мені як і з чого печуть "Жайворонки" smile І ще цікаво нашо їх взагалі печуть... бо у нас такої традиції немає...тому зовсім не в курсі)))

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Славочка
11 лютого 2010 17:01
Повідомлення #52


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Гарна казка для дітей Ігоря Калинця "Жайворонки з тіста". Прочитала дитині і "ходить" за мною ця чудова історія.
Ось що ще знайшла:
До дня Сорока святих мучеників жінки на Полтавщині випікали сорок коржиків, які називалися «жайворонками». На жаль, ці традиції сьогодні відійшли у минуле. Однак кореспонденту «Кременчуцької Панорами» вдалося дізнатися про цей цікавий обряд, як кажуть, з перших вуст. І навіть скуштувати печеного «жайворонка».

Катерина Савустяненко із Градизька Глобинського району добре пам’ятає, як її мати і бабуся пекли «жайворонків» і роздавали дітям. Ті бавилися з ними. Якщо у когось відбирали випечену пташку, дитячий плач було чути далеко. Бувало, печиво нанизували на звичайну тоненьку гілочку і дітвора гасала з тими «жайворонками» допізна.

Ще того дня готували сорок бубликів, але не випікали їх, а варили у молоці. Ці бублики не порівняти з печеними – смачні, м’якенькі. Ще обов’язковою стравою того дня вважався приготовлений у печі «рябчик» –

так називали звичайну рябу квасолю, зварену із кукурудзою. Страву смакували дерев’яними ложками із череп’яної миски.

До речі, в родині Савустяненко склалася вже ціла династія пекарів. Бабуся, мама та й сама Катерина Семенівна пропрацювали у пекарні більше 20 років. А нині вже онуки Марина та Наташа випікають смачну здобу, а син – навіть торти. До слова, саме Катерина Савустяненко пекла коровай на 60-річчя градизькому поету Олександру Білашеві, що відзначали у Києві.
Рецепт від Катерини Савустяненко

Для приготування тіста для «жайворонків» потрібно півлітра молока, два яйця, стакан цукру, пакетик ванільного цукру, 100 грамів дріжджів. Тісто вимішують з олією. Воно повинно бути замішене, як на вареники або трішки крутіше. Поставити в тепле місце. Коли підійде, тісто розкачати і можна ліпити фігурки «жайворонків». Випікати в духовці або печі хвилин 20.


в нас, нажаль теж нема такої традиції.То ж це все, що я знаю...
Перейти на початок сторінки
Славочка
11 лютого 2010 17:07
Повідомлення #53


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
Ще тут прочитайте про традиції
http://gazeta.ua/index.php?id=286189&eid=800
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
11 лютого 2010 18:39
Повідомлення #54


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14624
Славочка, дякую, почитала smile

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
kuharochka
18 лютого 2010 20:59
Повідомлення #55


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
kuharochka,
з паленим цукром у мне є таке:
"ЧОРНИЙ МЕДІВНИК"
1 склянку цукру,2 ст.ложки олії перепалити,зняти з вогню,залаити холодною водою 0,5 скл.води(це робити обережно,швидко накривати кришкою,бо розбризкається)
2 яйця і 2 склянки цукру розтерти
1 склянка холодного кип'яченого молока
0,5 скл. меду
1 ст.ложка соди,погашеної оцтом
2 ст.ложки олії
муки додавати стільки,щоб тісто було,як густа сметана


Idianka, дякую
Перейти на початок сторінки
Маруся
2 березня 2010 01:45
Повідомлення #56


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Дівчатка, маю дуже багато цитрин і помаранч і хотіла б приготувати цукати. Може хтось підскаже як то краще зробити?
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
2 березня 2010 13:29
Повідомлення #57


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Привіт Маруся! Я цукати варю з апельсинових і лимонних шкірок - вариться довго, а потім додається в тісто до дріжджової випічки і, найголовніше, до сирника. Якщо таке підходить - пишу вже lol :
Лимонні та апельсинові шкірки замочити мінімум на 12 год. - декілька раз міняти воду, потім викласти в каструльку, залити сиропом (співвідношення води до цукру - 1:2), закипятити. Охолодити. І так разів 4-6, щоб скоринки карамелізувались і стали прозорими. Останній раз доводжу до кипіння і виливаю в стерильну банку, закатую. Усе.

А ще того року варила безподобне варення з гарбуза, апельсин та лимона - виходить щось подібне до цукатів, смак - божественний нектар. Якщо захочеш рецепт - напишу.
Перейти на початок сторінки
Іванка
2 березня 2010 15:23
Повідомлення #58


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Ірка-Шкірка
варення з гарбуза, апельсин та лимона - виходить щось подібне до цукатів, смак - божественний нектар. Якщо захочеш рецепт - напишу.

Дуже цікаво напиши будь-ласка рецепт request А за рецепт цукатів дякую я теж спробую зробити wink
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
2 березня 2010 19:01
Повідомлення #59


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Іванка, рецепт тут
Перейти на початок сторінки
Маруся
2 березня 2010 22:24
Повідомлення #60


Файна господиня
  • 51

Репутація: 351
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 995
Реєстрація: 11.12.2009

ICQ:--

Бали: 618
Ірцю, дуже дякую за рецепт. Обовязково випробую. Дуже дякую!
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 26 квітня 2024 01:41

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 15
Гостей: 12
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100