Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Річниці весілля
idianka
19 вересня 2012 21:34
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Натрапила в інтернеті розписані по роках назви річниць весілля. Прошу вибачення, якщо таке в нас вже є :smile:


Зелене весілля


День укладення шлюбу. Це ваш самий перший ювілей. Він і є днем самого весілля і точкою відліку нових річниць, яких, як ми сподіваємося, буде дуже багато. Зелене весілля святкується протягом першого року після укладення подружнього союзу кожен місяць до числа весілля. Зазвичай в якості подарунка дарують тільки квіти, особливо звертаючи увагу на те, скільки вони простоять. Символ цього ювілею - миртовє листя у весільному вінку, що наречена сплітає собі в день весілля.

Ситцеве весілля або марлеве весілля


Перша річниця сімейного життя. Самий складний рік позаду, молодята пізнали один одного ближче, подолали справжнісінькі сімейні труднощі, зіткнулися з буденністю сімейних відносин. Цього дня молоді обмінюються ситцевими хусточками або строкатими прикрасами, гостям ж прийнято дарувати вироби з ситцю, бавовни, шовку. Бажано, щоб усі подарунки підходили і були потрібні молодій сім'ї.

Паперове весілля


2 річниця весілля. Другий рік перевірка терпіння і терпимості в молодій сім'ї. Дуже часто до другої річниці в родині з'являється малюк, і дуже важливо бути добрішими один до одного, щоб будувати дружну і міцну сім'ю. Папір символ неміцності, тому тільки від чоловіка з дружиною залежить, чи зможуть вони зберегти нетривку рівновагу шлюбу. Гості дарують книги з порадами, рецептами, красиві картини, фотоальбоми на пам'ять.

Шкіряне весілля


3 річниця весілля. Сім'я начебто міцна, але зміни в ній все ще відбуваються, відносини продовжують змінюватися як шкіра. Намагайтеся дарувати на цей ювілей вироби з натуральної шкіри, які б служили молодим довго: сумки, портмоне, папки, ремені.

Воскове весілля


4 річниця весілля. На святковому столі обов'язковим атрибутом повинні бути мерехтливі вогники, а в подарунок гарні свічки. Як перевірка подружніх відносин у день річниці запалюється парна свічка, яка повинна стояти в кімнаті протягом усього дня. Скільки годин вона простоїть, не погаснув, стільки щасливих років проведуть чоловік з дружиною разом.

Дерев'яне весілля


5 річниця весілля. Дерево символізує міцність сімейних відносин, це вже не ситець, не папір і навіть не шкіра. Цього дня гості приносять подружжю дерев'яний посуд, ложки, скриньки, дрібні предмети меблів. Чоловік сам повинен зробити який-небудь дерев'яний виріб для дому, щоб довести, що він не розучився працювати руками. А дружина, у свою чергу, покриє цей виріб лаком на доказ своєї жіночої поступливості.

Чавунне весілля


6 річниця весілля Чергова криза в подружніх відносинах. Чавун, незважаючи на свою зовнішню міцність і вагу, дуже крихкий метал, який може тріснути від будь-якого удару. Відносини молодих, незважаючи на чималий термін, необхідно підтримувати як і вогонь сімейного вогнища. Гості можуть подарувати чавунні горщики, сковороди, а жінка обов'язково повинна спекти в чавунної посуді якусь сімейну фірмову страву, щоб довести свою спроможність як господині дому.

Цинкове весілля


6,5 років після одруження. Ці роковини нагадують, що і на шлюб, як і на оцинкований посуд, треба з часом наводити глянець. Кризи вже позаду, тому основним завданням родини стає облаштування будинку. Гості дарують молодим набори посуду, каструль, які-небудь корисні кухонні набори.

Мідне весілля


7 річниця весілля. Перша благородна і впевнена річниця. І хоч мідь і не настільки міцний метал, але все-таки благородний. Подружжя обмінюється мідними кільцями або монетами - символом дзвінкого щастя, родичі та друзі дарують мідний посуд та прикраси. Подаровані кільця носяться подружжям протягом усього ювілейного року.

Бляшане весілля


8 річниця весілля. Міцність сім'ї підвищується з роками, тому символом стає жесть - міцна, але гнучка структура. На цю річницю прийнято дарувати: вироби з жерсті, такі як підноси, листи, форми для випічки, а також кухонне начиння, побутові електроприлади. Все це додає поваги до господині дому.

Фаянсове весілля


9 річниця весілля. Ніхто вже не сперечається про міцність сім'ї. Вона міцна як ніколи. Тому на річницю даруються фаянсові чашки, які приваблюють своєю красою. Крім того, ці чашки - символ згуртованої і дружної сім'ї (можна подарувати сервізи), яка наповнює свою сімейну чашу достатком. Кращий подарунок подружжю у цей день - фаянсовий посуд, вироби з кришталю.

Рожеве весілля або Олов'яне весілля


Десятиріччя весілля. Цього дня чоловік дарує дружині букет, який нагадує їй її весільний букет. Крім того, обов'язкові подарунки з яскраво-червоних троянд, які говорять про любов, яка вже пройшла випробування за десять років сімейного життя і яка не боїться ні шипів, ані життєвих перешкод. Крім цього, в цей день прийнято дарувати сувеніри та вироби з олова, які стануть у пригоді подружжю на дачі.

Сталеве весілля


11 річниця весілля. Відлік нового десятиріччя сімейного життя показує, що відносини гартувалися, ставали міцнішими і міцнішими. Прийнято дарувати сувеніри із сталі, а так само різний електроінструмент.

Нікелеве весілля


12 річниця подружжя. У чомусь ця річниця нагадує цинкову весілля, і сенс святкування - в оновленні подружніх відносин в нагадуванні того, що необхідно підтримувати блиск сімейних відносин. Святкується вузьким родинним колом. В якості подарунків можна підносити ювелірні вироби.

Кружевне весілля або конвалієве весілля


13 річниця весілля. Життя йде своєю чергою і плете свої мережива. У цей день подружжю дарують мереживні серветки, скатертини, ажурні вироби, зв'язані з тонкої вовни. У цей ювілей можете подарувати один одному конвалії, такі світлі і ніжні, як ваша любов.

Агатове весілля


14 річниця весілля. З кожним роком відносини набувають нових барв, сімейне вогнище набуває все нових і нових фарб, як сам камінь агат, відомий своїми різноманітними формами. Подружжю прийнято дарувати вироби з агата або слонової кістки.

Скляне весілля або Кришталеве весілля


15 річниця весілля. Ці роковини - уособлення чистоти і ясності сімейних відносин, безхмарного щастя двох люблячих людей, яке настільки крихке, що може розбитися у будь-який момент. Це скоріше ювілей віри в себе і в сім'ю. У цей день підносять скляний або кришталевий посуд.

Бірюзове весілля


18 річниця весілля. Яскравість бірюзи символізує закінчення усіх складних і кризових ситуацій, що мучили сім'ю на другому десятку її існування. У ці роковини дарують прикраси з бірюзи.

Порцелянове весілля


20 років шлюбу. У новий сімейний ювілей святковий стіл сервірується новим фарфоровим посудом, який показує збільшений (у порівнянні з фаянсовим весіллям) достаток сім'ї .. Дарують цього дня також фарфор.

Срібне весілля


25-річний ювілей весілля. Чверть століття прожите разом - це вже немало! Срібло як благородний метал є символом прекрасного і міцного сімейного союзу. Срібне весілля прийнято відзначати разом з усіма родичами і друзями. Подружжя обмінюється сріблення колечками і згодом носять їх разом з обручками протягом усього ювілейного року. Гості ж несуть у дар срібний посуд і столові прибори.

Перлове весілля


30 річниця весілля. Перли є символом бездоганних сімейних відносин, оскільки перли ніколи не тьмяніють. А 30 років як 30 перлин, нанизані на нитку часу. Цього дня чоловік підносить дружині намисто з перлів. Цей подарунок - свого роду нагадування про ті сльози, що були пролиті дружиною під час сімейних негараздів, чоловік ніби перепрошує за свої невдалі слова і вчинки.

Бурштинове весілля


34 річниця весілля. Бурштин - магічний камінь, він повинен пролежати декілька сторіч, щоб стати таким, яким він є. Так і сім'я до цього ювілею стає зразком. Практично ідеальною. Подарунками до ювілею можуть стати прикраси з бурштину.

Полотняне весілля або Льняне весілля або Коралове весілля


35 років спільного життя. Символом цієї річниці є полотняна скатертина, втілюючи собою світ, благополуччя і домашній затишок. Ці роковини - прославлення господині дому, якій вдавалося всі ці роки зберігати тепло домашнього вогнища. У подарунок підносять полотняні скатертини, серветки, покривала, рушник і простирадла. А також, оскільки річниця має й іншу назву, дарують вироби з коралів.

Алюмінієве весілля


37 річниця весілля. Ця половинчаста річниця свідчить про міцне подружнє щастя і про те, що така міцна сім'я готова святкувати свята завжди і у великій і дружній компанії. Прийнято дарувати побутові вироби з алюмінію та інших металів, а також сувеніри.

Рубінове весілля


40 річниця весілля. Рубін - це символ полум'яної любові. Він покликаний нагадати подружжю про ті почуття, що вони відчували, коли вирішили стати однією сім'єю. Крім того, цей ювілей говорить про те, що близькість подружжя стала кровної, оскільки колір рубіна так схожий на кров. У цей день прекрасним подарунком для дружини стане перстень із рубіном від люблячого чоловіка.

Сапфірове весілля


45 річниця весілля. Символом цієї річниці є камінь вірності - сапфір. Вважається, що цей камінь не лише рятує від важких дум, а й освіжає почуття, додає сили для боротьби з негараздами і хворобами. У цей день подружжю дарують ювелірні вироби з сапфіру. Крім цього, цей ювілей відзначається разом з друзями, які були разом з подружжям всі ці роки.

Лавандове весілля


46 річниця весілля. Лаванда - гірське рослина, яка здатна протистояти навіть самим складним природним катаклізмам. Зазвичай дарують букетик лаванди, чий ніжний і сильний запах буде зберігатися дуже-дуже довго.

Кашемірове весілля, або Вовняне весілля


47 років спільного життя. Подаруйте подружжю одяг з вовни або кашеміру, затишну, теплу і надійну, як їх любов.

Аметистове весілля


48 років шлюбу. Чоловік дарує дружині прикрасу з аметиста на знак подружньої вірності. Цей камінь символізує чесність і ясність намірів, які за 48 років спільного життя повинні були остаточно визначитися.

Кедрове весілля


49 років спільного життя. Це дерево таке міцне, надійне і тепле, як ваші відносини. Прийнято дарувати віяла з дерева, а так само різні різьблені скриньки.

Золоте весілля


П'ятдесятиліття весілля. Дожити до цього ювілею випадає обраним, а тому ця річниця святкується урочисто й пишно. Запрошують рідних і близьких, обов'язково дітей, онуків, правнуків, друзів і товаришів по службі. Головним подарунком на золоте весілля стають нові обручки замість тих, що були подаровано 50 років тому. Адже золото могло істереться з роками, тому старі кільця передаються як сімейна цінність неодруженим онукам та правнукам. У день 50-річчя весілля можна влаштувати повторний обряд одруження.

Смарагдове весілля


55 років шлюбу. Яскравість почуттів та не втратиться з роками! Яскраво-зелений камінь смарагд має підтвердити те, що подружжя досі відчувають один до одного яскраві емоції. На цю річницю прийнято дарувати дружинам прикраси з смарагдом.

Діамантове весілля або Алмазне весілля


Шістдесятирічний ювілей весілля. Діамант - символ цієї річниці, це самий твердий з дорогоцінних каменів. Він символізує міцність шлюбного союзу. У цей день діти та онуки дарують дружинам прикраси з діамантами.

Залізна весілля


65 років шлюбу. Ця річниця - досить рідкісна подія, яка свідчить про міцність сімейних уз, що за такий час стали твердими, як залізо. Зазвичай у цей день даруються ажурні залізні підставки або сувеніри з заліза.

Кам'яне весілля


67 років спільного життя. Камінь живе дуже довго, але і він схильний до руйнування. Але любов, яка прожила стільки років, не зможе зруйнувати ніщо.

Благодатне весілля або Вдячне весілля


70 років шлюбу. У цей день збирається разом вся родина: з дітьми, онуками та правнуками. Озираючись назад, чоловік і жінка розуміють, що така вірна і довга любов послана небом. І це є благодать і справжнє щастя.

Коронне весілля або Друге діамантове весілля


75 років шлюбу. Ці роковини вінчає довголітнє і щасливе життя двох люблячих. Святкується широким колом родичів, дітей і онуків.

Дубове весілля


80 років шлюбу. Ваше сімейне життя так само міцне, як дубові гілки і так само довго живе, як живе дубове дерево. У цей день подружжю дарують дубові чотки.

Червоне весілля


100-річчя Ваших відносин. Звичайно, ця річниця зустрічається нечасто. Вашу сім'ю славлять усім світом! Назва сторічного ювілею не так давно запропонували подружжя-довгожителі Агаєвих з Азербайджану: 126-річний Ніфтулла і його 116-річна дружина Балабеім. Вони прожили разом ціле століття.

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
tay
19 вересня 2012 22:25
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 515
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 658
Реєстрація: 27.10.2011

ICQ:--

Бали: 1927
Діанка, дякую за цікаву інформацію!!! Не думала, що є така річниця:
Цитата: idianka
Цинкове весілля-6,5 років після одруження.

У нашій сім'ї вона припадає на 3 грудня ц.р. Отже буде святкування!!!! :wink:

--------------------
Чудеса трапляються! Треба лише їх запросити траплятися до себе!
Перейти на початок сторінки
зірка
19 вересня 2012 22:57
Повідомлення #3


Молода господинька
  • 34

Репутація: 31
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 131
Реєстрація: 3.02.2011

ICQ:--

Бали: 692
Індіанко! Хочу тобі подякувати за дуже цікаву річ.А заодно і похвалюсь що в мене завтра(20.09)кришталеве весілля.
Перейти на початок сторінки
idianka
20 вересня 2012 06:45
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
зірка,
ну, тоді вітаю :cd: У мене також 20 вересня кришталеве весілля :smile:

(та не іНдіанка я, а просто українка - аЙдіанка)

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
Pito4ka
20 вересня 2012 10:18
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1284
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1583
Реєстрація: 25.08.2011

ICQ:--

Бали: 3426
АйДіаночко, завдала ти мені клопоту - сиджу тепер та розмишляю, де б у листопаді конвалії надибати)))))) Маю тепер мороку))))) :crying: :lol:
Але дуже цікаво почитати!!!! Багато знайшла нового!!! :winked:

--------------------
Тварин, яких мало, занесли в Червону книгу, а яких багато - в "Книгу о вкусной и здоровой пище". (Фаіна Раневская)
Перейти на початок сторінки
idianka
20 вересня 2012 10:22
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1354
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2171
Реєстрація: 31.01.2010

ICQ:--

Бали: 5259
Цитата: Pito4ka
де б у листопаді конвалії надибати))))))

ну, хіба мастичні на тортику )))) :laughing:

--------------------
Хто не надто високої думки про себе,той кращий,ніж він думає.


В гості до Діанки
В гості до Діанки-2
Шиття ;)
Перейти на початок сторінки
natalsya
20 вересня 2012 15:01
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
idianka,
Дуже цікава темка!Моє весілля було 9 лютого і тепер воно пройщло етап порцелянового і переходить на етап срібного.Так що чекаємо сріблого весілля.Як все буде добре будемо шумно святкувати.
Перейти на початок сторінки
Марія БМВ
20 вересня 2012 21:25
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 387
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 582
Реєстрація: 9.11.2010

ICQ:--

Бали: 894
А я сьогодні(20 вересня і в четвер) п"ять років тому розписувалась і в суботу буде п"ята річниця з дня весілля,то буде дерев"яне.Правда погода була тоді чудова, :winked: хоча тиждень до весілля лив дощ.Треба чоловіка попередити,щоб щось дерев"яне змайстрував,хоча не впевнена,що до суботи встигне,завтра ж свято. :laughing:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 квітня 2024 16:42

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 17
Гостей: 14
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100