Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Кулінарні замітки Ксенічки:)), Рецепти на всі випадки життя:))
Ксенічка
18 січня 2013 01:59
Повідомлення #11


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
Якщо ви ще не полюбили гарбуза....я йду до ВАС!!! :lol:
ГАРБУЗ ЗАПЕЧЕНИЙ З СИРОМ ПАРМЕЗАН.

Гарбуз у мене..це пам"ять з дитинства про бабусині :belay: смачні страви та дуже загадкову гарбузову кашу :belay: ЇЇ смак не повторити бо це смак дитинства.
Але час минув та любов до гарбуза проявилась в повній красі :lol:
Частенько готую просто так без лишніх чаклувань над продуктом :lol:

Візьмемо три скибки гарбуза.Поріжемо його на крупні куски і добре обмажемо сіллю, перцем,соком з лимончика( просто краплинку ),додамо зубчик часнику потертий і викладемо на фольгу, замотати і в розігріту духовку так на хвилин 40.(Пекти при двісті градусах)
Виходить дуже ніжно і коли вже при кінці готування відкрити фольгу та посипати пармезанчиком буде дуже гарний та оригінальний смак :love:
Але можна і без сиру, якщо не дуже любите чи вам не зпрезентували його як мені :lol: Часом люблю додати тминчику також гарне поєднання:))Ну що ж, смачного Вам!! :love:

Повідомлення відредагував Ксенічка - 8 лютого 2013 21:31
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 02:02
Повідомлення #12


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
МЕДІВНИК АННОЧКА.
...
Якось поділилась рецептом з моєю мамою, нова сусідка пані Аня і так пішло між люди...медівник Анночка :belay: Є багато схожих, та дам і цього перевіреного господиньками:))
На середню, як каже мама ( у неї розмір форми це щось не дуже потрібне:))
форму беремо 2 яйця, пів скл.штучного меду,1 ложку какао порошку,1 ложку олії,1 чайну ложку соди( погасити),1 ложка сметани, а муку просіяну досипати так ,щоб тісто було еластичне.Ще потрібно жмінку чорносливу :belay: Тісто гарно вимісити ,поділити на частинки, скільки хочете коржів, тонко розкатати і на змащений протвень, проколоти вилочкою в кількох місцях і в розігріту духовку на хвилин 12.(t180) Коли випечуться та остинуть усі коржі перекладаємо кремом з літри доброї (базарної) сметани збитої з цукровою пудрою 1 скл. та 2 ложками какао, до смаку додаємо посічені горішки.Коли перемащувати коржі то викладати на них порізаний перед цим запарений , відціджений та охолоджений чорнослив.Медівник добре якщо постоїть ніч, а то і більше.Смачного Вам!! :belay:

Повідомлення відредагував Ксенічка - 9 лютого 2013 02:17
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 02:04
Повідомлення #13


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
ПИРІГ З ЯБЛУКАМИ ТА РОДЗИНКАМИ.(нашої бабусі).

Для тіста беремо 5 жовтків (білки в цей час хай підхолонуть в холодильнику), на пачку маргарину беремо 2 скл муки просіяної (склянка 200 грам),1скл цукру,1стол.ложку порошку до печива та 2 ложки сметани.Все підсікаємо ножем та підмішуємо руками (якщо погано тримається купи досипати муку але не переборщити, щоб не забити тісто).Частинку тіста вимісити з ложкою какао і покласти в морозилку скрутивши в кульку.Змастити протвень маслом, викласти частину білого тіста на нього покласти почищені,порізані та вимішані з цукром та родзинками яблука,зверху легенько покрити збитими білками з цукровою пудрою, на пінку потерти заморожену кульку тіста з какао і покласти в розігріту духовку та пекти 35-40 хвилин при t180 гр.Смачного Вам!!

Повідомлення відредагував Ксенічка - 8 лютого 2013 22:27
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 02:09
Повідомлення #14


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
ПЛЯЦОК "СМАКОЛИК" :belay:

Цього пляцка я знайшла у "Кулінарних секрктах сестри Ольги" і дуже ним задоволена.Хочеться вірити ,що і вам пригодиться.
Для тіста беремо 400 г муки, 200 г маргарину, 100 г пудри, 4 жовтки, 3 ст. ложки сметани, 0.5 ч. ложки амонію, 1 ч. ложка порошку до печива, 2 склянки густого повидла з слив .
Збиваємо піну з 4 білків, 100 г цукру, 2 ст. ложки крохмалю, 150 г дрібно посічених горіхів.
Крем готуватуємо з 1,5 л молока, 8 ст. ложок цукру, 2 ст. ложки муки, 2 ст. ложки крохмалю, 1 ст. ложка ванільного цукру, 200 г масла.
Помадку готуємо з 125 г масла, 3 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка води, 1 ст. ложка какао.
У пересіяну муку, вимішану з амонієм і порошком до печива, натираємо маргарин на грубій тертці, додаємо жовтки, збиті з цукром, сметану і замішуємо тісто. Ділимо його на дві частини. Кожну частину тіста розкачуємо і викладаємо у форму, вистелену промащеним папером, змащуємо повидлом і покриваємо половиною білкової піни з горіхами. Якщо нема можливості пекти два коржі разом, то білкову масу для кожного коржа треба готувати окремо. Білкову піну готуємо так: білки збиваємо без цукру, а коли вони будуть добре збиті, потрохи додаємо цукор і збиваємо далі. Вкінці вимішуємо із крохмалем та горіхами.
Пекти при t180- 40-50 хв.
Крем готуємо так: 1 склянку молока доводимо до кипіння, а решту молока вимішуємо з мукою, крохмалем і цукром. Після цього, помішуючи, з'єднуємо приготовану масу з гарячим молоком. Ставимо на вогонь і варимо ще 2-3 хв, не перестаючи помішувати, поки крем не загусне. Наприкінці до завареного крему додаємо цитриновий сік до смаку. У попередньо добре розтерте масло додаємо порціями охолоджений крем і все разом розтираємо. Накладаємо крем на білкову піну і прикриваємо другим коржем білковою піною всередину. Зверху пляцок заливаємо помадкою. Можна зробити поливу зі шоколаду: розтопити 125 г масла і 100 г тертого гіркого шоколаду. Перед споживанням пляцок повинен постояти 12 годин.

Коли пекла другий раз до білків давала кокосову стружку, ще маю практику додавання мигдалевої підсушеної стружки, дуже гарний смак.Якщо експериментувати з повидлом , або замісь нього додати фрукти в свому соці смак пляцку просто казковий.Спробуйте.Смачного Вам. :belay:


Ще дуже любить моя мама пляцок "Стефанка" .

Тісто: 700 г муки, 1 склянка цукру, 2 яйця, 150 г маргарину, 3 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки меду, 2 ст. ложки какао, 2 ч. ложки соди.

Крем: 0,5 л молока, 6 ст. ложок манної крупи, 1 склянка цукру, 250 г масла, сік 1 цитрини.

Помадка: 125 г масла, 3 ст. ложки цукру, 1 ст. ложка води, 1 ст. ложка какао. 1 склянка густого повидла.

У макітрі розтираємо яйця з цукром, згодом додаємо невеликими порціями розтоплений та охолоджений маргарин, мед, сметану. Пересіюємо на стільницю муку із содою і, поступово додаючи до неї розтерту масу, замішуємо тісто, як на вареники. Ділимо його на дві частини. До однієї з них додаємо какао і добре перемішуємо. Пізніше кожну частину тіста (білу і темну) ділимо ще раз навпіл. Розкачуємо тісто валком і печемо по черзі чотири коржі на протвині, змащеному жиром.

Крем готуємо так: варимо манну кашу, засипаючи потрохи крупу на кипляче молоко, інтенсивно перемішуючи. Цукор додаємо наприкінці варіння. Остуджуємо. До розтертого в макітрі масла невеликими порціями поступово додаємо заварений крем і все ретельно розтираємо. Вкінці даємо до смаку цитриновий сік. Перемащуємо коржі кремом, чергуючи темні зі світлими. Між двома нижніми коржами зверху на крем кладемо шар густого кислого повидла (з аґрусу чи яблук) або ягоди і фрукти з варення (вишневого, абрикосового). Дві або три столові ложки крему залишаємо, щоб змастити верхній корж. На перемащені коржі кладемо дощечку і на неї тягар, щоб пляцок став монолітним. Залишаємо під гнітом на 3 - 4 години. Верхній корж змащуємо кремом і заливаємо зверху помадкою.

Помадку готуємо так: до води даємо цукор, какао, масло і підігріваємо на малому вогні, весь час помішуючи, до моменту, коли розчиниться цукор (не доводити до кипіння).

Готовий пляцок має постояти хоча 6 12 годин, перед тим, як його подавати до столу, - щоб коржі стали м'якими.


Ще досить гарно готуються ГОРОБЧИКИ

Тісто: 800 г борошна, 350 г маргарину, 2 жовтки, З сметани, 0,5 палички (50 г) дріжджів.

Для начинки: густе повидло з/ слив або четвертинки почищених яблук, кориця, цукор.

Для посипання: 100 г цукру-пудри.

У просіяне борошно натираємо на грубій тертці маргарин. Далі додаємо до борошна з маргарином розведені у сметані дріжджі та жовтки і замішуємо тісто, яке повинне бути такої густоти, як на вареники. Тісто розкачуємо на товщину 1 см і ріжемо на невеликі квадрати, на які ложкою кладемо повидло або четвертинку почищеного яблука, посипану цукром і корицею. Протилежні кінці зліплюємо у вигляді конверта. Випікаємо в нагрітій печі, доки не зарум'яняться. Перед тим, як подавати тістечка до столу, посипаємо їх цукром-пудрою.


І улюбленці дітвори Тістечка “Колізбацькі”
Тісто: 280 г масла або маргарину, 360 г борошна, 160 г цукру-пудри, 8 варених жовтків, 1 чайна ложка порошку до печива, 1 пачка ванільного цукру.

Начинка: 1 склянка аґрусового або яблучного повидла.

Для посипання: 100 г цукру-пудри.

М'яке масло, борошно, змішане з порошком до печива, цукор-пудру перетираємо руками, додаємо перетерті через ситко жовтки, ванільний цукор і замішуємо тісто. Розкачуємо його завтовшки 0,5 см і склянкою або чаркою вирізаємо тістечка. В половини тістечок наперстком робимо посередині дірочку. Випікаємо на змащеній жиром бритванці при температурі 200° С до золотавого кольору.
Готові тістечка зліплюємо по два, перемащуючи аґрусовим або яблучним повидлом, і посипаємо цукром пудрою.
Фото будуть.. :belay:


Добре, що отак можна скористатись гарними порадами та рецептами цієї гарної людини.Ще додам хорошого завиванця.
Горіховий завиванець

Тісто: 350 г борошна, 150 г масла, 3 жовтки, 20 г дріжджів, 2 ст. ложки цукру, 6 ст. ложок сметани.

Начинка: 1,5 склянки волоських горіхів, 3 білки, 150 г цукру, 1 пачка ванільного цукру.

Дріжджі розтерти з цукром і сметаною. Масло посікти з борошном, додати збиті з цукром жовтки та розтерті зі сметаною дріжджі. Замішуємо тісто, яке ставимо на 2 години до холодильника.

Начинку готуємо так: збиваємо білки з цукром на густу піну, легко перемішуємо з меленими горіхами та ванільним цукром.

Ділимо тісто навпіл і розкачуємо два коржі, які змащуємо горіховою масою. Завиваємо і кладемо до вистеленої промащеним папером форми. Випікаємо в добре нагрітій печі на помірному вогні до золотистого кольору.


Повідомлення відредагував Ксенічка - 14 лютого 2013 23:24
Перейти на початок сторінки
Roksolana
18 січня 2013 02:16
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 569
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 586
Реєстрація: 27.12.2011

ICQ:--

Бали: 1354
Ксенічка вітаюююю!!! Бажаю натхненя на кухонці і нових ідей, молодець що любиш експерементувати, це добрий шлях :) Фотографії твоїх страв суперові, так і просяться до рота :)) Успіху тобі!

Повідомлення відредагував Roksolana - 18 січня 2013 02:18
--------------------
Ранок з щастя починається, щастя мамі усміхається!
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
18 січня 2013 02:21
Повідомлення #16


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Вітаю з відкриттям темки.












В гостях у Олесі

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Ксенічка
18 січня 2013 02:26
Повідомлення #17


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1068
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3209
Реєстрація: 18.10.2011

ICQ:--

Бали: 1656
ХОЛОДЕЦЬ.( Якого навчив мене готувати батько) :belay:

Отже , ідемо на базарчик і купуємо штучок так 2 телячих ніжок і кілограмчика з 2 телятини на кісточці.Та ще попросити у м"ясників з пів кілограма різних кісточок які є чуть з м"яском, сказавши, що на холодець і вони гарно вам усе підберуть та порубають дрібніше:))
Вдома, м"яско добре промиємо та вимочимо в холодній воді:)
Коли буде гарний настрій до початку варіння холодцю робимо ось що:
1:)Заливаємо м"ясо і кісточки теплою водою, щоб злегка покрило, а як закипить воду злиємо і м"ясо промиємо:)
2:)М"яско знову до каструлі і залити його водою холодною ( на два кілограми м"яса і кісточок можна взяти 4 літри води, якщо кісточок досить маємо).
3:)Коли почне булькати знімаємо піну, яка ще час від часу буде зпливати і нас підтривожувати :lol: але знімати треба бо тепер мода на прозорий холодець :lol:
4:) І так собі нехай на маленькому вогні булькає:))
5:) За години так 4 додаємо цибулину і чищену морквину:)
6:)Солимо десь на шостій годині варіння:)
7:)Варимо ще десь з пів години.(В загальному варимо 6,5 годин)
8:)М"яско витягнемо з бульйончику та поріжемо кусочками( батьки раніше просто рвали руками)
9:)Бульйон процідимо через ситко чи марлю:)
10:)Часник почистимо і видавимо через часникодавку:)
11:)Віднесемо тарілки туди де і буде остивати наш холодець.
Розкладемо м"яско з часничком в кожну порівну
12:)Залиємо м"яско процідженим бульйончиком.
Як остине можна нести в холодильник ту частину холодцю яку хочемо приберегти на довше :lol:
Щодо приправ то тут під настрій якщо любите духмяний перець додавайте, якщо до смаку лавровий лист і його бульйончик радо прийме :lol: Смачного Вам !!


Багато страв ви готуєте уже давно мабуть та далі піде щось нове та мною як завше підкореговане...не ..мо..жу я просто так слідувати рецептам.. :lol:
Опишу я все обов"язково.

З повагою та любов"ю...ваша..Ксенічка... :love:

Повідомлення відредагував Ксенічка - 23 грудня 2013 00:20
Перейти на початок сторінки
маргарита
18 січня 2013 08:27
Повідомлення #18


Файна господиня
  • 51

Репутація: 246
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 349
Реєстрація: 28.10.2012

ICQ:--

Бали: 962
Вітаю з вікриттям дуже смачної теми!
Перейти на початок сторінки
ssaazzoonn
18 січня 2013 09:10
Повідомлення #19


Файна господиня
  • 51

Репутація: 421
Група: Кондитер
Повідомлень: 1087
Реєстрація: 23.01.2012

ICQ:--

Бали: 963
КСЕНIЧКА ! Вiтаю з вiдкриттям смачної темки.Я дуже люблю закарпатську кухню, тому на вашiй кухоньцi буду частим гостем. Бажаю творчостi та натхнення !!!

Перейти на початок сторінки
ssaazzoonn
18 січня 2013 09:13
Повідомлення #20


Файна господиня
  • 51

Репутація: 421
Група: Кондитер
Повідомлень: 1087
Реєстрація: 23.01.2012

ICQ:--

Бали: 963
Ням-ням!!!!!!!Тут так смачно пахне!!!!!!!!!!

Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 квітня 2024 05:29

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 25
Гостей: 21
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100