Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Оселедець по-домашньому
Майя Шутенко
8 лютого 2010 10:47
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Домашні оселедці


Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
26 лютого 2010 14:22
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163
Оселедці швидкого приготування

Перейти на початок сторінки
lana
24 червня 2011 00:04
Повідомлення #3


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1764
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 3240
Реєстрація: 3.01.2010

ICQ:--

Бали: 4355
Оселедець солений
(Рецепт подарувала мені колись Люда Хохріна)



У наш супер-сучасний час складно купити смачний і "безпечний" оселедчик.
Справжня рыбка повинна бути правильно посолена .
Отже, купляємо свіжеморожений, не розроблений, бажано жирний оселедець ( про норвезький та навіть і атлантичний можна тільки мріяти!!!!) Готуємо 2- чи навіть 3- літрову банку: вижарюю, висушую.
Оселедці, ще заморожені, обмиваємо під проточною водою, складаємо в велику миску, щоб трішки підтанули,- легше буде укласти в банку.
Готуємо розсіл: на 1 літр води беремо 7-8 ст.ложок ( трішки з верхом ) кам"яної солі.
+ 4ст. ложки цукру
Доводимо до кипіння, додаємо приправи для посолу оселедця ( я беру серії "Приправка"). Залишаємо розсіл до повного охолонення. Підталі оселедці складаємо в банку ( у 3-л можна вкласти 3 кг), ставимо нашу заготовку на 1 місяць в холодильник для повного дозрівання. Запевняю, таких оселедців зараз не продають. Раніше я готувала по кілька банок, а щоб не забути, проставляла на банці дату.
Зараз до молодої картопельки- саме те.
Перейти на початок сторінки
Іриска
Краще знати найкраще, ніж знати багато
13 жовтня 2011 13:26
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1003
Група: Кондитер
Повідомлень: 821
Реєстрація: 31.08.2011

ICQ:--

Бали: 2083
Оселедець домашній нашвидкоруч.

Це улюблена страва моєї родини. Чоловік затятий рибалка, тож рибки маємо досхочу.

на 2 кг великої риби (товстолоб, білий амур, короп, щука) потрібно:
150 г 9% оцту
4 ст. ложки солі
спеції за смаком

Беремо велику рибу, чистимо в середині та від луски, ріжимо на порційні кусочки. Викладаємо в посудину, заливаємо оцтом. Залишаємо на 30 хвилин. Протягом цих пів години рибку потрібно перемішати 3-4 рази. Потім зціджуємо з риби юшку, яка утворилася. Рибу перемішуємо з сіллю. Додаємо спеції за смаком: коріандр, лавровий лист, перець чорний, гвоздику. Даємо настоятися близько 1 год. Ось і готовий оселедчик. Подаємо до столу з покришеною кільцями цибулькою і скроплений олією.
Смачного.
Перейти на початок сторінки
Майя Шутенко
18 січня 2013 10:03
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1835
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1999
Реєстрація: 27.11.2009

ICQ:--

Бали: 163

Вчора робила рибку за своїм улюбленим рецептом(оселедець домашній)
спробуйте
Замаринувала скумбрію .Дуже смачно,навіть без заливки.
Просолену скумбрію порізати на шматочки.Додати посічену мариновану цибульку!Ммммм!
*******************************************************
Щоб рибка краще промаринувалась-зробіть акуратно декілька проколів на спинках)
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 20 квітня 2024 19:00

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 36
Гостей: 19
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100