Олеся , дякую за гостинець.
Хочу сьогодні вас пригостити дуже смачним пирогом:
Молдавський пиріг із бринзою і картоплею.
Для тіста:1,5 склянки борошна, 2 ч. л. цукру, 6 ст. л. густої сметани (можна замінити кислим молоком, кефіром або йогуртом), 50 г вершкового масла або маргарини, 1/4 ч. л. соди, 1/4 ч. л. солі.
Для начинки:300 г картоплі, 150 г бринзи, 1 цибуля, чорний мелений перець до смаку.
Спочатку потрібно приготувати начинку: зварити картоплю, зробити з неї пюре,додати смажену цибулю, бринзу (розім’яти виделкою) і перець. Начинка готова.
Для приготування тіста масло розтопити, борошно змішати із содою. Сметану (або інший кисломолочний продукт) перемішати з цукром і сіллю до повного їх розчинення і залишити на 20 хвилин, потім поступово додати масло. До суміші масла зі сметаною всипати борошно і швидко замісити тісто. Половину тіста розкачати і викласти на лист. Зверху рівномірно викласти начинку і накрити другим шаром розкачаного тіста. Випікати приблизно 30 хвилин при 180-200 градусів. Після випікання пиріг змастити вершковим маслом і накрити рушником.
Із сайту "Кухарка.ру"