Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Молочно-гірчичний хліб
lingrod
2 жовтня 2010 15:28
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Молочно-гірчичний хліб




Не так давно, декілька років тому, коли я тільки освоювала хлібопічку і шукала всякі рецепти хліба - попався мені журнал mariana-aga, в якому до кожного рецепта були написані відчуття автора. Так от, до рецепта хліба з гірчичною олією було написано, (приблизно так) що хліб неймовірно пахне. Як це -неймовірно?
От спробуйте самі - якщо є можливість, дійсно, запах відрізняється. Хоча , і на соняшниковій олії свіжоспечений хліб має такий запах, що голову зносить. А от на гірчичній він зовсім іншого порядку.

Отже -рецепт.
Я пишу свої пропорції.

3 стакани теплого молока
15-20 грамів дріжджів
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка солі (в мене мілка сіль Екстра, якщо берете кам"яну сіль, то можна дати 2 чайні ложки)
5 столових ложок олії гірчичної
1-2 столові ложки зерен гірчиці
6 стаканів білого борошна.
Весь хліб я роблю за технологією п"ятихвилинного, тобто розчиняю спочатку дріжджі, а потім змішую все разом, і через 2 години ставлю в холодильник. А потім, коли треба-вибираю з холода і печу.
З цієї порції вийшло два добрих хліба.
Ось дивіться - пару фото для наглядності:
Розстояний і надрізаний хліб




Спечений хліб





Перейти на початок сторінки
lana
2 жовтня 2010 18:39
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
lingrod,
Для мене уміння спекти хліб- це ознака вищого пілотажу!!!
Перейти на початок сторінки
Славочка
2 жовтня 2010 21:38
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2456
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
lingrod,
Які ж красені. Дійсно, журнал Людмили--настільний посібник для усіх хлібопекарів! А цього хліба я не примітила. От за твоєю рекомендацією і спечу!
Дякую!
Перейти на початок сторінки
мари4ка
2 жовтня 2010 21:57
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
lingrod,хлібчики,як намальовані love love love
У мене теж нема слів щоб оцінити вашу майстерність belay
Перейти на початок сторінки
Olenochka
24 жовтня 2010 05:32
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 278
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1196
Реєстрація: 16.10.2009

ICQ:--

Бали: 771
Цитата: lingrod
15-20 грамів дріжджів

чи можна використовувати сухі?
Цитата: lingrod
ставлю в холодильник
а навіщо в холодильник? feel
Перейти на початок сторінки
lingrod
24 жовтня 2010 14:15
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Olenochka,
Цитата: Olenochka
Цитата: lingrod15-20 грамів дріжджівчи можна використовувати сухі?Цитата: lingrodставлю в холодильник а навіщо в холодильник?

Можна і сухі, тільки відповідну кількість.
А в холодильник ставлю для дозрівання і зберігання тіста.
Наприклад, мені завтра ввечері потрібно буде спекти хліб, але я не буду мати час вичікувати, поки тісто заміситься, виросте і таке інше. Я сьогодні підготую тісто, як я описувала, поставлю в холодильник, а завтра після роботи лише вийму його, сформую і поставлю , щоби прийняло кімнатну температуру (40-60 хвилин знаходиться в формі ), нагрію духовку і печу. smile
Перейти на початок сторінки
Яруська
24 жовтня 2010 14:57
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1148
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1174
Цитата: lingrod
Наприклад, мені завтра ввечері потрібно буде спекти хліб, але я не буду мати час вичікувати, поки тісто заміситься, виросте і таке інше.

lingrod! Дійсно, дуже зручний рецепт хліба! winked А от запитання - що то за гірчична олія?? fellow
Перейти на початок сторінки
lingrod
24 жовтня 2010 15:22
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Яруська,
Цитата: Яруська
що то за гірчична олія??

На жаль в Україні гірчична олія є малопоширеною, хоча в нас існують всі передумови для її вирощування, тому ми так мало про неї і знаємо.

Гірчична олія – пікантна, зовісім не гірка, підкреслює смак овочів. Риба і м’ясо, обсмажені в цій олії, стають особливо смачними. Має антисептичні та бактерицидні властивості, за це деякі дієтологи називають її готовими ліками. - звідси sslova.cv.ua/?p=9s2654

В Франції, Турції і деяких інших країнах гірчичну олію вважають найкращою для салатів, соусів, страв із квасолі, бобів, горошку, м’яса. звідси www.eko.ua/127.65.0.0.1.0.phtml

А натрапила я на неї випадково під час нашої знаменитої подорожі до Львову в магазин Домашня пекарня фото
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 квітня 2024 16:31

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 34
Гостей: 27
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100