Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


2 сторінок 1 2 Далі >>
Відповісти
 Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати, практичні поради про відпустку з дітьми
ОЛЕСЯ
7 травня 2016 00:29
Повідомлення #11


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Питання, які виникають під час подорожі поїздом із дітьми


Якими пільгами користуються діти?


Постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.2004 №976 „Про встановлення пільгового тарифу на перевезення дітей залізничним транспортом” ( тут) встановлено безкоштовний проїзд дітей віком до 6 років (разом з дорослим пасажиром, без права зайняття окремого місця) та проїзд за тарифом у розмірі 75% вартості проїзду повного проїзного документа (сума вартості квитка та плацкарти) – для дітей віком від 6 до 14 років.

Діти до 14 років допускаються до перевезення в поїздах тільки в супроводі дорослих.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
7 травня 2016 00:35
Повідомлення #12


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
При подорожі з дитиною до 14 років потрібно мати проїзний документ та оригінал документа, який підтверджує вік дитини (свідоцтво про народження, паспорт одного з батьків у якому є запис про дитину тощо).

Посадка в поїзд здійснюватиметься за пред’явленням проїзного документа та документа, який посвідчує особу:

Посадка в поїзд осіб, що здійснюють поїздку за повними проїзними документами, здійснюється за пред'явлення проїзного документа та документа, який посвідчує особу.

Діти віком від 14 до 16 років можуть здійснювати поїздку за пред'явленням документа, що підтверджує вік дитини.

Пасажири, які здійснюють поїздку за пільговими та безплатними проїзними документами, зобов'язані пред'явити проїзний документ та документ, що підтверджує право на пільгу.

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
24 квітня 2017 02:28
Повідомлення #13


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
В дорозі в поїзді пригодиться спеціальний манеж

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Marissa
18 травня 2017 19:29
Повідомлення #14


Файна господиня
  • 51

Репутація: --
Група: Гості
Повідомлень: 0
Реєстрація: --

ICQ:--

Бали:
Я б зовсім маленьких (до 1 року), певне, нікуди б не возила. Одного разу мала нагоду їхати в плацкарті, де жінка везла на інший кінець країни дитинку, яка ледь-ледь навчилася тримати голову - це було дуже складно, в першу чергу для самої дитина та її мами. Я, звичайно, не знаю, яка у них ситуація і чи була змога їхати в більш комфортному вагоні, але якщо возити таких малюків, то тільки в купе.
А автобус я навіть сама погано переношу, не кажучи про дітей з несформованим вестибулярним апаратом. Хіба що машина.
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
19 травня 2017 10:53
Повідомлення #15


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Іхати з малими дітьми легше у купе))) у автобусах, маршрутках чи автомобілях важче, бо діткам немає де побігати і походити. У поізді діти навіть змогли поспати

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
29 березня 2018 05:48
Повідомлення #16


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Незабаром літо то ж ловіть поради щодо ігор з дітьми в дорозі


Ігри, розваги в машині, поїзді, автобусі й літаку
від поради від Олени та Євгенія Пузатки (більше про подорожі із підказками у них у блозі http://ua.elenapuzatko.com)


1. Ґаджети і книги.
Електронні книжки, планшети, мобільні телефони, MP3- плеєри, ноутбуки, дитячі книги. Заздалегідь скачайте мультфільми, дитячі книги, ігри, музику, фільми. Дайте дитині почитати/подивитися путівник, а краще придбайте спеціальні дитячі путівники з яскравими картинками або книги про пригоди в країні, куди ви прямуєте.

Читати в машині або автобусі шкідливо для дитячого зору, в цьому випадку цікава аудіокнига – влучне рішення. Придбайте диски з розвиваючими іграми та цікавими навчальними програмами. В дорозі дитина може вивчати англійську, числа або букви. Ми купили спеціальний адаптер, за допомогою якого завжди в машині можна підзарядити всі пристрої, щоб не сідали.

Відразу хочу сказати, що електронні гаджети не замінять спілкування. Як правило, вони швидко дітям набридають. Тому для довгої дороги повинен бути хороший запас ігор і розваг.

2. Все для малювання.

Альбом або блокнот, розмальовки, олівці, кольорові ручки та інші інструменти для творчості – займають мінімум місця в рюкзаку.

3. Іграшки.

Нехай дітки самі виберуть свої улюблені іграшки в дорогу. Ви тільки прослідкуйте за габаритами і місткістю, нехай це буде кілька видів мініатюрних ігор та іграшок – ляльки і пупси з одягом, посудом, набір звіряток, набір маленьких моделей машинок.

Напевно ви помічали, що нова іграшка здатна надовго зацікавити ваше чадо. Створіть такий елемент новизни в дорозі. По можливості сходіть разом з дитиною в магазин, і виберіть іграшку або гру для подорожі, але з умовою, що малюк вперше гратиме ними під час подорожі.



4. Настільні ігри.

У літак, машину, поїзд або автобус найкраще взяти настільні дорожні гри, які не мають дрібних деталей (адже вони легко загубляться) і не вимагають стійкості при грі (при русі в транспорті такі ігри просто розсиплються і засмутять малюка). Пазли з великими складовими, лото, набір шашок/шахів/нард на магнітах, розвиваючі ігри.

Для самих маленьких (від 2 до 5 років) -відмінним рішенням стане набір розвиваючих карток з іграми.

5. Усні розваги та ігри.

У довгій дорозі ґаджети, малювання, ігри та іграшки з часом набридають. Дитині потрібно часто переключатися з одного виду ігор на інший. Так вона менше буде нудьгувати і вередувати. (Чим менша дитина, тим частіше потрібно переключатися). Тому всі ґаджети / іграшки ідеально поєднувати зі спілкуванням, різними усними розвагами.

Наприклад, подивилися мультфільм / пограли в усну гру / далі помалювати / поспівали / настільні ігри або іграшки / нова усна розвага. Такий розподіл допоможе урізноманітнити дозвілля дітей та дозволить батькам періодично відпочивати і насолоджуватися дорогою.

Суттєва перевага усних ігр – вони не займають місця в рюкзаку)))


Усні ігри в дорозі:

Слова – правила ті ж, що й для знайомої гри в міста. Нове слово починається на букву, якою закінчується попереднє слово. Наприклад, яблуко – острів – вода. Ця гра також корисна для діток, які тільки почали вивчати букви і звуки.

«Що поміститься в банку?» – це ускладнений варіант гри в Слова. Називаємо слова на тих же умовах, що в звичайній грі, але враховуємо «місткість» банки. Наприклад, слово «острів» вже не підходить, бо в банку не влазить))

Асоціації. Перший учасник називає будь-яке слово, другий говорить слово-асоціацію і т.д. В кінці виходить дуже цікавий асоціативний ряд. Наприклад, окунь- рибалка-озеро-вода-лід – Північний полюс – географія …

Вгадай, хто ти – гра з серії питання – відповідь. Один учасник гри вгадує, хто він, задаючи всім питання, які вимагають відповіді «так» або «ні». Слово для загадки можна написати, приклеїти за допомогою липкого листочка на лоб того,хто вгадує, або просто усно домовитися.

Вгадай-но – загадайте предмет, який знаходиться в полі зору дітей. Правила ті ж, що для гри вище. Учасники задають питання про характеристики предмета, на які можна відповісти тільки «так» або «ні».

Вгадай, що в мішку –
ще одна «гра- Відгадайка». Для неї знадобиться мішечок, сумка або непрозорий пакет. Кілька предметів покладіть всередину (овочі, фрукти тощо). Гравці по черзі засовують руку в мішок і навпомацки вгадують, що там за предмет.

Морський бій, Хрестики-нулики

Давай порахуємо – захоплююча гра. Суть її в тому, щоб рахувати все, що бачимо за вікном: машини певного кольору, стовпи, корови / вівці / кози, будинки з якою-небудь ознакою. Ця гра вперше була застосована експромтом в дорозі, коли наші непосиди від нудьги почали застосовувати ручки над вікнами дверей як турнік. Для наших двох діток ми навіть влаштовували змагання в дорозі. Хто з якого боку в машині сидить, той з того боку і рахує корів. Стадо зараховувалось як 100. А ось в Одеській області, на кордоні Котовського району та Придністров’я є села, більшість будинків в яких побілені в синій колір. Коли корови закінчувалися – рахували сині будиночки. У будь-якій країні по дорозі можна знайти щось особливе.

Крокодил – ця гра більше підійде для поїзда, так як вимагає трохи простору і мінімум 4 учасника. Один гравець загадує другому слово або фразу. Другий повинен показати це жестами, без слів. Решта гравців вгадують.

Пісні співаємо – весело і невимушено проходить час в дорозі за співом. Звичайно, така розвага більш доречна в своєму авто, ніж в автобусі, літаку, поїзді. Співайте улюблені пісні «акапельно» разом з дітками, включайте улюблені диски і співайте під них. Називайте слово або фразу, (широко поширені в піснях. Наприклад, весна, любов, дружба) згадуйте і співайте пісні з цими словами. Хто більше знає, той і виграв.

Вгадай мелодію – включайте або наспівайте самі перші ноти програшу до пісні або перший рядок. Виграє той, хто вгадав першим, що це за пісня. Заспівайте всю пісню разом.

«Що змінилося?»
– гра на увагу. Розкладіть на сидінні, альбомі, книзі кілька предметів (іграшки, олівець, носові хустки, – все, що є під рукою). Гравці намагаються запам’ятати які це предмети і їх розташування. Після того, як гравці відвернулися, ведучий змінює місцями, видаляє або додає нові предмети. Завдання – знайти всі зміни.

Пальчикові ігри
– для самих маленьких.

Можна в дорозі влаштувати цілий пальчиковий театр-казку.

Граємо в долоні – гра на увагу і швидкість реакції. Відома гра «вулиця Пушкіна, будинок Колотушкіна» або така ж «На золотому ґанку сиділи: цар царевич, король, королевич». Можна грати удвох і більше. Дітки і самі можуть запропонувати різні сучасні інтерпретації цієї гри. Гравці беруться за руки долонями догори так, щоб права була вгорі, а ліва внизу. Кожен говорить фразу з тексту і плескає правою долонею по руці сусіда. У певний момент завдання того, хто плескає попасти по руці сусіда, а завдання сусіда вчасно встигнути прибрати свою долоню. Виграє найшвидший.

Є і варіант простіший – для двох. Текст можна не застосовувати, а грати таким чином. Двоє гравців один до одного простягають зігнуті руки. Один – тримає руки внизу, але долонями вгору, інший – тримає руки над руками суперника, але долонями вниз. Завдання першого гравця попасти по долонях другого, а другого вчасно прибрати руки.

Скоромовки
– недарма наші прабабусі – прадідусі, коли були маленькими, розважалися скоромовками, сидячи на печі довгими зимовими вечорами.


Малюнок з секретом – гравці заздалегідь домовляються хто коли по черзі малює. Потрібен аркуш паперу і олівець. Перший гравець починає малювати. Інші не підглядають. Він закриває свій малюнок, зігнувши листок і залишивши тільки крайні лінії і деталі для наступного гравця. Все повторюється. Поки не закінчиться лист. Потім відкривається весь малюнок. Виходить дуже смішно.

Фанти– кожен гравець пише на аркуші якесь кумедне завдання. (Можна кілька листів з різними завданнями). Всі аркуші потрібно кинути в загальний мішечок / пакетик. Всі по черзі витягають по – одному завданню і виконують його. Дуже весела гра.

Покажи вірш – кумедна гра на швидкість та увагу. Завдання – показати жестами все, про що йдеться в тексті, кожне слово. Спочатку повільно, потім все швидше і швидше. Вірші можуть бути різними, головне мають містити дії або вказівку на предмети чи частини тіла. Наприклад:

“Морозець! Морозець! Пощіпав нам щічки.

Теплі валянки у нас, шапки, рукавички.

Морозець! Морозець! Плескаєм в долоні.

У дівчаток і хлоп’ят носики червоні.”

або ще веселий вірш:

“Віє вітер з-під воріт, на воротях – сірий кіт.

Вітер сірому котові чеше вусики шовкові.

Ясне сонце виплива, коту спинку пригріва (тут можна зробити масажик).

Кіт вуркоче, кіт муркоче, ніби заспівати хоче! (тут співаємо від душі “Мяу-мяу!”, мелодія довільна)))

Море хвилюється

«Море хвилюється раз, море хвилюється два, море хвилюється три, на місці морська фігура завмри!» До слова «Завмри» можна активно рухати ручками, ніжками. Як тільки воно прозвучить, всі гравці завмирають. Хто перший поворухнеться або засміється – той стає ведучим.

Мовчанка – в дорозі всі втомлюються, іноді просто хочеться тиші. А енергія наших чад «б’є фонтаном» всупереч усьому. Для такого випадку є гра в мовчанку. Хто перший заговорив – той і програв.


Щоб діти легше переносили довгий шлях, маленьким непосидам бажано давати можливість походити, побігати, пострибати. Пройдіться з дитиною по вагону поїзда, по проходу в літаку. Для автобусів передбачені зупинки в дорозі. Обов’язково використовуйте таку можливість для пробіжок малюка)))

Заплануйте для поїздки на автомобілі зупинки в дорозі, намагайтеся це робити кожні 2 години. Вибирайте для зупинки безпечне місце – щоб була ділянка для прогулянок подалі від дороги. Нехай діти побігають вдосталь.

Сподіваємося, що наші поради – наша «шпаргалка для батьків» – допоможуть Вам розважити дітей в дорозі. Головний секрет – грайте самі захоплено і з радістю, проявляйте до дітей максимум терпіння, турботи і любові.

І подорожуйте із задоволенням!


--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
29 березня 2018 06:34
Повідомлення #17


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Ще чудові поради у блозі Мандри малюка ( https://mandrymaliuka.com).

Мама Христя та тато Назар беруть свою донечку у подорожі з 2х місяців.
У нах у блозі багато корисних порад та підказок

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
2 сторінок 1 2 Далі >>
Быстрый ответ Відповісти




2 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 2)
Користувачів: 0

  Зараз: 19 березня 2024 11:20

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 15
Гостей: 14
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100