Рецепти
 
FaceBook | VK | G+ | TW | PIN | RSS  
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Хліб із зеленою цибулею і кропом
lingrod
22 травня 2010 22:42
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Хліб із зеленою цибулею і кропом

Хлібчик печу за технологіею " без замісу" (думаю, чули про таку).
Закладаю відразу велику порцію , то якщо вам багато, то перерахуете для власних потреб пропорційно,так? Чим це вигідно для мене-
1. не потрібно витрачати час та зусилля на вимішування
2. йде мінімальна кількість дріжджів
3. завжди свіжий хліб (печу щоденно)
4. завжди новий вид хлібу (постійно щось змінюю в рецепті)

Отже Хліб із зеленою цибулею і кропом

3 стакани теплої води
10 грамів пресованих дріжджів
1,5 чайні ложка солі
1-2 столові ложки цукру
4 столові ложки олії
6 стаканів пшеничної муки
пучечок кропу (4-5 стебел)
пучечок зеленої цибулі(теж 4-5 стебел -тільки зелена частина)

Розчинити дріжджі у воді у великій посудині (я використовую 7-літровий контейнер), як розчиняться - додаемо сіль і цукор легенько перемішуемо, далі олію, і по одному стакану засипаемо борошно і перемішуемо до однорідності. Наприкінці вмішуемо порізану зелень. Все. Тісто не вимішувати! Закрити кришкою з отворами і покласти на дві години відпочивати в тепле місце (наприклад, на верх холодильника -тепленько і без протягу). А далі вміщую цей контейнер в холодильник на ніч, або на сутку, або ще на довше (може зберігатися до 7 днів в холодильнику) -допоки не треба мені хліба.
Нічого там не мішаю - дріжджів мало на таку кількість муки - то тісто не втікне.
Далі, якщо пекти у формі, то просто ложкою викладаю тісто у форму - на половину об"єму ціеї форми. А якщо хочемо круглий, чи батоном - то викласти на поверхню із мукою і сформувати потрібну форму.
Ставимо на розстоювання - години півтори-дві і потім в гарячу духовку.
Пекти перші 15 хвилин на максимумі (у мене 240 С), потім збавити температуру на 200 С і допікати ще хвилин 15. Все, ми з хлібчиком.
Перейти на початок сторінки
lingrod
23 травня 2010 00:29
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 570
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 765
Реєстрація: 20.04.2010

ICQ:--

Бали: 1509
Дякую, дівчата за гарні відгуки.
Ось іще хочу додати , що наприклад, із ціеї кількості тіста вийщло в мене 2 " кірпічіка" і один круглий. Круглий пекла сьогодні вдень, а оті "кірпічі" у четвер ввечері.
А користуюся я цим методом завдяки сайту Good-cook, там е темка "Хлеб за 5-минут в день" з прекрасними відео, і чудовим автором теми.
Перейти на початок сторінки
Славочка
6 березня 2012 18:42
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 870
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2459
Реєстрація: 29.12.2009

ICQ:--

Бали: 3583
А я, завдяки Ірині, теж часто користуюся цим рецептом і всеможливими варіаціями житньо-пшеничного складу і різних додатків. Велике спасибі!!!


%D5%EB%B3%E1+%B3%E7+%E7%E5%EB%E5%ED%EE%FE+%F6%E8%E1%F3%EB%E5%FE+%B3+%EA%F0%EE%EF%EE%EC
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 13 грудня 2017 14:49

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Навігація
Головна
Форум
Салати
Рецепти тортів
Свята, традиції
Сервірування столу
Замовити торт
Додати рецепт
Нові коментарі
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вибір обігрівача приміщення
  Пише frosya5115 (5 грудня 2017 02:30)
Пиріг із сиром
  Пише Irinka (1 грудня 2017 10:55)
Пряники. Відео.
  Пише ОЛЕСЯ (28 листопада 2017 06:14)
Ідея оформлення закусок
  Пише ОЛЕСЯ (27 листопада 2017 02:21)
Ідея оформлення пряників
  Пише Канарейка (15 листопада 2017 18:37)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише oksenya75 (29 жовтня 2017 18:01)
Як додати фото?
  Пише ОЛЕСЯ (28 жовтня 2017 15:22)
Цікаві місця у Києві
  Пише ОЛЕСЯ (14 жовтня 2017 05:32)
Привітання вчителям
  Пише ОЛЕСЯ (6 жовтня 2017 19:24)
Знак якості
  Пише ОЛЕСЯ (24 вересня 2017 22:36)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 76
Гостей: 58
Користувачі: наталя
 
 
  © 2009-2017 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
Реклама на сайті
   
bigmir)net TOP 100 Rambler's Top100