Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Різдв"яні кекси
KASYA
29 січня 2013 22:38
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 544
Група: Кондитер
Повідомлень: 635
Реєстрація: 24.01.2012

ICQ:--

Бали: 1254
Трохи вже запізно, Різдв"яні свята закінчились, але я все одно хочу розказати про три кекси, 2 з них я печу вже 3-й рік, а третій тільки в цьому році перший раз. Я продивлялась темки форумчанок, ніби не зустрічались такі, тому напишу.
Різдв"яний кекс з сиром і Дрезденський різдв"яний кекс (Dresdner Christstollpt) або просто Штоллен, я "надибала" на Дівочих посиденьках - posydenky. Lvivport.com. у майже тезки по ніку - Kasia.

Різдв"яний кекс з сиром [/u]


Продукти:
500-600 г муки
25 г порошку до печива
250 г цукру
250 г жирного сиру
250 г вершкового масла
250 г січеного мигдалю
2 яйця
цедра і сік 1 лимона
пакетик ванільного цукру
250 г родзинок, замочених у ромі (можна замочити з курагою) - я даю і курагу теж - 125 г кураги + 125 г родзинок і замочую в коньяку (коньяку додаю стільки, щоб покривав повністю сухофрукти).
Можна по бажанню ще додати цукати (я додаю журавлину і черешню або вишню, які купую на Привокзальному або Галицькому базарі, там є столики де продають різні східні спеції, приправи і т.д. В цьому році додавала вишню і журавлину (попередньо порізавши на кусочки) десь так грам по 100).
Отже:
- родзинки, порізані курагу, журавлину і вишню заливаю коньяком на ніч;
- на наступний день м"яке масло збиваю з цукром і ванільним цукром;
- додаю яйця продовжуючи збивати;
- додаю сир, сік і цедру лимона, муку, порошок до печива і вимішую тісто. В оригінальному рецепті написано, що муки потрібно додавати сстільки, що тісто було туге і не приставало до рук. Я все ж таки, так не роблю, в мене тісто до рук чуть липне;
- вмісити мигдаль, родзинки і решту сухофруктів замочених в коньяку; - сформувати 2 овальних кекси. Форму застелити кількома шарами пекарського паперу, покласти сформовані кекси, зробити зверху поздовжній надріз і випікати в розігрітій духовці від 1 год. до 1 год. 15 хв. (я роблю один великий кекс на форму розміром 35Х12 і випікаю до 1год. 30 хв. при середній температурі, готовність перевіряю сухою дерев"янною шпажкою для шашлика;
- готові ще гарячі кекси змастити розтопленим вершком маслом (грам 100) і густо посипати цукровою пудрою (150 грам), тоді знову змастити маслом і посипати пудрою і так поки не скінчиться масло (в мене виходить 3 рази).

Готовий кекс можна їсти зразу, але краще, якщо він полежить тиждень-два (я печу переважно 30-31 грудня і починаємо їсти 7 січня). Зберігаю у фользі і льняному рушнику на кухні.
Ось так виглядають залишки мого кекса


[
b]Дрезденский різдв"яний кекс (Dresdner Christstollen)
або просто Штоллен
[u]

[/b]

Продукти для тіста:
мигдаль чищений мелений - 100 г
мигдаль чищений різаний - 75 г
Киш-миш - 125 г
коринка (дрібні родзинки) - 100 г
дрібно різані цукати вишні - 50 г
дрібно різані лимонні і апельсинові цукати - по 100 г кожних
пакетик ванільного цукру
цедра 1 лимона
ром - 5 ст. ложок (я даю коньяк)
мука (№405) - 500 г (в мене Богуміла)
свіжі дріжджі - 60 г
цукор - 90 г
молоко тепле - 140 мл
масло вершкове - 250 г
жовток - 1 шт.
сіль - 1/3 ч. ложечки

Для посипки верху готового кекса:
розтопленого вершкового масла - 100 г
цукрової пудри - 150 г

1.Усі сухофрукти, мигдаль, цукати залити ромом (коняком), перемішати бажано закрити щільно кришкою і залишити настоюватися на добу.
2.Муку просіяти в миску, зробити в ній ямку і туди розкрошити свіжі дріжджі.
3.Дріжджі присипати цукром і вилити туди тепле молоко.
4.Коли дріжджі розчиняться, додати в миску сіль і м"яке вершкове масло.
5.Вимісити гладке тісто.
6.Миску з тістом прикрити і поставити в тепле місце, щоб підросло.
7.Коли тісто збільшиться вдвоє, обм"яти його і додати настояні в ромі (коньяку) сухофрукти, мигдаль і цукати.
8. Знову відставити в тепле місце для підростання.
9. Стіл (дошку) підсипати мукою, викласти тісто і сформувати прямокутник приблизно 30х40 см. Довгу сторону прямокутника скласти (завернути).
10.Форму (35х12) вистелити кількома шарами пекарського паперу і викласти сформований штоллен.
11. Дати трохи підрости і випікати у розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів 35 -40 хв. (в мене духовка без термометра, тож випікаю свій штоллен при середній температурі приблизно 1 год.). Готовність перевірити дерев"янною шпажкою до шашлика.
12. Ще гарячий штоллен, я і в попередньому рецепті, кілька раз змастити розтопленим вершковим маслом і посипати цукровою пудрою.
13. Зберігати так само, як і попередній.

На жаль, фото штоллена зробити не встигла, з"їли. В інтернеті знайшла , що штоллен, в перекладі означає "монстрик", це через його специфічну форму. Хто зацікавиться зайдіть на posydenky. Lvivport.com. до Kasia там є зображення, в принципі і на Кукорамі теж бачила. Характерна особливість цих 2-х кексів є те, що вони тяжкі, але дуже смачні, запашні.

І третій кекс, який я пекла цього року, але не так завчасно, йому не потрібно настоюватись.

Різд"яний кекс[/u][center]

[/center][b][/b][u]

Рецепт цього кекса я знайшла у
ginger-blonde на livejournal.com


Пекла у тій же формі 35х12
Суміш сухофруктів:
350г чорносливу - порізати дрібно
по 200 г родзинок 2-х сортів (в мене киш-миш і чорний)
100 мл темного рому (в мене знову коньяк)
200 г вершкового масла
200 г темного цукру москвадо (я давала звичайний білий)
200 г меду (в рецепті не вказано якого, то я дала 100 штучного і 100 натурального)
сік і цедра 2-х апельсинів
1 ч. ложка суміші спецій - кориця, гвоздика, духмяний перець і мускатний горіх (на ваш смак - я давала все)
2 ст. ложки какао

Решту інгрідієнтів:
3 яйця
75 г мленого мигдалю
150 г муки (не знаю, в мене пішло напевно усі 350, може і неправильно, але порівнювати не можу, бо пекла його вперше)
по 0,5 ч. ложки харчової соди і порошку до перчива.

1.Усі інгрідієнти із списку "суміш сухофруктів" склати в каструльку і поставити на середній вогонь щоб закипіло і покип"ятити 10 хв.
2. Зняти з вогню і охолодити пів години - годину.
3. Після того, як суміш сухофруктів охолола, але ще тепла, додати муку, збиті яйця, мигдаль, соду з порошком до печива. Тісто в мене було, як добра густа сметана.
4. Форму вистелити папером, змастити маслом (я олією) і поставити пекти у розігріту духовку на 1 год. - 1 год. 30 хв. (я пекла 1 год. 45 хв.). готовність перевіряти, як завжди - сухою дерев"янною шпажною.
6. Верх кекса я зробила, як в попередніх 2-х - змащувала маслом і посипала пудрою кілька раз.
Було теж дуже смачно. Ось залишки



--------------------
Інколи серце бачить те, що не видно очам
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 16 серпня 2018 09:08

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (11 липня 2018 17:28)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ (5 квітня 2018 01:10)
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka (3 квітня 2018 22:20)
Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати
  Пише ОЛЕСЯ (29 березня 2018 06:34)
Равлики з шоколадом
  Пише Irinka (8 березня 2018 10:56)
Дитячі молитви
  Пише ОЛЕСЯ (3 березня 2018 02:50)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 47
Гостей: 13
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100