Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Домашні карамельки, смачні домашні карамельки з вершковим смаком
Канарейка
1 жовтня 2012 17:26
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Домашні карамельки




Інгредієнти:

Густі вершки - 1 склянка

Вершкове масло (нарізане кубиками) - 5 ст.л.

Морська сіль - щіпка і ще стільки ж для присипки зверху

Цукровий пісок - 1,5 склянки

Світлий кукурудзяний сироп - 1/4 склянки

Вода - 1/4 склянки


Приготування:

1. Готуємо форму (20 на 20 см.) накриваємо пергаментним папером і змащуємо маслом .
2. Підігріваємо вершки, масло і сіль, доводимо до кипіння, відставляємо. Ставимо на сильний вогонь каструльку, додаємо цукор, сироп і воду. Варимо, не перемішуючи поки суміш не стане золотистого кольору.
3. Зменшуємо вогонь, виливаємо у каструлю з сиропом вершкову суміш, постійно помішуючи, доводимо суміш до температури 120 градусів.
4. Виливаємо суміш на форму і даємо їй охолонути близько 2 годин. Через півгодини після заливки посипаємо карамель морською сіллю (за бажанням).
5. Виймаємо карамель з дека за допомогою пергаментного паперу. Дуже гострим теплим ножем розрізаємо карамель на 3-х сантиметрові цукерки.

І смакуємо. Дуже - дуже смачні вершкові карамельки, дещо нагадують іриски, і головне - вони тянуться, я такі просто обожнюю.


P.S. Замість кукурузного сиропу я додавала мед.
Рецепт з Cook it.
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
3 жовтня 2012 14:26
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
Цитата: Канарейка
Морська сіль - 1 ч.л. щіпка для присипки зверху


а точніше - ложка чи щипка?
і чашка - це скільки мл?
Перейти на початок сторінки
Канарейка
3 жовтня 2012 15:23
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 950
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1335
Реєстрація: 8.10.2010

ICQ:--

Бали: 2959
Цитата: Ірка-Шкірка
а точніше - ложка чи щипка?


і чашка - це скільки мл?



Ірусь, я брала добру щіпку, бо в мене сіль морська груба, та й на фото видно що не всюди вона попала. А якщо дрібніша, то можна чайну ложку набрати тої солі і скільки треба стільки й посипати.
чашка звичайна 250 мл.


Робила перший раз, вершків дала трохи більше, думала краще буде, а воно мені трохи рідке вийшло. Але все одно смачно вийшло. Я сама все з'їла. Буду знову робити.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 квітня 2024 19:04

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 38
Гостей: 22
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100