Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Молочно-гірчичний хліб
lingrod
2 жовтня 2010 15:28
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Молочно-гірчичний хліб




Не так давно, декілька років тому, коли я тільки освоювала хлібопічку і шукала всякі рецепти хліба - попався мені журнал mariana-aga, в якому до кожного рецепта були написані відчуття автора. Так от, до рецепта хліба з гірчичною олією було написано, (приблизно так) що хліб неймовірно пахне. Як це -неймовірно?
От спробуйте самі - якщо є можливість, дійсно, запах відрізняється. Хоча , і на соняшниковій олії свіжоспечений хліб має такий запах, що голову зносить. А от на гірчичній він зовсім іншого порядку.

Отже -рецепт.
Я пишу свої пропорції.

3 стакани теплого молока
15-20 грамів дріжджів
2 столові ложки цукру
1 чайна ложка солі (в мене мілка сіль Екстра, якщо берете кам"яну сіль, то можна дати 2 чайні ложки)
5 столових ложок олії гірчичної
1-2 столові ложки зерен гірчиці
6 стаканів білого борошна.
Весь хліб я роблю за технологією п"ятихвилинного, тобто розчиняю спочатку дріжджі, а потім змішую все разом, і через 2 години ставлю в холодильник. А потім, коли треба-вибираю з холода і печу.
З цієї порції вийшло два добрих хліба.
Ось дивіться - пару фото для наглядності:
Розстояний і надрізаний хліб




Спечений хліб





Перейти на початок сторінки
lana
2 жовтня 2010 18:39
Повідомлення #2


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
lingrod,
Для мене уміння спекти хліб- це ознака вищого пілотажу!!!
Перейти на початок сторінки
Славочка
2 жовтня 2010 21:38
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2459
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
lingrod,
Які ж красені. Дійсно, журнал Людмили--настільний посібник для усіх хлібопекарів! А цього хліба я не примітила. От за твоєю рекомендацією і спечу!
Дякую!
Перейти на початок сторінки
мари4ка
2 жовтня 2010 21:57
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1922
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1385
Реєстрація: 21.05.2010

ICQ:--

Бали: 5669
lingrod,хлібчики,як намальовані love love love
У мене теж нема слів щоб оцінити вашу майстерність belay
Перейти на початок сторінки
Olenochka
24 жовтня 2010 05:32
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 278
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1196
Реєстрація: 16.10.2009

ICQ:--

Бали: 771
Цитата: lingrod
15-20 грамів дріжджів

чи можна використовувати сухі?
Цитата: lingrod
ставлю в холодильник
а навіщо в холодильник? feel
Перейти на початок сторінки
lingrod
24 жовтня 2010 14:15
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Olenochka,
Цитата: Olenochka
Цитата: lingrod15-20 грамів дріжджівчи можна використовувати сухі?Цитата: lingrodставлю в холодильник а навіщо в холодильник?

Можна і сухі, тільки відповідну кількість.
А в холодильник ставлю для дозрівання і зберігання тіста.
Наприклад, мені завтра ввечері потрібно буде спекти хліб, але я не буду мати час вичікувати, поки тісто заміситься, виросте і таке інше. Я сьогодні підготую тісто, як я описувала, поставлю в холодильник, а завтра після роботи лише вийму його, сформую і поставлю , щоби прийняло кімнатну температуру (40-60 хвилин знаходиться в формі ), нагрію духовку і печу. smile
Перейти на початок сторінки
Яруська
24 жовтня 2010 14:57
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 449
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1147
Реєстрація: 29.11.2009

ICQ:--

Бали: 1173
Цитата: lingrod
Наприклад, мені завтра ввечері потрібно буде спекти хліб, але я не буду мати час вичікувати, поки тісто заміситься, виросте і таке інше.

lingrod! Дійсно, дуже зручний рецепт хліба! winked А от запитання - що то за гірчична олія?? fellow
Перейти на початок сторінки
lingrod
24 жовтня 2010 15:22
Повідомлення #8


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Яруська,
Цитата: Яруська
що то за гірчична олія??

На жаль в Україні гірчична олія є малопоширеною, хоча в нас існують всі передумови для її вирощування, тому ми так мало про неї і знаємо.

Гірчична олія – пікантна, зовісім не гірка, підкреслює смак овочів. Риба і м’ясо, обсмажені в цій олії, стають особливо смачними. Має антисептичні та бактерицидні властивості, за це деякі дієтологи називають її готовими ліками. - звідси sslova.cv.ua/?p=9s2654

В Франції, Турції і деяких інших країнах гірчичну олію вважають найкращою для салатів, соусів, страв із квасолі, бобів, горошку, м’яса. звідси www.eko.ua/127.65.0.0.1.0.phtml

А натрапила я на неї випадково під час нашої знаменитої подорожі до Львову в магазин Домашня пекарня фото
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 13 грудня 2017 14:51

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вибір обігрівача приміщення
  Пише frosya5115 (5 грудня 2017 02:30)
Пиріг із сиром
  Пише Irinka (1 грудня 2017 10:55)
Пряники. Відео.
  Пише ОЛЕСЯ (28 листопада 2017 06:14)
Ідея оформлення закусок
  Пише ОЛЕСЯ (27 листопада 2017 02:21)
Ідея оформлення пряників
  Пише Канарейка (15 листопада 2017 18:37)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише oksenya75 (29 жовтня 2017 18:01)
Як додати фото?
  Пише ОЛЕСЯ (28 жовтня 2017 15:22)
Цікаві місця у Києві
  Пише ОЛЕСЯ (14 жовтня 2017 05:32)
Привітання вчителям
  Пише ОЛЕСЯ (6 жовтня 2017 19:24)
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ (24 вересня 2017 22:36)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 83
Гостей: 63
Користувачі: наталя
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100