Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Доглядаємо за шкірою обличчя
Larisa
21 серпня 2009 22:34
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
Загальні правила очищення шкіри обличчя

Очищення є першим етапом по догляду за шкірою обличчя. Очищати обличчя необхідно вранці і увечері, але все таки основним є вечірнє очищення.Пил, що скупчується в порах і інші забруднення заважають природному виділенню шкірного сала, що затрудняє дихання шкіри і вбирання нею вітамінів і поживних речовин.Регулярне вечірнє очищення забезпечить вам відчуття чистоти, а вранці вам вистачить лише злегка освіжити шкіру. Вранці досить вмиватися прохолодною кип'яченою водою. Не варто умиватися водопровідною водою з милом, після такого умивання часто залишається відчуття стянутості. Шкіра може почати злущуватися, покритися червоними плямами, стати сухішою. Це відбувається тому, що мило знищує природне жирове мастило, яке відновиться лише через декілька годин.
Для пом'якшення води ви можете використовувати звичайну соду. Додайте на стакан води чайну ложку питної соди, доведіть до кипіння і охолодіть. Потім для умивання розведіть чверть стакана води з содою в півтора літрах води.
Як ви вже знаєте, основне чищення обличчя проводять увечері. Існує безліч способів очищення шкіри за допомогою продуктів, які є в будь-якому будинку. Один з них - очищення кислим молоком. Особливо вона рекомендується для весняно-літнього періоду, коли з'являються веснянки і збільшується пігментація.Замість кислого молока можна застосовувати кефір, свіжу сметану. Лише зверніть увагу, аби продукти не були перекисленими, особливо в разі сухої шкіри, оскільки це може привести до почервоніння.


--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Larisa
21 серпня 2009 22:40
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
Для жирної шкіри підвищений вміст молочної кислоти навіть корисно. Отже, сухим ватним тампоном береться невелика кількість молока або кефіру протирається шкіра обличчя, потім те ж саме робимо іншим тампоном, який змочується вже сильніше.Ще один спосіб очищення для шкіри будь-якого типу - cпосіб "киселевого умивання", при якому обличчя миється завареним киселем. Для цього необхідно узяти 1 чайну ложку будь-якого крохмалю: картопляного, кукурудзяного або рисового. Крохмаль заварюється 1 літром окропу, теплу киселеву масу наносять на обличчя, а потім змивають водою.
Універсальним способом очищення для будь-якої шкіри служить також очищення яєчним жовтком. Її рецепт наступний: у невелику баночку поміщається один жовток, потім додаються 1 чайна ложка рослинної олії і 2 чайних ложки фруктового або овочевого соку. Все ретельно перемішується до утворення однорідної маси. Частину суміші залишаємо для очищення шкіри, а останню ставимо в прохолодне місце. Ця порція розрахована на 2-3 рази. Потім на злегка змочений водою ватяний тампон береться небагато суміші, і вона наноситься на обличчя і шию. Цю процедуру повторюють 2- 3 рази, збільшуючи кількість жовткової суміші на тампоні. Масу залишають на обличчі на 5 хвилин, а потім змивають водою кімнатної температури. Після корисно нанести живильний крем.

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Larisa
21 серпня 2009 22:49
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
Найкорисніший, найпростіший і поширений засіб для вечірнього очищення шкіри обличчя і шиї будь-якого типу є очищення рослинною олією. Для цієї процедури підійде будь-яка рослинна або кісточкова олія. 1-2 чайні ложки олії на 1-2 хвилини ставлять у фарфоровій чарочці або баночці в гарячу воду. Ватним тампоном, злегка просоченим олією, очищається вся поверхня шкіри лиця. Після цього олія наноситься вже сильніше змоченою ваткою. Через 2-3 хвилини олія ретельно знімається ваткою,змоченою лосьйоном, чаєм, кип'яченою водою.
Для очищення шкіри можна користуватися і молоком. Молоко діє на шкіру заспокійливо, тому ним користуються найчастішим при сухій чутливій шкірі. Спочатку шкіра очищується кілька разів тампонами, змоченими молоком або рослинною олією, а потім рясно змащується молоком, наполовину розбавленим гарячою кип'яченою водою. Після вмивання лице потрібно злегка промокнути серветкою, а потім на ледве вологу шкіру лиця нанести живильний крем. Дуже ефективне очищення шкіри з допомогою вівсяних висівок.Подрібніть в кофемолці трохи вівсяних пластівців ("Геркулес"), потім 1 чайну ложку отриманого порошку залийте крутим окропом і залиште суміш на 5 хвилин. При цьому приготована суміш повинна мати кімнатну температуру. Спочатку шкіра всього оьличчя змочується теплою водою, потім наноситься кашка з висівок на обличчя і шию. Як тільки маса вільно рухатиметься по шкірі, її необхідно змити водою Така процедура очищення корисна для всіх типів шкіри.

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Larisa
21 серпня 2009 23:01
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 72
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 414
Реєстрація: 29.05.2009

ICQ:--

Бали: 265
Парові ванночки
Парова ванна прекрасно діє на шкіру. Пори шкіри глибоко очищаються, шкіра стає гладкою. Під дією пари до того ж починають інтенсивніше діяти судини шкіри, що корисно не лише для краси, але і для здоров'я. Але необхідно пам'ятати, що при дуже чутливій сухій шкірі, розширенні судин обличчя, а також при дуже пористій шкірі парові ванни робити не рекомендується. Парові ванни роблять 2 рази на місяць при жирній шкірі, 1 раз на місяць - при нормальній і 1 раз в 2 місяці - при сухій. Краще всього проводити цю процедуру увечері перед сном.
Для проведення процедури приготуйте товстостінну посудину ємкістю 2-3 літри, махровий рушник, паперові серветки, крем. Перед тим, як робити парову ванну, слід ретельно очистити шкіру. Віка змастіть кремом для вік, у випадку якщо шкіра суха, її слід також змастити тонким шаром жирного крему. Жирну шкіру можна змастити яким-небудь лосьйоном. На дно приготованої посудини всипте жменю сушених квітів ромашки або шавлії, якщо шкіра жирна. При сухій шкірі добре робити ванни з липою або м'ятою. Наповніть посудину на 3/4 окропом і поставте його на стіл. Нахиліть голову над посудиною з водою і накрийтесь рушником.Тримаєте обличчя з закритими очима приблизно 10 хвилин. Після цього краще всього обсушити обличчя за допомогою серветки легкими промокальними рухами. При сухій або нормальній шкірі знову нанесіть живильний крем. При жирній - обполосніть лице кип'яченою водою кімнатної температури, додавши в неї декілька крапель лимонного соку, аби звузити пори, що розширилися під час парової ванни.

--------------------
Ласкаво прошу до себе в гості !
Перейти на початок сторінки
Натонька
прагну досконалості...
21 серпня 2009 23:37
Повідомлення #5


Зірочка з неба
  • 68

Репутація: 1708
Група: Адміністратор
Повідомлень: 6357
Реєстрація: 6.05.2008

ICQ:--

Бали: 14624
Лариса, дякую за цікаву інформацію wink

--------------------
Свої рецепти додаємо через спеціальну форму!
Як правильно оформити рецепт
Перейти на початок сторінки
gutka
14 березня 2010 15:52
Повідомлення #6


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1408
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 4109
Реєстрація: 19.07.2009

ICQ:--

Бали: 7223
була у куми і взяла у неї декілька листочків алоє, у неї старе, велике гарне деревце, поклала до холодильника (кажуть, що при витримці листя алоє протягом 12 діб в темноті при температурі 6—8 °С у них утворюються біологічно активні речовини — біостимулятори) і хочу сьогодні зробити маску для обличчя омоложуючу

- змішуються в рівних пропорціях сік алоє і вершки, можна використати сметану. Для нанесення маски потрібно використовувати марлеві серветки, складені в декілька шарів. Такий склад освіжає шкіру, покращує колір обличчя.

а ось ще рецепт маски з алоє, яку можна приготувати, якщо у вас є ця рослина:


Свіжий сік алоє (2 столові ложки) змішати з 1 столовою ложкою міцного настою ромашки і 1 столовою ложкою меду. Маска наноситься на обличчя і шию як тонізуючий і протизапальний засіб. Час нанесення - 10-15 хвилин. Можливі варіації складу: використання замість ромашки інших трав - календули, звіробою, м'яти.

Можна використовувати чистий сік алое, наприклад, для області навколо очей.
Перейти на початок сторінки
ІНЕСА
14 березня 2010 16:12
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 184
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 731
Реєстрація: 14.10.2009

ICQ:--

Бали: 453
gutka,
Дуже дякую,це справді гарні рецептики.Я попробую. smile
Перейти на початок сторінки
Людмилка
19 жовтня 2010 15:10
Повідомлення #8


Молода господинька
  • 34

Репутація: 24
Група: Відвідувачі
Повідомлень: 80
Реєстрація: 16.09.2010

ICQ:--

Бали: 209
winked

--------------------
Ні, я хочу крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Жити хочу! Геть, думи сумні!
Перейти на початок сторінки
уляночка
6 лютого 2011 00:17
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 146
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1387
Реєстрація: 3.04.2009

ICQ:--

Бали: 785
Щось мені як завжди не спиться)

Сьогодні по теліку побачила як косметолог робила маску -скраб:
сметана + мед + мак. Розмішати і накласти на лице. Потім поробити масаж тими маковими зернятками. Я цю маску відразу зробила. Мені дуже сподобалося, тому що шкіру маю дуже чутливу і не всі скраби мені підходять. А от мак підійшов :lol:
Перейти на початок сторінки
Mango
10 лютого 2011 16:14
Повідомлення #10


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
дівчата, а що порадите для сухої і стягнутої шкіри, бо уже косметику стає важко наносити, через це. Домашні маски - не помагають, а дорогі салонні процедури мені не по карману. Може хтось позбувся цієї проблеми і поділиться досвідом.
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 25 квітня 2024 12:27

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 27
Гостей: 19
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100