Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Торт "П`яна вишня" з маком. (з маминого записника)
Klybnichka
1 червня 2012 15:50
Повідомлення #1


Молода господинька
  • 34

Репутація: 474
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 273
Реєстрація: 20.04.2011

ICQ:--

Бали: 1481
Тісто:
7 яєць
1 скл. цукру
1 скл борошна
2-3 ст. л. какао
1 ч.л. соди погасити оцтом
Білки збити з цукром. Додати розбиті жовтки. Потім додати просіяне борошно, какао і соду - легко вимішати.
Масу вилити у змащену жиром тортівницю і спекти корж ( я застеляю ще пергаментний папір).
Коли охолоне, вийняти з форми і гострим ножем зрізати верхню частину коржа. Акуратно вищипати усю м`якушку, залишити тільки низ і боки.
Крем:
1 банка згущого молока ( я беру білоруську або з хлопчиком і варю 1,5 години).
400 г масла (можна і 300 дати)
Масло збивати міксером і по ложці додавати зварену і охолоджену згущонку.
Начинка:
1 літрова банка вишень у власному соці
250 г горілки
Сироп з вишень злити і вишні залити горілкою на ніч.
1 скл. маку запарити і розтерти ( в оригіналі без маку, але останні рази роблю з маком - виходить суперсмачно).
1/4 частину крему залишити.
Решту крему вимішати з м`якушкою, вишнями і маком.
Корж трошки пропитати злитою з вишень горілкою з сиропом. Масу викласти у корж. Поверх шар крему, що ми залишили. І накрити зрізаною раніше верхньою частиною коржа. Полити шоколадною помадкою.
Помадка:
100 г масла,
2-3 ст.л. молока
2-3 ст.л. цукру
2-3 ст.л. какао.
То тільки писати довго і багато, а робиться все швидко. І з маком - дуже смачно, хоч і не звично. Багато разів пекла цей торт.
Фотки нема. Буду пекти - то зроблю і Вам покажу... Смачного!
Не знаю, чи є такий рецепт на форумі. Написала - на прохання коліжанок-дрімфудчанок. :belay:
Перейти на початок сторінки
Іриска
Краще знати найкраще, ніж знати багато
7 червня 2012 13:11
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1003
Група: Кондитер
Повідомлень: 821
Реєстрація: 31.08.2011

ICQ:--

Бали: 2083
Klybnichka,
вже декілька разів пекла коричневий корж за твоїм рецептом. Дуже смачний, пухкий, гарно виростає. Дякую!!! :a0a:
Перейти на початок сторінки
Lutik
7 червня 2012 13:39
Повідомлення #3


Молода господинька
  • 34

Репутація: 5
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 35
Реєстрація: 5.03.2012

ICQ:--

Бали: 124
Побачила цей рецепт тортика, і не могла втриматись, щоб не вставити своїх "п"ять копійок".Схожий тортик печу вже надцять років...Він дуже швидкий в приготуванні, смачнючий і завжди получається...Корж печу по такому самому рецепту, а от начинка трішки відрізняється:вибраний м"якуш я змішую з 400 або 300 г масла кімнатної температури (не збиваю), додаю пів банки сирої згущонки і консервовані вишні (0,5 л або 1л-скільки маю).Це все вимішую рукою і начиняю тортик...Зверху закриваю "кришечкою" і поливаю помадкою..І коржі не пропитую...Вони пропитуються від начинки...Цей рецепт мені колись дала подруга, і я дуже часто його печу саме так...А на рахунок маку треба спробувати...це повинно бути ще смачніше...дякую за ідею!
Перейти на початок сторінки
лесик-лисик
7 червня 2012 14:49
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 695
Група: Кондитер
Повідомлень: 1089
Реєстрація: 3.11.2011

ICQ:--

Бали: 3166
Цитата: Klybnichka
і спекти корж

а при якій температурі печете і якого діаметру дечко???????????
Перейти на початок сторінки
Klybnichka
7 червня 2012 18:59
Повідомлення #5


Молода господинька
  • 34

Репутація: 474
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 273
Реєстрація: 20.04.2011

ICQ:--

Бали: 1481
Цитата: Іриска
вже декілька разів пекла коричневий корж за твоїм рецептом. Дуже смачний, пухкий, гарно виростає. Дякую!!!

Іринко! Рада, що сподобався рецептик. Користуйтесь на здоров`я! :cd:
Lutik,
Коржі дійсно можна і не пропитувати. То я сама так попробувала - трішки збризнула сиропом коробку від коржа. І вийшло - супер!
З маком дуже смачно - спробуйте! :1f7:
лесик-лисик,
Я завжди беру форму діаметром 26 і пропікається гарно і виростає добре - так, що торт не низький. А от на рахунок температури нічого не можу сказати - в мене газова духовка без градусника. Спочатку добре нагріваю духовку, потім регулюю газ, щоб був середній. Печу приблизно 50 хвилин. Але то треба дивитися і пробувати тісто зубочисткою. Думаю, треба пекти при тій самій температурі, що всі торти. :bully:
Перейти на початок сторінки
Tatiana
7 червня 2012 19:08
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 557
Група: Кондитер
Повідомлень: 963
Реєстрація: 9.07.2011

ICQ:--

Бали: 2747
Klybnichka, тортик смачний! :winked: Вишні дуже освіжають смак. Теж багато років печу "П"яну вишню", але рецепт трохи відрізняється: корж - білий і крем трохи інший. Як спечу, теж виставлю. Дякую за рецепт :a0a:
Перейти на початок сторінки
Іриска
Краще знати найкраще, ніж знати багато
7 червня 2012 19:40
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1003
Група: Кондитер
Повідомлень: 821
Реєстрація: 31.08.2011

ICQ:--

Бали: 2083
Цитата: лесик-лисик
а при якій температурі печете

я печу в електродуховці при теипературі 160 градусів 30 хвилин
Перейти на початок сторінки
Тереза
9 вересня 2012 17:54
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 465
Група: Кондитер
Повідомлень: 841
Реєстрація: 18.03.2012

ICQ:--

Бали: 1621
Klybnichka,
Дякую за чудовий рецепт,пекла собі на Наталії,всім дуже сподобався!!!
Перейти на початок сторінки
tay
28 березня 2013 20:58
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 515
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 658
Реєстрація: 27.10.2011

ICQ:--

Бали: 1927
Оксанко, дякую за рецептик. Дуже смачно)


--------------------
Чудеса трапляються! Треба лише їх запросити траплятися до себе!
Перейти на початок сторінки
Іванка
10 березня 2014 18:34
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: 419
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 713
Реєстрація: 16.05.2009

ICQ:--

Бали: 112
Смачний торт :winked: :love: Правда маку не давала,а корж дуже добрий!
Перейти на початок сторінки
 
« · Торти · »
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 березня 2024 03:45

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 22
Гостей: 14
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100