Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Десерти без випічки (Тірамісу), Тірамісу від Нінок
нінок
26 червня 2012 20:07
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 900
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 923
Реєстрація: 26.12.2011

ICQ:--

Бали: 2892
Тірамісу від Нінок
Рецепт на 12 одинарних порцій(пів пачки великоі печенька Савоярді, то 24 шт.)

маленька банка марскапоне 250 гр
3/4 стакана цукру
2 яйця
стакан запареноі міцноі кави
4-5 столових ложок лікеру (забула назву спеціального по італ.рецепту) - брала віскі, бейліз, крем- віскі ,амаретто і навіть звичайний укр.коньяк , все підходить :smile:
Попередньо зварити міцну каву 1стакан або 3\4 стак., ролі особливо не відіграє, остудити , процідити і добавити алкоголь. (може бути і розчинна кава, хто як любить).
2 яйця розділити , жовтки розтерти з цукром 1/2 стакана(цукру буває менше йде ) до "стоячоі "маси , а білки збити з залишком цукру до крутих піків.
До марскапаоне додати півпорціі жовтків, збити міксером до розчинення цукру і подивитись на консинстенцію. Зазвичай вистарчає і легенько добавляємо половину збитих (чи 3/4, треба дивитись) білки лопаточкою(чи ложкою) , не всі одразу .Вимішуємо знизу вверх, щоб не порушити "пухнастість" білків - коли маса буде пухнаста і така, як збиті вершки, то готово.(якщо поставити ложку, то вона не впаде ).

Тепер печенька ділимо надвоє , тобто на 2 поверхи десерту. Макаємо швиденько печенько з двух сторін в каві і кладемо на піднос( тарілку) , в мене 12 печеньок слой, деколи і 10 можу дати. Потім накриваємо половиною крему і ще раз так само слой печеньок зверху , обмакуючи у каві. Поверх викладаємо другу половину крему , рівняємо ножем. Ставимо в холодильник мінімум на 6 год., десь читала що то мінім. час для того, щоб все гарно пропиталось. Перед подачею десерт посипаємо какао і розрізаємо порціонно. Фотка в мене на 20 порцій , бо іншоі немаю- то робила до торта впридачу клієнці в ресторан.
Дома добре в креманках , а ось цей варіант порціонний я роблю , як в гості йду, або коли своі просять на більше порцій(від 10 і далі).

Примітки .
Рецепт взятий знету років 2 тому, сайт не памятаю. Я колись в італійському ресторані закордоном іла класичне Тірамісу (хоч його є видів певно 40), то коли мені вперше на Украіні вдалось дістати Марскапоне по нормальній ціні- то я зробила по цьому рецепту і УРА_УРА смак той самий !
По рецептурі 2 яйця, але коли давати повністю- то потече, якщо яйця великі по оде(тобто 1 жовток і 1 білок), як маленькі то 1,5 .
Пишу 2 яйця, бо 1 навіть толком і не втреш і не зібєш.
Кількість цукру -то солодкий смак вміру, хто любить більш нейтральний- то півстакана дати.
При можливості має бути марскапоне , немає- то домашні сливки, правда з ними зовсім нетой смак , чесно. :recourse:
Печенька ложити рівно , щоб при розрізанні порцій виходило одинаково.Розрізати сухим ножем(час від часу миючи чи витираючи) зверху вниз, витягуючи низом ніж.ЦЕ ВАЖЛИВО, бо структура дуже легка і пухнаста, ніж моментально потягне все доверху і буде вже"не так гарненько". :smile:
Бажаю смачного, потім ще допишу пару заміток- як з цього рецепту можна робити і сирник +ананас іт.д.( багато разів мене по швидкості зробіння десертик виручав). :smile:
Ягідне тірамісу . Все так само , не даю какао зверху. Ягоди довільні, можна фрукти , все смачно і пасує. Робила без білка, на 1,5 жовтку (збивала з марскапоне до пухнастоі маси) , бо на жару або в гості трошки плотніше треба. Різниці значноі не замітила- можна і без білка.
Перейти на початок сторінки
musya
26 червня 2012 23:52
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1147
Група: Кондитер
Повідомлень: 416
Реєстрація: 5.09.2011

ICQ:--

Бали: 2830
нінок,
Ти ,молодчинка ,що виставила,тірамісу обожнює моя доця!!!!!!!!! :winked:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 квітня 2024 14:53

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 28
Гостей: 21
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100