Рецепти
 
Ми на FaceBook | Ми в Pinterest |
 
логін :
пароль :
Реєстрація на сайті
Нагадати пароль?
 
Рецепти
 


Відповісти
 Відпочинок з дітками. Що брати і як їхати, практичні поради про відпустку з дітьми
Пушинка
Готувати може кожен!
22 липня 2011 00:03
Повідомлення #1


Файна господиня
  • 51

Репутація: 455
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 903
Реєстрація: 31.01.2011

ICQ:--

Бали: 1873
В майже кожного з нас є дітки. Най більші переживання і роздуми при виборі відпочинку відіграють наші дітки. Як з ними їхати, куди, в які умови і яку дорогу.



Ми збираємось їхати цього літа в Болгарію (розумію що до теми відпочинок в Україні це далеко не пасує, але і в Крим заїхати також потрібно не менше часу!), їхати туди 24 години а то й більше. В голові не вміщається чим заняти дитину весь цей час, та ще й про безпеку потрібно подумати - їдемо ж автомобілем.
Звичайно, для перевезення дитини най краще підходить поїзд, але і на Україні є місця куди поїздом не так і зручно їхати.

Дівчатка, ділимось досвідом. Що з собою брати для малечі і якїх розважати.
Перейти на початок сторінки
Пушинка
Готувати може кожен!
22 липня 2011 00:13
Повідомлення #2


Файна господиня
  • 51

Репутація: 455
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 903
Реєстрація: 31.01.2011

ICQ:--

Бали: 1873
ось що говорить лікар Комаровський про відпочинок з дітками:

http://inter.ua/uk/video/program/komarovskiy/2011/01/04/otdyx
Перейти на початок сторінки
Пушинка
Готувати може кожен!
22 липня 2011 00:18
Повідомлення #3


Файна господиня
  • 51

Репутація: 455
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 903
Реєстрація: 31.01.2011

ICQ:--

Бали: 1873
Як правильно відпочивати з дітьми

Сімейний відпочинок - це завжди можливість відчути єдність сім'ї, краще дізнатися свою дитину, показати йому мир і навчити чому-небудь дуже важливому і потрібному.

Якщо Ваша дитина вже досягла шкільного віку, постарайтеся внести до подорожі елементи пізнавального відпочинку. Ось одна чудова ідея, - при виборі маршруту проглянути підручники Вашого чада на найближчий рік, знайти в них (історія, географія, зоологія) тему, яку дитина зможе вивчити "на місцевості", під час поїздки підготувати по темі фотографії, короткий реферат або доповідь до уроку.

Але, навіть якщо Ваш вибір країни відпочинку не пов'язаний з шкільною програмою, не забудьте присвятити достатньо часу, наприклад, вивченню пірамід і скарбів Каїрського музею, якнайдавнішій цивілізації і легендам Кріта. Не сумнівайтеся, що все це збережеться в пам'яті дитини і стане активним в потрібний момент.

Знижки для дітей В деяких країнах витрати на дитину можуть досягати 80% від вартості туру на дорослого, а у разі, коли дитина відпочиває тільки з одним дорослим - і все 100%. Тому, в цілях економії, вибирайте країни, в яких традиційно дитина відпочиває безкоштовно, - Туреччина, Єгипет, Греція, Кіпр. У деяких готелях цих країн значні знижки надаються і для дітей до 14 або навіть 16 років: (Pyramisa 5* і Beach Albatros 3* (Sharm-el-sheikh), Ali Baba 4* і Reemyvera 3* (Hurgada), Anemos apts class B (до 16 років!) і Yiannoula beach 3* на Кіпрі, Blue Sea 3*+ Кріт (до 15 років!)). Але не зневіряйтеся, якщо у всіх цих країнах Ви вже були, хотіли б звідувати щось нове і при цьому заощадити. Майже скрізь, незалежно від загальної цінової політики курорту, є декілька готелів, що надають максимальні знижки на дітей або розміщуючих дітей безкоштовно. Наприклад, в готелі Fanabe Costasur 4* на Тенеріфе (Канарські острови) дитина відпочиває за дитячим тарифом до 15 років, а в певний сезон - абсолютно безкоштовно, з триразовим живленням.

Відпочинок з маленькою дитиною
Для відпочинку з маленькими дітьми вибирайте, перш за все, курорти з нетривалим перельотом. У літній час цей, перш за все, курорти України, морські курорти Європи і Середземноморські країни.

Зимовий відпочинок з дітьми
Відпочинок з дітьми взимку відрізняється складним вибором місця для відпочинку. Для відпочинку із зовсім маленькими дітьми, а також з дітьми, які часто хворіють, погано реагують на зміну клімату і живлення, не варто вибирати жаркі і екзотичні країни. Кращим местомом зимового відпочинку з дітьми в цей період є повна пригод Фінляндія, казкова Чехія, сніжна Австрія і інші Європейські країни.

Для відпочинку з дитиною за кордоном, під час нашої зими на теплому морі, перш за все, звернете увагу на курорти, переліт до яких складає не більше 7 годин: Єгипет, ОАЕ, Канарські острови. Якщо правильно підготувати дитину до перельоту (узяти з собою пару нових іграшок, книжку, зручний одяг і взуття, засоби проти заколисування), то не такими утомливими для дітей-дошкільників будуть також триваліші, але безпосадочні перельоти: Мальдівськие острови і Таїланд.

Акліматизація Одне з найбільш важливих питань, що піднімаються у зв'язку із зимовою подорожжю в теплі країни, - акліматизація. Досвід показує, що заздалегідь знати, якою мірою та або інша дитина буде схильна до акліматизації, практично неможливо. Тому, якщо Ви зібралися на морі, візьміть за основу досвід: за тиждень-дві до від'їзду почніть давати дитині курс мультівітамінов, можливо (за узгодженням з лікарем) курс зміцнюючих препаратів - ехінацею, афлубін. У перший день після прибуття на курорт не купайте дитини, а в перші дні після повернення в холодні рідні стіни не виводите на вулицю, і тоді Ваша поїздка "із зими в літо" матиме тільки найрадісніші наслідки.

Санітарний і епідеміологічний стан курорту При організації відпочинку з дітьми обов'язково звернете увагу на санітарний і епідеміологічний стан курорту. Безпека і здоров'я дитини не повинно ставитися в залежність від інтересів дорослих людей. Звернете увагу на те, що в стороні від туристичних зон небезпека захворювань причаїлася навіть в найпопулярніших на туристичному ринку країнах, тому для відпочинку з дітьми вибирайте досліджені маршрути, вивчені фахівцями курорти і готелі.
І тоді пам'ять про відпочинок назавжди залишиться в яскравих фотографіях, черепашках, камінчиках, а не в аптечних рецептах.
Перейти на початок сторінки
Пушинка
Готувати може кожен!
22 липня 2011 00:26
Повідомлення #4


Файна господиня
  • 51

Репутація: 455
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 903
Реєстрація: 31.01.2011

ICQ:--

Бали: 1873
Десять способів розважити дитину в дорозі

1. Ігри на папері

Дорогою можете згадати найпростіші ігри вашого дитинства: «Хрестики-нулики», «Шибениця», «Морський бій». З дітьми старшого віку можна пограти в «Ерудита» чи в «Міста».

2. Паперові фігурки

Поки є багато часу, можна навчити дитину складати різні фігурки з паперу: журавлики, квітки, гаманці, кораблики й літачки. Крім самого процесу дитина отримує і результат – паперові іграшки. Для більш складних фігурок вам знадобляться ножиці, клей і фантазія.

3. Коробочки

Зробіть разом із дитиною гарні скриньки для дрібних речей, пенали для олівців чи коробочки для маленьких дитячих скарбів.

4. Дорожня мистецька скринька

Складіть дорожній набір приладдя для малюванням чи ремесел, який можна взяти з собою будь-куди. Побачите, як він вам знадобиться.

5. Скарбничка дрібниць

Заведіть в автомобілі спеціальну скарбничку, куди складатимете речі зі значним творчим потенціалом: білий папір, магніти, скріпки, намистинки, жолуді, мушлі тощо. Наповнення може варіюватися залежно від віку ваших дітей і їхніх уподобань.

6. Лоток для ігор

Щоб влаштовувати різноманітні ігри, вам, вочевидь, знадобиться рівна поверхня. На ній можна розкладати маршрути гри, писати про пригоди, викладати з магнітів слова.

7. Станьте оповідачем

Найпростіший спосіб убити час у довгих подорожах – написати власну історію. Почніть із маленького записничка. Можна створити цілий роман чи дорожній щоденник, у якому змалювати пригоди під час поїздки. Між сторінками «книги» вставте листівки чи фото з місць, де ви зупинялися. Поля майбутнього роману прикрасьте власними малюнками. Можна визначити найкумедніші та найцікавіші оповідки, написані вашими дітьми.

8. Влаштуйте ляльковий театр

Можна взяти ляльок у дорогу, а можна допомогти дітям створити фігурки з підручних матеріалів. Нехай ляльки розповідають історії, казки, розігрують сценки.

9. Плетіння

Це чудове заняття, особливо у довгих мандрівках. І дорослі, і діти протягом тривалих переїздів можуть навчитися плести гачком чи спицями. На момент закінчення подорожі у вашому гардеробі з’явиться нова річ: шарф, ковдра або пончо. Найменші діти можуть навчитися обв’язувати краї хустинки гачком або прикрашати стрічками листівки.

10. Творчі змагання

Дуже простий спосіб залучити кількох людей до змагань, під час яких вони можуть зробити оригінальні речі з того, що є під рукою. Наприклад, звичайнісінька фольга здатна надихнути дитину на створення коштовних прикрас, і при цьому жодні інші матеріали не потрібні.
Перейти на початок сторінки
Natalyi
22 липня 2011 01:11
Повідомлення #5


Файна господиня
  • 51

Репутація: 1399
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 1721
Реєстрація: 27.08.2010

ICQ:--

Бали: 4579
Ми вперше поїхaли відпочивaти з мaлою, коли їй було 7 місяців... :m0549: Їздили в Крим мaшиною. В мене мaлa булa спокійнa, тому відпусткa вдaлaся. Ще й бaгaто цікaвих місцин тоді відвідaли в Криму.

--------------------
Головне в житті - це СІМ'Я ! Кaр'єрa - не чекaє Тебе вдомa, гроші - не витруть Твої сльози, a слaвa - не обійме Тебе вночі ...
Перейти на початок сторінки
Пушинка
Готувати може кожен!
22 липня 2011 13:10
Повідомлення #6


Файна господиня
  • 51

Репутація: 455
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 903
Реєстрація: 31.01.2011

ICQ:--

Бали: 1873
Ми з малюком також їхали в Одесу, але йому було - 3 місяці і це на багато легше. Він собі бавився в машині - гукав, я його цицьою покормила і спить. А зараз йому буде рік і три місяці і що з ним робити, коли воно таке непосидюче!

Перейти на початок сторінки
ОЛЕСЯ
9 травня 2013 03:31
Повідомлення #7


Файна господиня
  • 51

Репутація: 613
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 2931
Реєстрація: 12.10.2012

ICQ:--

Бали: 5554
Збираючись у чергову поїздку з дітьми при можливості вибираємо подорож поїздом, а не автобусом.

У поїзді дитина може:
погуляти, походити по вагону
поспати горизонтально і ви біля дитини
поїсти за столом гарячу кашку та попити гарячий чай


Готуючись до подорожі складаю список потрібних речей .
1.
основне
паспорт та свідоцтва про народження дітей
гроші
білети
ключі від житла

2.Косметично - гігієнічні засоби
зубна щітка з пастою
бритва з кремом та лосйоном
шампунь
дезодорант
гель для душу (мило )
крем (я беру дитячий)
манікюрні ножниці
дзеркало
гребінець, приколки та резинки дівчаткам
туалетний папір
вушні палочки
вата
підгузники, вологі та сухі серветки
засоби особистої гігієни
антисептік для рук
декоративна косметика

3. Техніка
мобільний телефон + зарядне + наушники + перехідник до комп"ютера
фотоапарат + карта пам"яті + зарядне + перехідник до комп"ютера
електронна книга + зарядне / можна дітям почитати казки перед сном або самому почитати/ + провод до компютера
ноутбук + зарядне + флешка
Уся ця техніка поміщається у сумку для ноутбука.
Беріть і перехідник до резетки - щоб можна було зарядити свою техніку

4. Аптечка
"Зодак" / засіб від алергії /
Но-шпу
фосфалюгель або ентеросгель
обезболююче, жаропонижуюче
анальгін
валідол
цитрамон
стерильний бинт
термометр
пластирь
зеленку
вата
крем "Спасатель"

5. Також можете взяти
парасолю / можна взяти дощовики - займають меньше місця/
кружку
ложку
термос
ліхтар
ручка + блокнот
складний ніж
кипятильник
горшок
слінг / кенгуру або інша перноска для маленької дитини/
голка + нитка
У окремий рюкзачок складаємо іграшки для дітей / олівці, альбом, листочки для малювання, розвиваючі карточки (ось такі саморобні /


6. Одяг та взуття батькам залежно від ваших потреб та погоди
7. Одяг та взуття дітям

8. Іжа в дорогу
- печення, прянки, сухарики (домашнього приготування)
- овочі, фрукти

тут про їжу дівчата написали докладніше

--------------------
смачно як в матусі
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 травня 2013 14:53
Повідомлення #8


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
в дорозі в Болгарію нас дуже виручив планшет (але було би краще, якби була змінний акумулятор, або якби це був нетбук - тримає набагато довше), дрібні іграшки (ляльки), малі дитячі книжечки, накачала ще музики та казок в телефон, але мала не хотіла слухати - це старші сиділи з навушниками в вухах :smile: ...
І добре, що кожні 4 години зупинка - хоч трошки розвіювалися, ноги розминали...
Перейти на початок сторінки
oksenya75
9 травня 2013 15:15
Повідомлення #9


Файна господиня
  • 51

Репутація: 303
Група: Vip-кухар
Повідомлень: 619
Реєстрація: 23.09.2010

ICQ:--

Бали: 1381
Ми один-єдиний раз їхали машиною до моїх батьків з МОскви (хотіли всю родину відвідати - а це і Київщина, і Тернопільщина), то більше я не хочу. І дитині важко і нудно, і дорослим теж. Літак - наше все)))
Перейти на початок сторінки
Ірка-Шкірка
9 травня 2013 17:51
Повідомлення #10


Досвідчена господиня
  • 68

Репутація: 1763
Група: Модератор
Повідомлень: 3994
Реєстрація: 19.01.2010

ICQ:--

Бали: 7250
oksenya75,

Мої родичі їздять машиною з Москви до Львоа і назад з малою декілька разів на рік (лише взимку літаком) - дитина без проблем переносить дорогу (з року часу) - доїжджають за світовий день - виїжджають десь 5 ранку і до 10-12 вже тут дома.
Це справді залежить від дитини, ну і, звичайно, від стану доріг - кума вчора жалілася, що діти по дорозі з Волині до Львова жахливо намучилися - це ж не дорога, а лише напрямок...
Перейти на початок сторінки
Быстрый ответ Відповісти




1 люд. читає(ють) цю тему (гостей: 1)
Користувачів: 0

  Зараз: 23 квітня 2024 17:06

НАВІГАЦІЯ ПО САЙТУ
 
Оголошення
 
Нове на форумі
 
Вершки 33%
  Пише Натонька (14 лютого 2021 14:31)
Гарні книжки для дітей
  Пише ОЛЕСЯ (21 січня 2020 07:14)
Огірочки з кетчупом "Чилі"
  Пише ole4ka (30 січня 2019 23:32)
Миколая
  Пише ОЛЕСЯ (2 грудня 2018 03:47)
Дієтичне харчування
  Пише ОЛЕСЯ (20 листопада 2018 23:04)
Заробіток в інтернеті
  Пише Яруська (12 листопада 2018 20:24)
Сушка для фруктів, овочів
  Пише ole4ka (6 серпня 2018 14:35)
Запитання.
  Пише Натонька (28 червня 2018 22:20)
Східниця
  Пише Чуня (11 травня 2018 16:45)
Поможете голосами?
  Пише galalviv (27 квітня 2018 16:09)
Зараз на сайті
 
Всього на сайті: 32
Гостей: 10
Користувачі: - відсутні
 
 
  © 2009-2023 DreamFood.Ua Всі права дотримано.
   
bigmir)net TOP 100