1 лимон 
300 гр борошна 
пів пакетика розпушувача
сода 1/4 ч. л. 
щіпка солі
250 гр цукру 
125 мл сметани 
2 ст. л. маку 
175 гр вершкового масла 
4 яйця 
1 ч. л. ванільної есенції
Для заливки: 
2 ст. л. сметани 
сік одного лимона 
цукор 1 ст. л. 
мигдальна стружка цукрова пудра для посипання 
Борошно змішуємо в окремій мисці з розпушувачем, щіпкою солі, содою і маком. 
М'яке вершкове масло розтираємо з цукром. 
Додаємо яйця і збиваємо з допомогою міксера. 
Поперемінно добавляємо борошно і сметану. Збиваємо 3-4 хвилини. 
Добавляємо ванільну есенцію. 
З лимона знімаємо цедру. 
Добавляємо до тіста. 
Викладаємо в змащену вершковим маслом форму для випічки та відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину. 
Готовність визначаємо за допомогою зубочистки.
Тим часом робимо сметанну заливку: 
в каструльці нагріваємо сік лимона, добавляємо 1 ст. л. цукру и 2 ст. л. сметани. Перемішуємо до розчинення цукру і заливаємо готовий гарячий кекс і даємо просочитися за допомогою силіконової форми для випічки, відтягуючи краї форми.
Зверху посипаємо цукровою пудрою та мигдальною стружкою.
Дуже дякую за рецепт zevs_cook Надзвичайно смачний кекс!  Цей рецепт є вже у нас нас на форумі в 
Катерини Якось я пропустила )))