Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Гриби..., хто, що, і як робить з грибами
Ластівка
16 жовтня 2012 21:50
Повідомлення #1


Голова профкому
  • 51

Репутація: 916
Група: Модератор
Повідомлень: 1839
Реєстрація: 27.04.2010

ICQ:--

Бали: 2171
Прийшла пора грибів і бачу по дописам, що багатьох цікавить питання приготування, зберігання і споживання цього смачного делікатеса. Пропоную у цій темі ділитись своїм досвідом, задавати питання і практикуватись.
Почну першою з свого досвіду. Опеньки - чищу (найкраще збирати чистенькими, щоб потім менше роботи було), якщо лопухасті то заодно розрізаю(двоє-четверо), знову ж таки щоб вже при готуванні не різати, замочую трохи в підсоленій воді, промиваю зо два рази і ставлю варити. Починає закипати - шумовкою збираю сміття, що сплило. Прогавили момент, лисття впаде на дно. Не шкідливо, але гостям можна буде сказати, якщо попадеться, шо то такий сорт заграничного лаврового листка і якщо комусь тре то можете дістати. Говорити то з мудрим виразом обличчя.
Значить шуму ми зняли, варяться хвилин 10-15, зливаю воду і промиваю, заливаю свіжою водою і варю так само хвилин 10-15, промиваю і третій раз варю хвилин 10, відціжую і не промиваю(!!). Просто даю стекти воді. Тоді зберігається аромат вареного гриба і сам грибочок ніжний. А коли варити його три-п"ять годин то стає як гума дубова і холодець з нього не виходить, повірте на слово.
Ось так я варю опеньки, а потім солю. Як солити писала в своїй темі Ластівчині нотатки(хто не читав).



--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
16 жовтня 2012 22:02
Повідомлення #2


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6326
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14567
Цитата: Ластівка
холодець з нього не виходить, повірте на слово.

:laughing: а я все ж таки попробую, може вийде, нє? :laughing:

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
16 жовтня 2012 22:07
Повідомлення #3


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6326
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14567
ше розкажіть за рижики, бо якраз чищу зараз і не знаю, шо маю з ними поробити?

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Ластівка
16 жовтня 2012 22:10
Повідомлення #4


Голова профкому
  • 51

Репутація: 916
Група: Модератор
Повідомлень: 1839
Реєстрація: 27.04.2010

ICQ:--

Бали: 2171
Цитата: Натонька
ше розкажіть за рижики, бо якраз чищу зараз і не знаю, шо маю з ними поробити?

рижики у нас ніколи ніхто не збирає. знаю, що вони гірчать ніби? не скажу, просто не знаю

--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
16 жовтня 2012 22:13
Повідомлення #5


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6326
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14567
Ластівка,
а я таку мала надію))))) Дівки, хто знає? Бо не знаю чи чистити далі чи вимітувати геть?)))

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Маруна
16 жовтня 2012 22:45
Повідомлення #6


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Рижики засолені
Засолити гриби можна холодним і гарячим способом. Холодним можна засолювати рижики, грузді, сироїжки. Гриби чистимо й вимочуємо, щоб видалити гіркоту: грузді — приблизно добу, інші — 5-6 годин, воду слід часто міняти. Готуємо слоїки чи діжечки, на дно насипаємо сіль, вкладаємо підготовлені гриби рядами шапинками донизу, кожен шар пересипаючи сіллю з розрахунку 50 г на 1 кг грибів. Прокладаємо ряди часником, кропом, чорним перцем (горошок), лавровим листом. Але не переборщіть — все-таки гриби мають пахнути грибами, а не спеціями! Накриваємо дерев’яним кружком, кладемо гніт. Через 40-50 днів солоні гриби готові до вживання.
Гарячий спосіб відрізняється від холодного лише тим, що гриби попередньо піддають тепловій обробці. Отож гриби перебираємо і проварюємо 10 хв., потім промиваємо, а далі все, як у попередньому способі. Якщо через тиждень з’ясується, що розсіл не покриває гриби, збільшіть гніт. Таке соління буде готове через 25-30 днів.

А тепер з мого досвіду (за старими рецептами): я почистила, помила, вимочувала рижики не більше години і кинула на киплячу воду, проварила лише 3 хвилини. Остудила пересипала сіллю у трилітрові банки, переклавши порізаними кружечками цибулі, чіснику, лаврового листя, листя смородини, кропу і поставила у холодильник. Що більше приправ, тим вони пікантніші, також важливо не пересолити. Рижики були надзвичайні, з картоплею – діти «билися» щоб більшого рижика вхопити. А я собі час від часу для смаку тягнула по одному грибочку. Дуже швидко з’їлися.
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
16 жовтня 2012 22:52
Повідомлення #7


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6326
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14567
Маруна,
якщо я хочу їх просто посмажити, скільки мені їх варити перед тим? 10 хвилин тільки? Чи більше?

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Маруна
16 жовтня 2012 23:11
Повідомлення #8


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Наскільки я знаю. рижики не рекомендують одразу до споживання, хіба що виварювати їх у кількох водах, але тоді і смак пропадає, та й гірчать, а ось солені вони дуже смачні. Моя бабуся їх завжди тільки солила. А з солених можна робити що завгодно - у клярі, просто так смакувати, до салату давати. Братова минулого року солила і дала забагато солі, перестрахувалася, лише цибулею переклала, і варила їх довго перед тим - були несмачні.
Перейти на початок сторінки
Ластівка
17 жовтня 2012 00:57
Повідомлення #9


Голова профкому
  • 51

Репутація: 916
Група: Модератор
Повідомлень: 1839
Реєстрація: 27.04.2010

ICQ:--

Бали: 2171
я знаю, що вагітним жінкам КАТЕГОРИЧНО заборонено вживати гриби, і малим діткам до 5 років також

--------------------
Боже, дай мені душевний спокій, щоб прийняти те, що я змінити не можу
Дай мені сили, щоб змінити те, що я можу
і мудрість відрізнити одне від другого
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
17 жовтня 2012 08:21
Повідомлення #10


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6326
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14567
Ластівка,
в мене Діана має вже шість майже, але все одно каже, що маленьким діткам можна тільки печериці і більше ніяких грибів))) Хоча що я говорю за Діану. в мене і та що має 11 років не їсть грибів :smile:

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 19 вересня 2019 19:53

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Подорож потягом
  Пише ОЛЕСЯ (5 квітня 2018 01:10)
Пиріг з вишнями
  Пише Irinka (3 квітня 2018 22:20)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 35
Гостей: 19
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2018 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler\'s Top100