Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Польський маківник
Ірця
19 лютого 2012 21:51
Повідомлення #1


Молода господинька
  • 34

Репутація: 180
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 151
Реєстрація: 12.12.2009

ICQ:--

Бали: 963
Польський маківник



Тісто:
23 г свіжих дріжджів
6 жовтків (білки вимішати з маком)
80 г цукру-пудри
380 г муки
190 мл теплого молока
110 г масла, розтопленого і остудженого.
Виконання:
Дріжджі розвести в ¼ склянки теплого молока, 1 чайна ложка цукру і 2 столові ложки муки. Накрити і лишити в теплому місці на 15 хвилин.
Жовтки втерти з цукром на пишну піну. Вимішати з просіяною мукою, дріжджами, рештою теплого молока і розтопленим маслом. Вимішати еластичне тісто приблизно 10 хвилин, поки не почне відставати від руки. Накрити і лишити на 1 годину в теплому місці.
Тісто шо виросло викласти на посипану мукою стільницю і вимішувати 2-3 хвилини. Потім тісто розкачати на посипаному мукою папері до випічки, на розмір бляшки. Накласти макову масу і завернути в рулет. Закріпити. Відставити готовий рулет і прикрити харчовою плівкою на 30 хвилин, шоб виріс.
Духовку нагріти до 180 градусів. Поставити рулет і пекти 45 хвилин. Якшо буде пригорати – прикрити фольгою.

P.S. Рецепт цього чудового маківника знайшла в польському блозі Majanowe pieczenie
Макову масу брала готову,теж польську,але не сподобалась. Краще самому макову масу приготувати. Тісто дуже смачне і пухке. Спробуйте.
Перейти на початок сторінки
Кіра
18 травня 2012 08:09
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 254
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 855
Реєстрація: 13.04.2010

ICQ:--

Бали: 2452
Дуже люблю мак...Обовязково спечу по вашому рецепту..ДЯКУЮ!!!
Перейти на початок сторінки
Tatiana
18 травня 2012 19:48
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 557
Група: Кондитер
Повідомлень: 963
Реєстрація: 9.07.2011

ICQ:--

Бали: 2747
Цитата: Ірця
Макову масу брала готову,теж польську,але не сподобалась. Краще самому макову масу приготувати.

Теж брала готову макову масу, то не сподобалася, була з якимось кислуватим присмаком. Я мак перетираю, складаю у пакети з молока і заморожую. Так дуже зручно.
Маківник дуже гарний на розрізі, :winked: багато маку. На вихідні спечу, давненько нічого не пекла з дріжджового тіста. :m0554:
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 29 березня 2024 16:43

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 26
Гостей: 21
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100